Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2013, 08:37

Io zau ca nu inteleg ce nu va place la rapitori.ro,asa cum e...

Astia care au probleme cu vinzarile....ce daca unu'se tot cocoteaza pe prima pagina??Nah poate il taie pe om,si vrea sa vinda...cit dureaza sa intorci o pagina cu un singur click??Sau ca unu'vinde niste gumitze,ori nush ce altceva,mai scump??Poi ne obliga cineva sa dam cit cere??Daca el cere mult,tu ca virtual cumparator poti oferi proportional de putin...si fara atacuri ..ca dincolo era mai ieftin :lol: ..ei nah,ia de dincolo,daca acolo era mai ieftin..
Sectiunea asta asa cum era ,pe mine ma distra ...
In rest..fiecare cinta pe limba lui....sincer ,mor sa ascult cum cinta pasarele in cring primavara...si as fi neplacut surprins sa aud triluri sablon emise doar de unele pasarele,in timp ce alte citeva stau cu ciocul inodat cu o ata.. :lol: asta ,asa ,metaforic vorbind..
E buna pin' si chestia aia cu userul ascuns......ar fi pacat sa sperii din croncaneala niste corbi aflati in plina manifestare de testosteron..e asa de amuzant.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 21 Feb 2013, 08:45

Zau daca nu ai dreptate.Totusi mici imbunatatiri cred ca se pot face. Ma seaca timpul limitat de editare(ex).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2013, 09:11

Eu nu caut sa am dreptate..Spun doar, cum se vad lucrurile de la mine....Da, aia asa e,cu editarea..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 21 Feb 2013, 09:41

Si cu pozele. Eu nu mai am nicio poza postata pe forum si tot imi zice am cam atins limita. :shock:

E aiurea sa te duci pe al site sa o incarci acolo, sa-ti faci cont, si sa dai link aici...

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 21 Feb 2013, 11:46

topicul destinat vanzarilor/cumpararilor vrand-nevrand genereaza trafic, ceea ce mai ales din punct de vedere comercial este un plus pentru orice site, asa ca nu cred ca o sa dispara si - chiar daca n-am vandut nimic si am facut mici cumparaturi - nici nu-mi doresc acest lucru.

o sugestie tehnica, vazuta pe alte forumuri, deci implementabila, este ca atunci cand accesez un topic, sa fiu directionat direct pe pagina pana la care am citit postarile de pe acel topic, foarte utila mai ales pe topicurile unde se scrie mult/des.

elineamtu
veteran
veteran

Mesaj de elineamtu » 21 Feb 2013, 18:42

Nu am avut timp sa parcurg tot, dar deocamdata am vazut mai sus niste idei la care subscriu:
- un anunt de vanzare/cumparare sa nu poata fi innoit decat dupa o perioada minima de timp (spre ex. o saptamana);
- un user sa aiba un nr. limitat de topicuri simultan (eu zic maxim doua) si normal, trebuie facut ceva in legatura clonele;
- sa nu se accepte folosirea unui limbaj grosolan si a atacurilor la persoana.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 21 Feb 2013, 18:53

Normal ca daca nu vinzi, nu sti ce inseamna 1 saptamana, pune si tu la vanzare ceva de care nu mai ai nevoie, sa zicem, si fa-ti tu UP, la o saptamana, in caz ca nu vinzi mai repede...si apoi, hai si posteaza cum te-ai simtit ;) ;intre 2-4 zile, eu zic ca este suficient, am mai vazut pe alte situri de profil!
Si cu reinnoirea e discutabil, poate doresti sa mai faci precizari, sau poate doresti dupa cateva ore sa aplici o mare reducere....deci e discutabila treaba, pe cazuri! :)
Asta e un aspect minor, altele is mai mari, nu sectiunea de vanzari!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 21 Feb 2013, 19:56

