dezastru pe raul strei
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
dezastru pe raul strei
e un dezastru de cateva zile bune au dat drumul la baraj adic au ridicat portile si nu le au mai inchis a scazut apa ,aproape ca e secat streiul mai curge doar pe mijloc o suvita de apa unde odihnioara apa era de aprope 2 metri acum totul e sec pestii au plecat iar noi pescarii doar oftam caci nu stim sigur ce se intampla sau mai bine zis a cui ai vina am vrea sa stim unde ne putem interesa despre acesta problema cui sa ne adresam ????????
Vineri am fost sunat de mai multi pescari ca se goleste barajul de pe riul Strei din zona orasului Calan.
M-am deplasat urgent la fata locului si am constatat ca informatia este reala. Am intrebat pe cel de la ecluza cu aprobarea cui se face golirea barajului , iar acesta m-ia raspuns ca a primit ordin de la patronul lui. Dupa aceia am rugat pescarii sa filmeze golirea barajului si pestii morti care au ramas dupa golire , intre timp am anuntat Inspectoril Piscicol care era in zona , politia din orasul Calan , Garda de mediu si PRO-TV Deva care a trimes urgent un reporter.
Inspectorul Piscicol de la ANPA a amendat pe manevrantul de la ecluze cu 4000 de lei iar proprietarului barajului i s-a intocmit dosar penal. La acest dosar penal ne-am alaturat si noi pentru pretentii deoarece am populat acel baraj cu peste .
PRO-TV la stirile locale de luni a dat stirea pe post.
Oricum nu as vrea sa fiu in locul proprietarului barajului
M-am deplasat urgent la fata locului si am constatat ca informatia este reala. Am intrebat pe cel de la ecluza cu aprobarea cui se face golirea barajului , iar acesta m-ia raspuns ca a primit ordin de la patronul lui. Dupa aceia am rugat pescarii sa filmeze golirea barajului si pestii morti care au ramas dupa golire , intre timp am anuntat Inspectoril Piscicol care era in zona , politia din orasul Calan , Garda de mediu si PRO-TV Deva care a trimes urgent un reporter.
Inspectorul Piscicol de la ANPA a amendat pe manevrantul de la ecluze cu 4000 de lei iar proprietarului barajului i s-a intocmit dosar penal. La acest dosar penal ne-am alaturat si noi pentru pretentii deoarece am populat acel baraj cu peste .
PRO-TV la stirile locale de luni a dat stirea pe post.
Oricum nu as vrea sa fiu in locul proprietarului barajului
Pescarii raman fara peste si ei o sa fie bine mersi pe mai departe . Nu uita ca nu traiesti in state sau in europa ci in Romania , unde cei cu bani fac legea in timp ce voi va raciti gura degeaba . Nu vezi ca s-a populat paraul pentru concurs si noaptea l-au scos cu curent ,in timp ce era plin cu cei de la Romsilva ?
-
- utilizator constant
Aia 4000 lei cu care l'au amendat pe manevrantu' ecluzelor is degeaba. Nu e vina lui ca a executat un ordin primit de la patronu' lui. CAci vorba aia "sefu'i sef si'n pla goala". Ala de a executat ordinu' nu prea a avut de ales, poate isi pierdea pita daca refuza, iar daca patronu' lui nu'l ajuta cu plata amenzii, si'a dat foc la valiza. VINA o poarta cel ce a luat DECIZIA SI A DAT ORDINU'. La ala ar trebui sa i se ofere sfoara si sapunu'....
P.S. Am vazut poluari in '96 sau '97 pe Strei, cand venea pe apa o sustanta ce semana cu gudronu' sau alta substanta petroliera, si erau o carca de scobari mrene cu burta la soare
.
Imi pare rau de tot ce se'ntampla cu acel rau frumos..... si cate se vor mai intampla
. A fost rau' copilariei mele.
P.S. Am vazut poluari in '96 sau '97 pe Strei, cand venea pe apa o sustanta ce semana cu gudronu' sau alta substanta petroliera, si erau o carca de scobari mrene cu burta la soare

Imi pare rau de tot ce se'ntampla cu acel rau frumos..... si cate se vor mai intampla

Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain
Extrem de trista si pentru mine vestea!
Cunosc bine raul...Totusi este bine ca cineva s-a sesizat de aceasta data!
Poluarile cu "gudron" pe Strei au inceput de pe vremea lui Ceasca cand au fost alungati scobarii,mrenele, etc.Culmea ca doar cleanul rezista bine!Era in varful lantului trofic pe vremea aceea...Acum nu mai stiu, decat ca prin '92-93 am prins din nou mreana si scobar pe Strei!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Si eu sunt trist. Si eu am invatat pescuitul pe acest rau. Chiar aveam de gand sa-l vizitez zilele astea.....
Invata din greselile altora pentru ca nu vei trai destul ca sa le faci tu pe toate.
http://www.kanciclub.webs.com
http://www.kanciclub.webs.com
Va dau o veste trista.
Proprietarul barajului a depus la primaria din orasul Calan o solicitare pentru a obtine Autorizatie de demolare a Barajului de pe riul Strei.
Printr-un demers pe care l-am facut astazi cu Primarul orasului Calan voi incerca sa opresc demolarea acelui Baraj
Va voi tine la curent cu desfasurarea evenimentelor
Proprietarul barajului a depus la primaria din orasul Calan o solicitare pentru a obtine Autorizatie de demolare a Barajului de pe riul Strei.
Printr-un demers pe care l-am facut astazi cu Primarul orasului Calan voi incerca sa opresc demolarea acelui Baraj
Va voi tine la curent cu desfasurarea evenimentelor
- storm fish
- veteran