DESPRE AUTORIZAREA PESCUITULUI SPORTIV PE ANUL 2008 SI URMAT

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nucus
veteran
veteran
Mesaje: 1092
Membru din: 03 Noi 2005, 17:49

Mesaj de nucus » 29 Iun 2008, 21:03

Si NATO are sediul la Ciorogirla!
-incercare de dizolvare a AJVPS Alba,si instantele de judecata resping actiunea dupa fond,apel si recurs si plata cheltuielelor de judecata.
-APS Alba cheama in judecata Guvernul Romaniei ptr.anularea HG259/2001 privind recunoasterea utilitatii publice a AGVPS:actiune respinsa definitiv si irevocabil,dupa fond,apel si recurs.
-cererea APS Alba pentru dispunerea radierii AGVPS din Romania din Registrul asociatiilor si fundatiilor si dizolvarea acestuia,respinsa de instantele de fond,apel si recurs.
Tare nu inteleg de ce nu cereti dizolvarea SRI-ului ca urmas al fostei Securitati care a facut mult mai multe ticalosii(crime si abuzuri de toate felurile etc.iar slujbasii securitatii sint bine merci,pensii babane,oameni de afaceri etc.iar multe din victimele lor nu au macar o cruce la mormint) decit ar fii putut face AGVPS in 10.000 de ani.Daca te legai de SRI erai ori erou ori nebun.Legindu-te de AGVPS imi pari un Catavencu care nici nu stie ce jocuri face ptr. un, inca un necunoscut ,Agamita Dandanache!

Avatar utilizator
Ioan S.
veteran
veteran
Mesaje: 1212
Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 29 Iun 2008, 22:12

Uite ca nici dupa peste 50 de ani de gestionare de catre asociatii a apelor publice din RO unii nu s-au lamurit de ce este in stare sistemul asociativ-cooperatist. Este putin probabil sa se schimba in bine ceva, se contempla un sistem in care slujbasii statului, in loc de a se implica activ, prefera transferul responsabilitatilor (pentru care sunt platiti) catre asociatii prin contracte ... fie ele de gestionare "durabila" sau de management.
In ultimul numar AVP vad ca Adrian Ionascu face apologia sistemului asociativ (din Ungaria).
Nu ma mira tendinta de a trasforma slujbe (la stat) bine platite in sinecuri. Nici nu e de mirare cind traim intr-o epoca a "mitei in caltabosi".
In urma cu vreun an si jumatate un inspector ANPA a fost prins cu vreo 40 kg de salau in portbagaj si as fi curios sa stiu daca individul mai lucreaza si acum al ANPA ... functie de raspuns stiind sa interpretez rezultatele ...
Oricum, e trist ca, dosare de plan de management (valabile 5 ani) ajung sa fie apreciate de colegi de serviciu ai celui prins in urma cu ceva timp cu portbagajul plin de salau.

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Iun 2008, 11:36

Ioan S. scrie: In urma cu vreun an si jumatate un inspector ANPA a fost prins cu vreo 40 kg de salau in portbagaj si as fi curios sa stiu daca individul mai lucreaza si acum al ANPA ... functie de raspuns stiind sa interpretez rezultatele ...
Oricum, e trist ca, dosare de plan de management (valabile 5 ani) ajung sa fie apreciate de colegi de serviciu ai celui prins in urma cu ceva timp cu portbagajul plin de salau.
Ioane, poate ca acel inspector ducea salaul ca sa faca o populare undeva, in timpul sau liber, cu masina personala...asa ca bunul samaritean! Cine stie ce iubitor tainic al naturii o fi fost acel biet inspector! :lol: :lol: De fapt cred ca se pregatea sa "populeze" frigiderul personal, pe cel al socrilor si fratilor!

