descentralizarea si pescuitul
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: descentralizarea si pescuitul
Multe tari europene au bugete anuale ( fixe ) si bugete de proximitate ( in care intra si bugetele locale ). Altele au bugete nationale, dar si politici care functioneaza de zeci de ani, iar altele regionale. Cum se pot implementa sau mai bine spus "cand" si la noi?!
- Oarecand.
- Bravo! Stai jos.
- Oarecand.
- Bravo! Stai jos.
Si ce doresti, taxa : 2 lei ? sau moca ?miyagi scrie:Poate ca ai si o sugestie pentru 200 - 400 de lei taxa, daca tot impui ritmul extremelor?!!!!!! Ceva competitii sau domeniu privat?!!!!!!!!
Vrei sa pescuiesti = platesti,
Sau cumva nu esti de acord ca banii sa mearga la stat, si vrei la asociatii, care nici macar un panou pe prundul garlii nu au pus ?
Am avut un dialog pe care nu l-ai urmarit. Nu-mi mai bat capul. Posteaza ca-i liber.rcorbu scrie:Si ce doresti, taxa : 2 lei ? sau moca ?miyagi scrie:Poate ca ai si o sugestie pentru 200 - 400 de lei taxa, daca tot impui ritmul extremelor?!!!!!! Ceva competitii sau domeniu privat?!!!!!!!!
Vrei sa pescuiesti = platesti,
Sau cumva nu esti de acord ca banii sa mearga la stat, si vrei la asociatii, care nici macar un panou pe prundul garlii nu au pus ?
-
- veteran
Nu am facut aceasta afirmatie la adresa APC 21 si nici nu imi voi permite vreodata asa ceva la adresa lor .....ii cunosc personal pe cei mai "reprezentativi" membrii ai lor incepind cu presedintele Cezar Chioibasu si nu imi pot imagina ca s-ar putea deda la astfel de practici....Nu cred eu ca APC 21 spre exemplu, pe care o stiu cat combate braconajul pe Snagov sa dea vreo spaga.
Din pacate nu pot spune acelasi lucru la adresa unor APC-uri din zona mea sau apropiata zonei mele..

Crede-ma ca stiu bine cum sau obtinut unele ape in administrare si citi bani sau facut "unii" de pe urma lor ...
Multe APC-uri sau cum se numesc ele sunt doar niste SRL-uri (legal constituite)care fac bani buni din vinzarea de permise fara a intoarce nimic in scopul pt care au fost create..si asta e mare pacat...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran
Vezi ca ai confundat Suedia cu Norvegia .....In Suedia se procedeaza asa pentru ca acolo sunt interesati pe de-o parte de mancatul pestelui (cel care intra pe teritoriu doar dupa ce isi duce existenta in oceanul arctic sau despre cel oceanic), iar pe de alta parte despre turismul piscicol.

Suedia are acces doar la marea Baltica , nicidecum la ocean fie el si Arctic....daca faci vorbire de pestele oceanic din supermarket atunci e alta mincare de peste ....

Eu insa vorbeam despre pescuitul din apele interne suedeze unde iti iei permis de zi / 5 zile/ anual de la benzinarie fara nici alta obligatie ....nici fata de stat nici fata de vreo asociatie , etc.....
Intelegi mai greu, dar reusesti pana la urma. Ai facut niste afirmatii la modul general despre asociatii si am vrut sa te combat exemplificand cu APC 21 pentru ca le cunosc oarecum activitatea de intretinere a resursei piscicole de pe Snagov, altfel nu mi-as fi permis nici eu.
In cazul Suediei nu am facut nicio confuzie. Fix la pestele ala ma refeream. Da` reciteste mai bine postarile ca-ti mai scapa si alte lucruri.
In cazul Suediei nu am facut nicio confuzie. Fix la pestele ala ma refeream. Da` reciteste mai bine postarile ca-ti mai scapa si alte lucruri.
-
- veteran
Ti se pare tie ca inteleg eu mai greu....te exprimi tu ambilicat si amesteci pesti din apele suedeze cu pestele de la supermarketmiyagi scrie:Intelegi mai greu, dar reusesti pana la urma. Ai facut niste afirmatii la modul general despre asociatii si am vrut sa te combat exemplificand cu APC 21 pentru ca le cunosc oarecum activitatea de intretinere a resursei piscicole de pe Snagov, altfel nu mi-as fi permis nici eu.