De acord cu Marius,eu imi schimb echipamentul periodic si-l pun la vanzare aici,vine un idiot care are si o clona (am dat si nume ,am si demonstrat!!) si-mi strica vanzarea cu afirmatii ca el gaseste mai ieftin,etc.Nu am avut niciodata probleme de vanzare si absolut niciodata cu beneficiarul final.Cand a aparut idiotul asta a stricat mai multe topicuri care nu erau numai ale mele.Asadar clonele afara si interventiile peste alte topicuri deschise pedepsite(pe principiul,nu-ti convine nu cumperi)

spinvalentin
junior
junior

Mesaj de spinvalentin » 22 Feb 2013, 09:42

spiridusul scrie:Intreb si eu ceva, si iarasi o sa fiu acuzat de rea intentie, dar trebuie intrebat: care este fenomenul prin care un user care s-a inscris pe forum pe 18.02.2013 poate sa-si dea cu parerea atat de in amanunt despre acest forum? Si sa mai si zica ca mai cumpara de pe aici cate ceva? Cand a avut timp sa cumpere ceva de pe acest forum?
Gasesti marfa ieftina afara? Sau gasesti marfa care in Romania nu se gaseste? Nu te opreste nimeni sa o cumperi de oriunde vrei, exista posibilitatea aceasta. Ceea ce nu stiu cat de normal este e sa cumperi marfa de afara ca sa o revinzi prin intermediul acestui forum, pentru ca o scoti, ce-i drept, mult mai ieftin decat ce se gaseste la noi. In acest caz descris mai sus forumul este folosit drept canal de distributie catre un consumator final. Nu e nimic rau in asta, daca Dan decide ca doreste sa foloseasca forumul drept canal de distributie pentru cei care fac comert.

Eu raman la parerea exprimata mai devreme: rubrica de vanzare-cumparare sa fie cu reguli stricte, si anume oferirea dreptului de postare a unui anunt pe luna prin care sa poti vinde/cumpara. O mulineta, o lanseta, doua-trei naluci, doua role de fir. Nu cred ca un pescar roteste mai des echipamentul. Si asa este destul de des daca este sa ma refer la mine, dar pot sa inteleg si ca exista si excentrici.

Tu tot insisti cu anumite idei destul de subtiri si care nu prea se sustin nici de logica nici de bunul simt, idei care nu prea gasesc ecou in randurile forumistilor de aici. Cum adica un user nou nu are dreptul sa-si spuna parerea aici ? Pai sunt oameni cu experienta de cinci ori pe cat ai tu si asta inseamna ca trebuie sa astepte vreun an de zile sa-si spuna parerea ? Dupa tine cam cati ani iti trebuie sa-ti dai seama de un lucru si sa-l expui cu argumente apoi ?
Vad ca ai idei si despre cate lansete sau mulinete sa aiba un pescar de spinning si sa facem reguli ca fiecare sa-si schimbe sculele numai cand crezi tu ca le-a pescuit suficient, nu prea des oricum.
Una e discutia legata de actualizarea thread-urilor si frecventa „UP-urilor” care intr-adevar trebuie mai serios controlata si monitorizata , si alta e ideea legata de cat de des are cineva voie sa vanda sau nu din sculele proprii. Imi lasa impresia ca amestecam voit sau cu interes termenii si discutiile ptr ca ne propunem sa ajungem musai la o concluzie care ne avantajeaza.
Cu asemenea opinii insailate riscam ca o discutie serioasa sa o aruncam in derizoriu.

