Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Re: Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Mesaj de MARIUS POPA » 22 Feb 2013, 09:56

Mi se parea si mie suspect! :shock:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

spinvalentin
junior
junior

Mesaj de spinvalentin » 22 Feb 2013, 10:15

Danr intr-un alt post a spus ca atata timp cand nu mai particip cu voia sau fara voia mea la discutii si scandaluri, fiecare este liber , deci si eu, sa aiba un nou inceput cu un alt nume pe forum. Am respectat regulile impuse, atata tot.

http://www.rapitori.ro/forum/banari-t24241.html

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Feb 2013, 11:32

Pai vad ca ai ce ai cu spiridusul. Si asta tot de la vanzari/cumparari provine.

1) De ce nu utilizati rubrica vanzari a site-ului ? Acolo nu pot intra troli ca sa faca comentarii aiurea.
2) De ce nu vindeti pe ebay (asa aveti o piata mondiala, nu numai Romania) sau ocazii.ro ?
3) Credeti ca pe moderatorii actuali ii plateste cineva ca sa poata sta zi si noapte si face ordine printre mesajele care apar cate 10 la minut in acea sectiune ?

Fac o propunere :

puneti la banca 5% din totalul tranzactiilor de la rubrica cu pricina. Dupa o luna angajati un baiat care sa fie moderator doar acolo si il prezentati lui danr. Someri sunt destui.
Si asa veti fi moderati la sange iar noi, cei pe care talciocul nu ne intereseaza, ne putem trai viata linistiti pe forum.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Feb 2013, 12:28

spinvalentin scrie:
spiridusul scrie:Intreb si eu ceva, si iarasi o sa fiu acuzat de rea intentie, dar trebuie intrebat: care este fenomenul prin care un user care s-a inscris pe forum pe 18.02.2013 poate sa-si dea cu parerea atat de in amanunt despre acest forum? Si sa mai si zica ca mai cumpara de pe aici cate ceva? Cand a avut timp sa cumpere ceva de pe acest forum?
Gasesti marfa ieftina afara? Sau gasesti marfa care in Romania nu se gaseste? Nu te opreste nimeni sa o cumperi de oriunde vrei, exista posibilitatea aceasta. Ceea ce nu stiu cat de normal este e sa cumperi marfa de afara ca sa o revinzi prin intermediul acestui forum, pentru ca o scoti, ce-i drept, mult mai ieftin decat ce se gaseste la noi. In acest caz descris mai sus forumul este folosit drept canal de distributie catre un consumator final. Nu e nimic rau in asta, daca Dan decide ca doreste sa foloseasca forumul drept canal de distributie pentru cei care fac comert.

Eu raman la parerea exprimata mai devreme: rubrica de vanzare-cumparare sa fie cu reguli stricte, si anume oferirea dreptului de postare a unui anunt pe luna prin care sa poti vinde/cumpara. O mulineta, o lanseta, doua-trei naluci, doua role de fir. Nu cred ca un pescar roteste mai des echipamentul. Si asa este destul de des daca este sa ma refer la mine, dar pot sa inteleg si ca exista si excentrici.

Tu tot insisti cu anumite idei destul de subtiri si care nu prea se sustin nici de logica nici de bunul simt, idei care nu prea gasesc ecou in randurile forumistilor de aici. Cum adica un user nou nu are dreptul sa-si spuna parerea aici ? Pai sunt oameni cu experienta de cinci ori pe cat ai tu si asta inseamna ca trebuie sa astepte vreun an de zile sa-si spuna parerea ? Dupa tine cam cati ani iti trebuie sa-ti dai seama de un lucru si sa-l expui cu argumente apoi ?
Nu o zis ca nu poate sa-si dea cu parerea un user nou ,doar s-o intrebat de ce , pe un topic despre cum ar trebui sa fie forumu , parerile fiind ale unui inscris acum cateva zile . Deci are logica cat incape intrebarea , tie iti cam lipseste atat logica cat si bun simtu pe care tu le vezi la colegu ca fiind in lipsa . Si ideeile lui isi regasesc ecoul in randurile unora .
Nu ma pun sa trag si io concluzii , ca astia care incep ziua cu talciocu ca niste precupete la piata , cand ii vorba despre discutat despre scule probabil discuta gandinduse cum sa vanda sau sa cumpere , si argumentele lor pe discutiile tehncie pot fi influentate de asta :roll:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 22 Feb 2013, 12:42

