dezastru pe raul strei

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Sep 2008, 09:05

MihaiV scrie:
hunting_xxx scrie: Oricum, habitatul fiind vast, pestii isi gasesc mai usor hrana, adapost si se inmultesca mai usor, zic eu.
Marea problema la noi e cu raurile de munte, distruse de baraje. pastravul nu se inmulteste in baraj, ci pe rau. lipanul nostru nu prea traieste in baraje. Asa ca specii cum sunt pastravul si lipanul au disparut si au fost inlocuite cu bibani handicapati care nu cresc mai mari de 18-19 cm si cu cleni cu cap mare si corp mic, subdezvoltat.
Cand nu erau baraje Somesul Mic avea lipan pana la Apahida (15 km aval de Cluj-Napoca) si pastrav pana in Floresti (10 km amonte de Cj). Acum trebuie sa urci de la CJ vreo 50 de km sa dai de salmonizi.
Pe versantul sudic al Fagarasilor majoritatea apelor aveau lipan. Acum nu mai are nici una!
Lotrul era plin de lipan si pastrav. Acum au ramas doar amintirile.
Si exemple ca acestea sunt aproape toate apele din tara.

Si cu ce au fost inlocuite? Cu lacuri cu clean si biban! O fi bine?
E clar ca nu e bine! Chiiar daca ne gandim la necesitatea de a avea apa potabila si energie electrica pentru populatie, tot nu se justifica distrugerea apelor de munte. Ar fi bine sa fie amendata legea apelor astfel incat sa se poata construi baraje de mari dimensiuni doar incepand cu zona de deal, sa zicem la o altitudine de maxim 400-600 de metri. Iar in zona de munte sa nu fie voie, pur si simplu! In fond, poti avea apa si curent si daca lacul acela e mai in aval, nu?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 26 Noi 2008, 12:48

Doresc sa anunt pe aceasta cale toti pescarii ca si-a facut efectul plingerea penala pe care am inaintato organelor in drept in legatura cu golirea iresponsabila a barajului de pe riul Strei din Hunedoara . De citeva zile proprietarul barajului a fost obligat de organala de STAT (parchet ,politie +primarie) sa inchida ecluzele de la baraj ceea ce sa si materealizat.
:bere: :cooler: :respekt:
Din pacate va dura citiva ani pina se va reface populatia de scobar si clean din baraj iar pescarii din orasul Calan si nu numai se vor bucura de capturi serioase :datz: :lol1: :help: :headbash: :respekt:

pityu
veteran
veteran

dezastru pe raul strei

Mesaj de pityu » 26 Noi 2008, 21:46

APSHD a scris
iar pescarii din orasul Calan si nu numai se vor bucura de capturi serioase
... si nu vor mai venii buluc peste noi la barajul de la Subcetate sa ne ocupe cele mai bune locuri de scobar :lol: :lol: :lol:

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 26 Noi 2008, 23:43

felicitari APSHD

caulea
utilizator constant
utilizator constant

da felicitari !

Mesaj de caulea » 23 Dec 2008, 21:26

da iti multumesc in mod personal ca te ai ocupat de aceast problema cu STREIUL eu cel putin sunt foarte bucuros dar cred ca si ceilalti colegi ai mei din CALAn si nu numai cred ca din tot judetul hunedoara e minunat am fost acum 3 zile pe strei la baraj si ghici am luat 5 scobari

adiko_im
junior
junior

Mesaj de adiko_im » 20 Mar 2009, 13:54

care mai e situatia pe Strei? a mai iesit careva sa incerce la peste?
ce se mai aude cu scobarii, au revenit, s-a mai linistit situatia? cu barajul de la calan cum a mai ramas?
daca are careva informatii noi despre ce se mai intampla in zona, va rog sa-mi ziceti si mie...
si...de cine apartine acum raul strei, adica in administrarea cui mai e, s-a infiintat vreo asociatie privata, ong-uri ceva, sau a remas tot la ajvps?
cine are ceva inform concrete, rog un mp,
multumesc :wink:

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 20 Mar 2009, 17:32

Ti-am trimis MP

Scrie răspuns