Avatar utilizator
Ioan S.
veteran
veteran
Mesaje: 1212
Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 30 Iun 2008, 12:32

Fario_nebunu scrie:Ioane, poate ca acel inspector ducea salaul ca sa faca o populare undeva, in timpul sau liber, cu masina personala...asa ca bunul samaritean! Cine stie ce iubitor tainic al naturii o fi fost acel biet inspector! :lol: :lol: De fapt cred ca se pregatea sa "populeze" frigiderul personal, pe cel al socrilor si fratilor!
Nu stiu ce facea cu acel salau ... insa sigur avea un "plan de management" pentru el. :roll: :D

Totusi, de la un astfel de plan pina la evaluarea planurilor de management depuse de asociatii (si de care - teoretic - ar trebui sa depinda gestionarea apelor publice in urmatrii ani) e cale lunga. Ori eu nu cred ca inspectorii teritoriali ai ANPA sunt specialisti in management ... si nici nu sunt convins ca sunt toti incoruptibili.

nucus
veteran
veteran
Mesaje: 1092
Membru din: 03 Noi 2005, 17:49

Mesaj de nucus » 30 Iun 2008, 22:13

asteptam un raspuns de la apsalba si APSHD.Ioan S. citi ani ai de poti sa faci o afirmatie ca asta:Uite ca nici dupa peste 50 de ani de gestionare de catre asociatii a apelor publice din RO...??Consideri ca devalmasia, bunul plac al celor cu multi sau foarte putini bani,haosul, vor duce la mai bine.Mai citeste despre Ungaria!Tot asa e si in Franta doar ca acolo legile se aplica.Si nu numai acolo....Ce sint 40 de kg de salau cind sint cu dedicatie si cind poti foarte usor sa faci dovada provenientei lor?

Avatar utilizator
Ioan S.
veteran
veteran
Mesaje: 1212
Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 01 Iul 2008, 08:09

nucus scrie:asteptam un raspuns de la apsalba si APSHD.Ioan S. citi ani ai de poti sa faci o afirmatie ca asta:Uite ca nici dupa peste 50 de ani de gestionare de catre asociatii a apelor publice din RO...??Consideri ca devalmasia, bunul plac al celor cu multi sau foarte putini bani,haosul, vor duce la mai bine.Mai citeste despre Ungaria!Tot asa e si in Franta doar ca acolo legile se aplica.Si nu numai acolo....Ce sint 40 de kg de salau cind sint cu dedicatie si cind poti foarte usor sa faci dovada provenientei lor?
Pot sa-ti spun ca mai bine de jumatate din viata mi-am trait-o sub regimul comunist, tot in regimul comunist mi-am terminat studiile ... am fost chiar si membru PCR.
Nu pot sa nu observ ca gestionarea pescuitului sportiv de catre asociatiile afliate AGVPS a mers din ce in ce mai rau. Pentru mine asta inseamna esec. Totodata asocierea fortata inseamna devalmasie (instituita de vechiul regim) pe care cei de astazi vor sa o perpetueze.
Nu pot sa nu observ ca in perioada de "gestionare durabila" de catre asociatiile AGVPS s-a parcelat delta si s-a concesionat citorva oameni (putini dar cu bani multi).
Mai gindeste-te daca AGVPS si asociatiile afiliate sunt solutia ideala de gestionare a pescuitului recreativ din Romania ... Concluzia mea e ca nu aceasta e solutia ... si nici marile asociatii rivale AGVPS.

Da, in Franta gospodarirea de catre asociatii a fost o solutie ... pentru care s-a optat la un moment dat. Numai ca acolo sunt vreo 4000 de asociatii ... aplicind acelasi raport intre populatie si numarul de asociatii si extrapolind la Romania ar trebui sa avem pe plaiurile mioritice cel putin 1000 de asociatii de pescari.
Practic ... pescarii interesati de un luciu de apa se reunesc intr-o asociatie ... ei o gospodaresc si ei pescuiesc acolo. Normal ca nu-i mai intereseaza pescuitul in alta parte, daca ei gasesc pestele pe care il cauta in propria balta ... Probabil nici noi nua am fi interesati de existenta unui permis cu valabilitate nationala daca am gasi pestele pe care il cautam in balta APS-ului din orasul/localitatea de domiciliu (sau apropiata acesteia).
Nu vad cum asociatiile afiliate AGVPS, cu mii de membri, aflate acum in conflict cu noile asociatii, s-ar putea constitui intr-o solutie viabila la problemele pescarului roman. Ba dimpotriva, reactia lor fata de noile asociatii va bloca aparitia acelor asociatii de care are nevoie pescarul obisnuit.