E mult mai util o moderare mai atenta si mai sustinuta a moderatorilor in sectiunea de Vanzari Cumparari ptr ca de cele mai multe ori de acolo se isca neplacerile, nu din alta parte. Si aceste neplaceri daca ar fi sa le structuram sunt generate in majoritate de :
1. Actualizari nejustificate ale anunturilor doar din interesul de a fi cat mai mult timp pe prima pagina – se poate reglementa acest lucru dar va fi greu de administrat din cauza traficului mare din sectiune;
2. Actualizarile mascate si reciproce ale topicurilor cu comentarii „intamplatoare” de genul : misto lanseta ; nu trebuie s-o dai o sa-ti para rau etc.
3. Amestecul nejustificat in topicuri cu scopul de a denigra marfa sau userul – trebuie penalizate serios ptr a fi descurajate si a crea o maniera civilizata si responsabila pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii si mai ales sa o intretinem.
4. Plasarea anunturilor cat mai complete ptr a se evita intrebari ulterioare care pot fi simplu evitate. Anuntul trebuie sa contina musai poze reale cu produsul , pret , descriere exacta si completa a bunului, date de contact sau MP. Sa evitam link-urile catre alte magazine ptr a descuraja reclama gratuita si nejustificata.
5. Descurajarea stricta si prompta a polemicilor sterile si diluate si mai ales a atacurilor la persoana, specialitatea unora de pe aici din pacate. Penalizarea prompta ptr ca daca vrem reguli trebuie sa ne tinem de ele. Daca nu vom mai vorbi si peste 2 ani aceleasi lucruri neimplementate niciodata, ramase la stadiul de plan de atins.
6. Nu cred ca trebuie sa limitam arbitrar vanzarile la stilul : doua lansete pe an sau o mulineta pe sezon , trei voblere pe trimestru , e putin cam pueril si ne pretindem ca suntem pescari cu pretentii si venim cu masuri de ceape si camin cultural care sunt din alte vremuri desprinse parca.

In loc de concluzie vreau sa subliniez ca o atentie marita si constanta din partea moderatorilor in sectiunea de Vanzare Cumparare si penalizarea prompta a celor care incalca regulile din nestiinta sau cu intentie, va conduce la o mai buna comunicare intre pescarii care doresc sa socializeze aici si asa vom mentine o atmosfera mai linistita, mai prietenoasa favorabila tuturor. Trebuie sa dovedim ca dorim acest lucru si nu doar ptr o perioada scurta.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Feb 2013, 09:52

spinvalentin scrie:
spiridusul scrie:Intreb si eu ceva, si iarasi o sa fiu acuzat de rea intentie, dar trebuie intrebat: care este fenomenul prin care un user care s-a inscris pe forum pe 18.02.2013 poate sa-si dea cu parerea atat de in amanunt despre acest forum? Si sa mai si zica ca mai cumpara de pe aici cate ceva? Cand a avut timp sa cumpere ceva de pe acest forum?
Gasesti marfa ieftina afara? Sau gasesti marfa care in Romania nu se gaseste? Nu te opreste nimeni sa o cumperi de oriunde vrei, exista posibilitatea aceasta. Ceea ce nu stiu cat de normal este e sa cumperi marfa de afara ca sa o revinzi prin intermediul acestui forum, pentru ca o scoti, ce-i drept, mult mai ieftin decat ce se gaseste la noi. In acest caz descris mai sus forumul este folosit drept canal de distributie catre un consumator final. Nu e nimic rau in asta, daca Dan decide ca doreste sa foloseasca forumul drept canal de distributie pentru cei care fac comert.

Eu raman la parerea exprimata mai devreme: rubrica de vanzare-cumparare sa fie cu reguli stricte, si anume oferirea dreptului de postare a unui anunt pe luna prin care sa poti vinde/cumpara. O mulineta, o lanseta, doua-trei naluci, doua role de fir. Nu cred ca un pescar roteste mai des echipamentul. Si asa este destul de des daca este sa ma refer la mine, dar pot sa inteleg si ca exista si excentrici.