@tudor,

sa fim sinceri...adevarul e ca in momentul de fata, 75% din traficul site-ului este generat de rubrica vanzari-cumparari. Si este adevarat ca e greu pentru 1-2 moderatori sa fac curatenie in topicul respectiv. Dar cine-l impiedica pe Danr sa numeasca 10 moderatori pe rubrica respectiva?
Sunt convins ca se pot gasi cativa useri, cu vechime si reputatie buna, care ar putea sa mai modereze moka rubrica respectiva... .... Asta atata timp cat va exista un regulament clar privind functionarea rubricii de vanzare-cumparare.

Ca si propunere, legat de reorganizare, eu as propune ca , un user sa nu mai poata posta pe rubrica de vanzare-cumparare, daca principala lui zona de activitate o reprezinta aria respectiva.

In acest moment, sunt cativa useri activi care, au peste 1000 de postari in rubrica respectiva (sau peste 50% din totalul mesajelor). Asta ar trebui sa dea de gandit.... Chiar m-ar amuza sa vad cum unii useri, fie vor incepe sa poseze masiv pe ale rubrici pentru a castiga posturi, fie si-ar face useri noi, pentru a putea posta relativ curand la anunturi :)

Aaa...si pentru acei utilizatori care se simt "afectati" de numarul de anunturi postate pe forum, ar trebui sa existe (daca nu exista cumva), posibilitea de "filtra" mesajele din rubrica respectiva...De exemplu, daca pe mine ma intereseaza doar mesajele ce se scriu in rubrica "echipamente", sa pot selecta sa mi se afiseze doar mesajele necitite din rubrica respectiva...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Feb 2013, 12:54

dl vegas daca iti ceri scuze public aici pentru mesajele defaimatoare despre mine postate noaptea pe forum, dupa ce te-am banat, poate o sa ai vreo sansa sa te reintegrezi
daca iti ceri scuze repetate si daca poate imi trece si te iert
astept scuzele azi daca nu il pierzi si pe spinvalentin asta
reflecteaza

spinvalentin
junior
junior

Mesaj de spinvalentin » 22 Feb 2013, 12:56

tudor scrie:Pai vad ca ai ce ai cu spiridusul. Si asta tot de la vanzari/cumparari provine.

1) De ce nu utilizati rubrica vanzari a site-ului ? Acolo nu pot intra troli ca sa faca comentarii aiurea.
2) De ce nu vindeti pe ebay (asa aveti o piata mondiala, nu numai Romania) sau ocazii.ro ?
3) Credeti ca pe moderatorii actuali ii plateste cineva ca sa poata sta zi si noapte si face ordine printre mesajele care apar cate 10 la minut in acea sectiune ?

Fac o propunere :

puneti la banca 5% din totalul tranzactiilor de la rubrica cu pricina. Dupa o luna angajati un baiat care sa fie moderator doar acolo si il prezentati lui danr. Someri sunt destui.
Si asa veti fi moderati la sange iar noi, cei pe care talciocul nu ne intereseaza, ne putem trai viata linistiti pe forum.

Domnule Tudor nu imi plac polemicile cum fals am acreditat aici ideea in urma cu ceva timp, dat fiind ca am fost atacat repetat de doi useri usi de biserica amandoi, si a trebuit sa raspund, nu-mi place sa raman dator cu nimic si n-am sa raman niciodata. Ei nu au primit nici o mustrare in urma limbajului murdar folosit , eu insa am fost banat, dar trec si peste acest lucru, l-am acceptat ca atare. Consider acest episod trecut inchis in ingropat ptr ca nu m-am logat pe acest forum sa polemizez cu niste indivizi cu care nu am nimic in comun. Vreau in concluzie sa ma informez , vreau sa schimb impresii despre pescuit cu cei cu care am lucruri in comun, vreau sa invat si sa ma perfectionez in domeniu, si daca perfectionarea implica si vanzarea si cumpararea unor scule de pescuit, da, recunosc, imi place sa progresez , sa ma up-gradez in materie de ustensile de spin.
Va respect punctul de vedere pentru ca am pretentia ca si eu sa fiu respectat la randul meu, asa mi se pare normal, civilizat si uman chiar.