Si da ... ma asteptam ca printr-un simplu telefon acel inspector sa poata primi acte de provenienta, factura, orice era nevoie sa iasa basma curata.

nucus
veteran
veteran
Mesaje: 1092
Membru din: 03 Noi 2005, 17:49

Mesaj de nucus » 01 Iul 2008, 20:20

Ioan.S.Multumesc ca n-ai raspus agresiv!!!Probabil ca sintem pe aceeasi lungimeme de unda.

flydb
veteran
veteran
Mesaje: 615
Membru din: 13 Mar 2005, 14:43
Localitate: Targoviste

Mesaj de flydb » 08 Iul 2008, 19:12

Birocratii de la ANPA au reusit sa posteze pe propriul web-site, respectiv www.anpa.ro, procedura de obtinere a permiselor de pescuit recreativ sportiv si de atribuire a apelor catre asociatii.
Am stat, am privit si m-am crucit de ce a putut sa le treaca prin minte. In loc sa tipareasca permisele si sa le distribuie catre pescari intr-un mod cat se poate de civilizat, respectiv prin benzinarii, posta sau magazinele de pescuit merg pe varianta cea mai birocratica cu putinta. Fiecare pescar trebuie sa faca o cerere catre asociatia de pescari sau catre Romsilva sau catre filialele locale ale ANPA ( aceasta in cazul apelor neatribuite).
Cererea se depune la institutiile enumerate anterior fiind insotita de chitanta de la trezorerie si de o copie dupa cartea de identitate. Institutiile enumerate mai sus centralizeaza toate cererile pescarilor si la randul lor fac o cerere la ANPA pentru eliberarea unui anumit numar de permise , etc., etc. Cititi si voi ca eu nu mai am rabdare sa scriu. Si puse una peste alta nu este deloc clar daca costul permisului este acelasi la toate cele 3 institutii, sau daca este acelasi tip de permis. Mai concret ,nu-mi este deloc clar daca un permis eliberat de la Romsilva este valabil si pe apele neatribuite asociatiilor sau neatribuite catre Romsilva in baza planurilor de management.

attilaf
veteran
veteran
Mesaje: 1068
Membru din: 25 Apr 2006, 14:49
Localitate: In fata monitorului

Mesaj de attilaf » 08 Iul 2008, 19:41

Am dat eu un copy paste.....


Procedura
privind emiterea si eliberarea permisului de pescuit recreativ /sportiv

A. Acte normative:
- Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/ 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.
- Hotărârea Guvernului nr. 865/ 2005 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, modificata si completată prin Hotărârea Guvernului nr.1307/2007.
- Ordinul MADR nr. 331/ 2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv.