Tu tot insisti cu anumite idei destul de subtiri si care nu prea se sustin nici de logica nici de bunul simt, idei care nu prea gasesc ecou in randurile forumistilor de aici. Cum adica un user nou nu are dreptul sa-si spuna parerea aici ? Pai sunt oameni cu experienta de cinci ori pe cat ai tu si asta inseamna ca trebuie sa astepte vreun an de zile sa-si spuna parerea ? Dupa tine cam cati ani iti trebuie sa-ti dai seama de un lucru si sa-l expui cu argumente apoi ?
Vad ca ai idei si despre cate lansete sau mulinete sa aiba un pescar de spinning si sa facem reguli ca fiecare sa-si schimbe sculele numai cand crezi tu ca le-a pescuit suficient, nu prea des oricum.
Una e discutia legata de actualizarea thread-urilor si frecventa „UP-urilor” care intr-adevar trebuie mai serios controlata si monitorizata , si alta e ideea legata de cat de des are cineva voie sa vanda sau nu din sculele proprii. Imi lasa impresia ca amestecam voit sau cu interes termenii si discutiile ptr ca ne propunem sa ajungem musai la o concluzie care ne avantajeaza.
Cu asemenea opinii insailate riscam ca o discutie serioasa sa o aruncam in derizoriu.

E mult mai util o moderare mai atenta si mai sustinuta a moderatorilor in sectiunea de Vanzari Cumparari ptr ca de cele mai multe ori de acolo se isca neplacerile, nu din alta parte. Si aceste neplaceri daca ar fi sa le structuram sunt generate in majoritate de :
1. Actualizari nejustificate ale anunturilor doar din interesul de a fi cat mai mult timp pe prima pagina – se poate reglementa acest lucru dar va fi greu de administrat din cauza traficului mare din sectiune;
2. Actualizarile mascate si reciproce ale topicurilor cu comentarii „intamplatoare” de genul : misto lanseta ; nu trebuie s-o dai o sa-ti para rau etc.
3. Amestecul nejustificat in topicuri cu scopul de a denigra marfa sau userul – trebuie penalizate serios ptr a fi descurajate si a crea o maniera civilizata si responsabila pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii si mai ales sa o intretinem.
4. Plasarea anunturilor cat mai complete ptr a se evita intrebari ulterioare care pot fi simplu evitate. Anuntul trebuie sa contina musai poze reale cu produsul , pret , descriere exacta si completa a bunului, date de contact sau MP. Sa evitam link-urile catre alte magazine ptr a descuraja reclama gratuita si nejustificata.
5. Descurajarea stricta si prompta a polemicilor sterile si diluate si mai ales a atacurilor la persoana, specialitatea unora de pe aici din pacate. Penalizarea prompta ptr ca daca vrem reguli trebuie sa ne tinem de ele. Daca nu vom mai vorbi si peste 2 ani aceleasi lucruri neimplementate niciodata, ramase la stadiul de plan de atins.
6. Nu cred ca trebuie sa limitam arbitrar vanzarile la stilul : doua lansete pe an sau o mulineta pe sezon , trei voblere pe trimestru , e putin cam pueril si ne pretindem ca suntem pescari cu pretentii si venim cu masuri de ceape si camin cultural care sunt din alte vremuri desprinse parca.

In loc de concluzie vreau sa subliniez ca o atentie marita si constanta din partea moderatorilor in sectiunea de Vanzare Cumparare si penalizarea prompta a celor care incalca regulile din nestiinta sau cu intentie, va conduce la o mai buna comunicare intre pescarii care doresc sa socializeze aici si asa vom mentine o atmosfera mai linistita, mai prietenoasa favorabila tuturor. Trebuie sa dovedim ca dorim acest lucru si nu doar ptr o perioada scurta.
Mai spinvalentin, vegas, kgula etc. Credeam ca erai plecat. Vezi ? Fara sa vreau dau dovada de o atentie constanta si ma poticnesc de o alta clona.
Daneee, baneaza te rog adresele IP corespunzatoare si dinamiteaza talciocul. Asa poate ramane numai un forum de pescuit, asta era la inceput si era totul ok.

Scrie răspuns