O sa va raspund punctual intrebarilor pe care as spune ca mi le-ati adresat cu un oarecare repros in subsidiar:

1. Ca membru pe acest forum utilizez sectiunea din forum pe care o consider cea mai agreabila si cea mai atractiva ptr vanzari cumparari , nu vad de ce ar trebui sa utilizez numai anumite rubrici si altele nu. Forumul imi place sa cred ca are useri cu drepturi egale si unele dobandite in timp, daca se doreste altceva e bine sa stim cu totii.
2. Pe ebay sau pe okazii nu-mi face placere sa tranzactionez, nu-mi face placere sa stau logat si sa urmaresc 4-5 site-uri pe zi, nu am acest timp si nici disponibilitatea necesara.
3. Nu , nu cred ca pe moderatori ii plateste cineva, insa si-au asumat acest voluntariat deci n-au de ce sa se planga, nimeni nu le-a pus in carca aceasta obligatie greoaie. Daca avem rubrica de vanzari cumparari trebuie s-o moderam si pe aceasta, daca decidem sa n-avem o inchidem si gata, treaba moderatorilor se reduce masiv asa.

Daca prin consens sau prin directiva se va decide perceperea unui comision pe tranzactiile facute pe acest site, o sa fie o regula care va avea efectele ei care nu cred ca vor fi in mare majoritate pozitive si preferabile. Dar asta va ramane de vazut si de judecat, nu e pana la urma treaba mea sa analizez oportunitatea introducerii ei, dar ma voi supune noilor regului la momentul aplicarii lor.

Rubrica de vanzari este o rubrica dinamica prin insasi natura ei, nu e usor de moderat ptr ca are trafic si asta e bine si preferabil lipsei traficului, este o rubrica apreciata de multi useri, criticata de altii, insa in masura destul de mare intruneste asteptarile membrilor forumisti care au nevoie de o astfel de rubrica.
Aceasta rubrica o facem noi sa fie intr-un anumit fel prin atitudinea si comportamentul nostru acolo, al tuturor celor care interactioneaza in cadrul acestei rubrici. Daca aplicam la sange noile masuri despre care tot discutam aici, cu siguranta ca acel climat mai prietenos si mai relaxat vom reusi sa-l impunem fara mare greutate.
Stim bine ca un forum fara o rubrica de vanzare cumparare e un forum muribund si anost care se va stinge in timp, insa daca il moderam cu atentie si implicare, vom reusi sa ne bucuram de el cu totii. Daca il moderam cand ne aducem aminte sau cand ne permite programul sau in salturi, vom avea un forum unde trebuie sa stingem in permanenta focuri si incendii si astfel calitatea intregului forum e indoielnica si scade mult nivelul la care ni-l dorim sa fie. Insa nimic nu se face de la sine in nici un domeniu, trebuie implicare, consecventa, reguli clare si precise si consecinte la nerespectarea lor (penalizari).

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 22 Feb 2013, 13:31

E un inceput. Fara "UP", "Valabil", "Inca caut", "Inca disponibil".

Cred ca totusi s-ar impune si mentionarea unei sanctiuni pentru incalcarea regulilor, cava de genul: suspendare cont 3 zile pentru UP... Asa s-ar mai calma unii :D

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 22 Feb 2013, 13:38

attilaf scrie:
E un inceput. Fara "UP", "Valabil", "Inca caut", "Inca disponibil".
pot face up "involuntar" alti useri, cu o intrebare banala, de exemplu :wink:

Scrie răspuns