B. Definirea documentului

1) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document, cu regim special, înseriat, a cărui tipărire este asigurată de Agenţie.
(2)Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil şi se eliberează anual.
(3) Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv este prevăzut în Anexa nr. 1 la Ordinul MADR nr. 331/ 2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv.
C. Circuitul documentelor
ÃŽnregistrarea:
1. Pentru obţinerea permisului de pescuit recreativ/sportiv, solicitantul depune o cerere la asociaţia de pescari sportivi legal constituită, la administratorul fondului forestier al căror plan de management s-a aprobat de către ANPA, sau la sediul filialelor teritoriale ANPA, pentru zonele de pescuit recreativ/sportiv neatribuite. In cerere se va specifica zona/zonele de pescuit solicitate.
2. Cererea va fi insoţită, conform prevederilor Ordinul MADR nr. 331 / 2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv, de următoarele documente:
•
copie dupa CI sau BI a solicitantului;
•
dovada plăţii contravalorii permisului, conform tarifelor legale aprobate prin Hotararea de Guvern nr….din….. (în curs de aprobare);
3. Înregistrarea cererii in Registrul general de intrări/ieşiri al asociaţiei de pescari sportivi legal constituită, a administratorului fondului forestier al căror plan de management s-a aprobat de către ANPA, sau la sediul filialelor teritoriale ANPA, pentru zonele de pescuit recreativ/sportiv neatribuite;
4. După centralizarea cererilor, asociaţia de pescari sportivi legal constituită sau administratorul fondului forestier cărora li s-a aprobat planul de management, sau filialele teritoriale ANPA, depun o cerere de eliberare apermiselor de pescuit recreativ/sportiv, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.
5. Cererea va fi insoţită de dovada plăţii contravalorii permiselor, conform tarifelor legale aprobate prin Hotărarea de Guvern nr…din…. (în curs de aprobare)
6. Permisele vor fi eliberate pe baza de proces verbal de către Serviciul Licenţe-autorizaţii către asociaţiile de pescari sportivi legal constituite, administratorul fondului forestier sau filialele teritoriale ANPA.
Verificarea:
1. Asociaţia de pescari sportivi legal constituită, administratorul fondului forestier cărora li s-a aprobat planul de management sau filialele teritoriale ANPA centralizează solicitările intr-un registru de evidenţă.
2. Verificarea realităţii datelor inscrise in documentaţia depusa de asociaţia de pescari sportivi legal constituită sau administratorul fondului forestier cărora li s-a aprobat planul de management, va fi certificată ulterior de către personalul filialei teritoriale A.N.P.A. cu atribuţii de control şi inspectie, prin intocmirea unei Note de constatare, aprobata de seful filialei.

Redactarea, Avizarea ÅŸi Aprobarea:


1. Permisul de pescuit recreativ/sportiv va fi completat de asociatia de pescari sportivi legal constituita sau de administratorul fondului forestier carora li s-a aprobat planul de management. Pentru solicitantii zonelor de pescuit recreativ/sportiv neatribuite, permisele de pescuit recreativ/sportiv vor fi complectate de catre personalul filialei teritoriale nominalizat in acest sens.
2. Permisul de pescuit recreativ/sportiv se inscrie in Registrul de evidenta al Permiselor de pescuit recreativ/sportiv.
Transmiterea documentatiei:
1. Permisele de pescuit recreativ/sportiv se inscriu in Registrul de evidenta al Permiselor de pescuit recreativ/sportiv care va fi tinut la sediul asociatiilor de pescari sportivi legal constituite, la administratorul fondului forestier carora li s-a aprobat planul de management, sau la sediul filialei teritoriale A.N.P.A.
2. Registrul special al Permiselor de pescuit recreativ/sportiv va avea urmatorul model:
Nume ÅŸi prenume
CNP
Nr. permis de pescuit
Domiciliu solicitantului
asociatia de pescari sportivi din care face parte
Zona /zonele de pescuit

Eliberarea, vizarea permisului de pescuit recreativ/sportiv:

1. La ridicarea permisului recreativ/sportiv titularii vor prezenta CI/BI, vor semna de primire in Registrul de evidenta, cu mentionarea seriei permisului de pescuit recreativ/sportiv.
2. Permisele de pescuit in scop recreativ/sportiv se elibereaza anual;D. Arhivarea documentelor
1. Documentatia pentru solicitarea Permisului de pescuit recreativ/sportiv se depune intr-un singur exemplar si se arhiveaza de catre asociatiile de pescari sportivi legal constituite, de administratorul fondului forestier carora li s-a aprobat planul de management, sau la sediul filialei teritoriale A.N.P.A.
E. Procedura de retragere/ suspendare/anulare a Permisului individual de pescuit recreativ/sportiv:
1.
Personalul filialei A.N.P.A. cu drept de control si inspectie transmite Nota de constatare vizata de şeful de filiala, în care sunt consemnate propunerile de retragere/ suspendare /anulare a Permisului de pescuit recreativ/sportiv, la sediul A.N.P.A. Bucuresti .
2.
Serviciul licenţe şi autorizaţii întocmeşte un Referat prin care propune retragerea/ suspendarea /anularea Permisului individual de pescuit recreativ/sportiv în baza documentaţiei transmise de filiala teritoriala A.N.P.A.
3.
Referatul se aprobă de Preşedintele A.N.P.A..
4.
După aprobarea referatului, Serviciul licenţe şi autorizaţii emite Decizia de retragere/ suspendare /anulare a Permisului individual de pescuit recreativ/sportiv, avizată de Serviciul juridic, decizie ce va fi semnată de Preşedintele A. N.P.A.
5.
Decizia de retragere/ suspendare /anulare va fi comunicata către persoana asupra căreia a fost luată această măsură in termen de 5(cinci) zile de la emitere, prin personalul filialei A.N.P.A. cu drept de control si inspectie. Contestatiile se depun la sediul A.N.P.A.-Serviciul licente si autorizatii.
6.
Permisele de pescuit recreativ/sportiv gresit intocmite se anuleaza si se transmit cu "nota de insotire" la sediul A.N.P.A.- Serviciul de licente si autorizatii.