Pentru ca s-a evocat numele APC 21, ma simt dator cu scurte precizari:vali stratonov scrie:Nu am facut aceasta afirmatie la adresa APC 21 si nici nu imi voi permite vreodata asa ceva la adresa lor .....ii cunosc personal pe cei mai "reprezentativi" membrii ai lor incepind cu presedintele Cezar Chioibasu si nu imi pot imagina ca s-ar putea deda la astfel de practici....Nu cred eu ca APC 21 spre exemplu, pe care o stiu cat combate braconajul pe Snagov sa dea vreo spaga.
Din pacate nu pot spune acelasi lucru la adresa unor APC-uri din zona mea sau apropiata zonei mele..![]()
![]()
Crede-ma ca stiu bine cum sau obtinut unele ape in administrare si citi bani sau facut "unii" de pe urma lor ...
Multe APC-uri sau cum se numesc ele sunt doar niste SRL-uri (legal constituite)care fac bani buni din vinzarea de permise fara a intoarce nimic in scopul pt care au fost create..si asta e mare pacat...
- administram lacul Snagov de 3 (trei) ani. Inca de la inceput, am anuntat ca toate permisele ANPA sunt valabile, indiferent cum si de unde au fost procurate.
- nu percepem taxe suplimentare
- singura cerinta: sa se respecte dimensiunile si cantitatea pe care legea o permite pentru "traista". Atat !
- percepem cotizatii modice, iar din incasari cam 1/3 merge pe combaterea braconajului. Avem ceva rezultate, avem protocoale cu institutiile statului, acestea ne ajuta (cu exceptia instantelor de judecata, care elibereaza braconierii pe banda rulanta)
- lacul este in revenire, are o fantastica resursa de regenerare, pazit bine poate deveni o pista competitiva cu baltile private.
La concursul nostru, mansa la stiuca s-a castigat cu 36 de bucati "punctabile", in 6 ore.
- avem ceva probleme cu proprietarii de vile si ambarcatiuni super-motorizate, dar, impreuna cu aliatii nostri de la rezervatia Parc Snagov ne luptam si cu asta.
Concluzii:
1. Nu e nevoie de spaga, pentru a ti se da voie sa dai fara sa ceri nimic.
2. Consideram pescarii recreativ/sportivi prietenii si aliatii nostri in lupta cu plasarii si electricienii. SI CHIAR SUNT !
3. Cat vom raspunde de administrarea Snagovului, asa va fi. Dupa...

Multumesc Vali Stratonov pentru vorbele bune. La fel Miyagi!

-
- veteran
Cezar vorbele spuse de mine sunt consecinta actiunilor voastre ...nimic ,mai mult.Multumesc Vali Stratonov pentru vorbele bune.
Tineti-o tot asa

@Vali
Nu te mai supara degeaba ca-ti scade glicemia. Fi si tu un pic mai atent la afirmatiile publice si nu o sa mai fie nimic alambicat. Obligi omul la o exprimare analitica si nu-i spatiu virtual pentru balarii.
@Cezar
Tu sti ca eu nu am ezitat niciodata sa-i dau Cezarului ce-i al Cezarului.
p.s. Tie insa nu
.
Nu te mai supara degeaba ca-ti scade glicemia. Fi si tu un pic mai atent la afirmatiile publice si nu o sa mai fie nimic alambicat. Obligi omul la o exprimare analitica si nu-i spatiu virtual pentru balarii.
@Cezar
Tu sti ca eu nu am ezitat niciodata sa-i dau Cezarului ce-i al Cezarului.
p.s. Tie insa nu