spiridusul scrie:Intreb si eu ceva, si iarasi o sa fiu acuzat de rea intentie, dar trebuie intrebat: care este fenomenul prin care un user care s-a inscris pe forum pe 18.02.2013 poate sa-si dea cu parerea atat de in amanunt despre acest forum? Si sa mai si zica ca mai cumpara de pe aici cate ceva? Cand a avut timp sa cumpere ceva de pe acest forum?
Gasesti marfa ieftina afara? Sau gasesti marfa care in Romania nu se gaseste? Nu te opreste nimeni sa o cumperi de oriunde vrei, exista posibilitatea aceasta. Ceea ce nu stiu cat de normal este e sa cumperi marfa de afara ca sa o revinzi prin intermediul acestui forum, pentru ca o scoti, ce-i drept, mult mai ieftin decat ce se gaseste la noi. In acest caz descris mai sus forumul este folosit drept canal de distributie catre un consumator final. Nu e nimic rau in asta, daca Dan decide ca doreste sa foloseasca forumul drept canal de distributie pentru cei care fac comert.
Eu raman la parerea exprimata mai devreme: rubrica de vanzare-cumparare sa fie cu reguli stricte, si anume oferirea dreptului de postare a unui anunt pe luna prin care sa poti vinde/cumpara. O mulineta, o lanseta, doua-trei naluci, doua role de fir. Nu cred ca un pescar roteste mai des echipamentul. Si asa este destul de des daca este sa ma refer la mine, dar pot sa inteleg si ca exista si excentrici.
Tu tot insisti cu anumite idei destul de subtiri si care nu prea se sustin nici de logica nici de bunul simt, idei care nu prea gasesc ecou in randurile forumistilor de aici. Cum adica un user nou nu are dreptul sa-si spuna parerea aici ? Pai sunt oameni cu experienta de cinci ori pe cat ai tu si asta inseamna ca trebuie sa astepte vreun an de zile sa-si spuna parerea ? Dupa tine cam cati ani iti trebuie sa-ti dai seama de un lucru si sa-l expui cu argumente apoi ?
Vad ca ai idei si despre cate lansete sau mulinete sa aiba un pescar de spinning si sa facem reguli ca fiecare sa-si schimbe sculele numai cand crezi tu ca le-a pescuit suficient, nu prea des oricum.
Una e discutia legata de actualizarea thread-urilor si frecventa „UP-urilor” care intr-adevar trebuie mai serios controlata si monitorizata , si alta e ideea legata de cat de des are cineva voie sa vanda sau nu din sculele proprii. Imi lasa impresia ca amestecam voit sau cu interes termenii si discutiile ptr ca ne propunem sa ajungem musai la o concluzie care ne avantajeaza.
Cu asemenea opinii insailate riscam ca o discutie serioasa sa o aruncam in derizoriu.
E mult mai util o moderare mai atenta si mai sustinuta a moderatorilor in sectiunea de Vanzari Cumparari ptr ca de cele mai multe ori de acolo se isca neplacerile, nu din alta parte. Si aceste neplaceri daca ar fi sa le structuram sunt generate in majoritate de :
1. Actualizari nejustificate ale anunturilor doar din interesul de a fi cat mai mult timp pe prima pagina – se poate reglementa acest lucru dar va fi greu de administrat din cauza traficului mare din sectiune;
2. Actualizarile mascate si reciproce ale topicurilor cu comentarii „intamplatoare” de genul : misto lanseta ; nu trebuie s-o dai o sa-ti para rau etc.
3. Amestecul nejustificat in topicuri cu scopul de a denigra marfa sau userul – trebuie penalizate serios ptr a fi descurajate si a crea o maniera civilizata si responsabila pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii si mai ales sa o intretinem.
4. Plasarea anunturilor cat mai complete ptr a se evita intrebari ulterioare care pot fi simplu evitate. Anuntul trebuie sa contina musai poze reale cu produsul , pret , descriere exacta si completa a bunului, date de contact sau MP. Sa evitam link-urile catre alte magazine ptr a descuraja reclama gratuita si nejustificata.
5. Descurajarea stricta si prompta a polemicilor sterile si diluate si mai ales a atacurilor la persoana, specialitatea unora de pe aici din pacate. Penalizarea prompta ptr ca daca vrem reguli trebuie sa ne tinem de ele. Daca nu vom mai vorbi si peste 2 ani aceleasi lucruri neimplementate niciodata, ramase la stadiul de plan de atins.
6. Nu cred ca trebuie sa limitam arbitrar vanzarile la stilul : doua lansete pe an sau o mulineta pe sezon , trei voblere pe trimestru , e putin cam pueril si ne pretindem ca suntem pescari cu pretentii si venim cu masuri de ceape si camin cultural care sunt din alte vremuri desprinse parca.
In loc de concluzie vreau sa subliniez ca o atentie marita si constanta din partea moderatorilor in sectiunea de Vanzare Cumparare si penalizarea prompta a celor care incalca regulile din nestiinta sau cu intentie, va conduce la o mai buna comunicare intre pescarii care doresc sa socializeze aici si asa vom mentine o atmosfera mai linistita, mai prietenoasa favorabila tuturor. Trebuie sa dovedim ca dorim acest lucru si nu doar ptr o perioada scurta.