Procedura privind aprobarea planului de management

A. Acte normative:
- Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 23/ 05.03.2008 privind pescuitul ÅŸi acvacultura.
- Hotărârea Guvernului nr. 865/ 2005 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, modificata si completata prin Hotărârea Guvernului nr.1307/2007.
- Ordinul MADR nr. 331/ 2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv.
B. Definirea documentului
1) Planul de management este documentul care sta la baza repartizarii zonei/ zonelor de pescuit sportiv pentru asociatiile de pescari sportivi legal constituite sau administratorul fondului forestier.
(2) Modelul planului de management este prevăzut în Anexa nr.2 la Ordinul MADR nr. 331/2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv .
C. Circuitul documentelor.
ÃŽnregistrarea:
1.
Asociatiile de pescari sportivi legal constituite sau administratorul fondului
forestier depun la sediul ANPA o cerere si planul de management pentru zona/zonele de pescuit recreativ/sportiv solicitate.
2.
Cererea va fi insotita, conform prevederilor Ordinul MADR nr. 331 / 2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv, de urmatoarele documente:
-Cod de identificare fiscală
-Sentinţă civilă de înfiinţare
-Act constitutiv
-Statut
-Certificat de înregistrare în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor
-Avizul ministerului de resort, pentru asociaţiile înfiinţate înainte de 2005
-Bilanţ contabil cu viză de la Finanţele Publice
-Istoric al activităţilor desfăşurate în ultimii doi ani
3.
ÃŽnregistrarea cererii in Registrul general de intrari / iesiri al ANPA.
Verificarea:
1. Serviciul de licente si autorizatii ANPA centralizeaza solicitarile intr-un registru de evidenta.
2. Analiza planurilor de management depuse de catre solicitanti se face de catre o comisie numita prin Decizia presedintelui ANPA.
3. Nu se admit planuri de management pentru pescuitul recreativ/sportiv la Marea Neagra, Dunare si bratele sale si lacurile de acumulare in care se practica acvacultura.
Redactarea, Avizarea ÅŸi Aprobarea:
1. Planul de management va fi punctat conform urmatorilor COEFICIENTI DE PUNCTAJ:
•
Datele de identificare ÅŸi delimitarea zonei de pescuit 5%
•
Măsurile şi obiectivele de management pentru pescuitul sportiv 20%
•
Date generale referitoare la fauna piscicolă existentă 5%
•
Măsurile propuse pentru păstrarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu 10%
•
Măsurile propuse pentru refacerea habitatelor acvatice din zona de pescuit 10%
•
Măsurile propuse pentru menţinerea şi refacerea populaţiilor de peşti 15%
•
Măsurile propuse pentru amenajarea de locuri de pescuit sportiv 5%
•
Prezentarea planului de supraveghere şi pază a bazinului piscicol natural 15%
•
Regulamentul de pescuit recreativ/sportiv 5%
•
Lista cu personalul propriu angajat, atestat pentru activitatea de pază şi control, în condiţiile legii 10%
TOTAL punctaj=100%
Vor fi acceptate planurile de management care intrunesc minim 75 puncte.
2. Asociatiile de pescari sportivi legal constituite sau administratorul fondului forestier carora li s-a aprobat planul de management se inscriu intr-un Registru de evidenta, pe zone de pescuit.
Transmiterea documentatiei:
1.
Asociatiile de pescari sportivi legal constituite sau administratorul fondului forestier carora li s-a aprobat planul de management depun la sediul ANPA dovada platii contravalorii permiselor solicitate, conform tarifelor legale apobate prin Hotararea de Guvern nr…din…. (în curs de aprobare)
2.
Permisele de pescuit recreativ/sportiv, se ridica , pe baza de proces verbal, de catre reprezentantul autorizat al asociatiilor de pescari sportivi legal constituite sau administratorul fondului forestier carora li s-a aprobat planul de management.
D. Arhivarea documentelor
Documentatia pentru solicitarea zonei/zonelor de pescuit recreativ/sportiv se depune intr-un singur exemplar si se arhiveaza de Serviciul de licente si autorizatii A.N.P.A.
E. Procedura de retragere a dreptului de pescuit recreativ/sportiv:
1.
In cazul nerespectarii conditiilor pe care si le-au asumat prin planul de management, personalul filialei A.N.P.A. cu drept de control si inspectie transmite la sediul A.N.P.A. Bucuresti, Nota de constatare vizata de şeful de filiala, în care sunt consemnate propunerile de retragere a dreptului de pescuit recreativ/sportiv.
2.
Serviciul licenţe şi autorizaţii întocmeşte un Referat prin care propune retragerea dreptului de pescuit recreativ/sportiv în baza documentaţiei transmise de filiala teritoriala A.N.P.A.
3.
Referatul se aprobă de Preşedintele A.N.P.A.
4.
După aprobarea referatului, Serviciul licenţe şi autorizaţii emite Decizia de retragere a dreptului de pescuit recreativ/sportiv, avizată de Serviciul juridic, decizie ce va fi semnată de Preşedintele A.N.P.A.
5.
Decizia de retragerea dreptului de pescuit recreativ/sportiv va fi comunicata către asociatia de pescari sportivi sau administratorul fondului forestier asupra căreia a fost luată această măsură in termen de 5 (cinci) zile de la emitere, prin personalul filialei A.N.P.A. cu drept de control si inspectie. Contestatiile se depun la sediul A.N.P.A.-Serviciul licente si autorizatii.

APSHD
veteran
veteran
Mesaje: 1125
Membru din: 27 Ian 2007, 20:51
Localitate: HUNEDOARA

Mesaj de APSHD » 08 Iul 2008, 19:44

Din cite am inteles atribuirea apelor catre asociatii s-a cam blocat la ANPA.
S-a incercat o impartire a apelor fara sa se tina cond de Planul de Management depus de Asociatii. Am informat ANPA ca voi contesta acest mod de atribuire al apelor si ca urmare miine 09-07-2008 la ora 15 sunt convocat impreuna ca presedintii celorlalte Asociatii la Directia Agricola unde vor veni reprezentantii de la ANPA pentru a ajunge la un consens in legatura cu impartirea apelor.
Voi revenii cu amanunte dupa desfasurarea sedintei.

Scrie răspuns