descentralizarea si pescuitul

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vali stratonov
veteran
veteran

Re: descentralizarea si pescuitul

Mesaj de vali stratonov » 09 Dec 2013, 14:24

APSHD scrie:Guvernu majoreaza taxele pentru permisele de pescuit .
Joi se va hotari valoarea lor . Propunerea este de 50-30-10 lei
Se va APROBA 50 ...pot pune pariu.... :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 09 Dec 2013, 15:15

Există și varianta ca taxele pentru pescuitul sportiv să fie eliminate!

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 09 Dec 2013, 17:31

Mai oameni buni! Nu mai duceti discutia in derizoriu. Masurile astea, dupa parerea mea sunt binevenite. Ma gandesc ca daca luciurile de apa ajung la consiliile judetene nu ajung la diversi privati. Daca nu acceseaza fondurile pentru acvacultura inseamna ca nu fac nimic pentru ea. Daca nu sunt pescari care cotizeaza si solicita eliberarea de permise zonale inseamna ca nu este activitate in zona s.a.m.d. Uitati-va ce haos si vid legislativ este acuma si nimeni nu face nimic ca nimeni nu stie pe cine sa traga de maneca.
Ideea cu disparitia taxei numai unul ca Fane care samana vant o poate lansa pe piata.

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 09 Dec 2013, 17:34

vali stratonov scrie:
APSHD scrie:Guvernu majoreaza taxele pentru permisele de pescuit .
Joi se va hotari valoarea lor . Propunerea este de 50-30-10 lei
Se va APROBA 50 ...pot pune pariu.... :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Vali taxa aia nu ajungea filialelor sau centralei decat pentru hartia de scris, riboane pentru imprimate si eventual intretinerea spatiilor in care functioneaza. Salariile lor erau platite decat din bugetul consolidat de stat. Daca s-a marit costurile de transport ale hartiei sau tonner-ul din cartus normal ca va creste si taxa.
In mod sigur eu unul ii voi face si copilului permis de anul viitor desi mai are inca doi pana sa i se elibereze buletinul.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 09 Dec 2013, 18:08

Miyagi ,problema nu e taxa si cuantumul ei .....ci faptul ca acei 30 lei nu se intorc nici macar intr-un procent in scopul pt care a fost colectata ...
ANPA este o alta agentie de stat care freaca p..a de BANII pe care-i incaseaza ....e o agentie creata fara scop lucrativ si fara eficienta ...cum dracu sa poata fi pe teren sa verifice , sa "pazeasca" sa EDUCE pescarii cind e cite un angajat ANPA la 3-4 judete?????
Basca de cind apele sunt "distribuite" asociatiilor de pescari sportivi :roll: care au depus dosare pt. atribuirea de lucii de apa a devenit si o mica sursa de SPAGA ....

Eu sunt convins de faptul ca asociiatiile care au ape in administrare si care au anumite atributii in ceea ce priveste paza , curatenia si popularea apelor cu peste si care iau banii din permise dau cite un mic "cadou" ca sa iasa bine la "controale"....

Modelul suedez de exemplu intoarce o cota parte din banii adunati din vinzarea permiselor de pescuit (disponibile in benzinarie , magazine si chiar in cutii postale )in bugetul comunitatilor locale ....deci lumea de acolo e DIRECT INTERESATA ca apele sa aibe peste sa fie curate si pazite iar banii sa intre in visteria lor....

Simplu si eficient , parterea mea... :wink:
Ce zici aici se poate implementa o asemenea masura??? :roll:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 09 Dec 2013, 18:30

Vorbesti despre chestii diferite, dar in acelasi timp similare. In Suedia se procedeaza asa pentru ca acolo sunt interesati pe de-o parte de mancatul pestelui (cel care intra pe teritoriu doar dupa ce isi duce existenta in oceanul arctic sau despre cel oceanic), iar pe de alta parte despre turismul piscicol.
La noi insa, este haos, dupa cum am mai spus. Trebuie facuta ordine. S-a incercat cu APS-urile private. Ai facut o afirmatie oarecum la plesneala cu spaga. Nu cred eu ca APC 21 spre exemplu, pe care o stiu cat combate braconajul pe Snagov sa dea vreo spaga. Daca apele s-ar intoarce la "teritorii" si s-ar completa legea zonala cu atribuirea si controlul in continuare si de catre privati, caci statul nu are atata putere de cogenerare si control, s-ar simti un pic prezenta "administratorului" in zona. Altfel, Cucu, draga Vali!

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 09 Dec 2013, 18:33

Si nu zice tocmai tu ca taxa este mare. S-o spuna cei ce cersesc cate o donatie de echipamente pe forumuri. Si-n cazul asta ne unim pensiile si ii finantam si pe ei ca sunt cazuri izolate, ca sa nu scapam fraurile din mana.
p.s. ANPA-ul a dus o lupta surda, dar castigata in final cu AGVPS-ul prin instante ca sa poata sa-si faca treaba. Daca reface resursa piscicola din Romania, chiar si de la nivel central, eu sunt mai mult decat de acord sa platesc taxa asta.
Cineva trebuie sa-si asume responsabilitati, nu numai sa cleveteasca sau sa puna piedici.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 09 Dec 2013, 20:49

Taxa este intradevar foarte mica, poate ca 200 - 400 ron ar fi mai potrivita, dar unde sa mearga acesti bani ?
Eu prefer la administratia locala dar strict pentru acest sector.
In multe tari europene taxa se plateste la finantele locale si eu consider ca asa este normal, resursa acvatica fiind un bun public.
Sau aceasta activitate poate fi concesionata si atunci intradevar se va vedea gestionarea privata.
Si inca o anomalie probabil doar la noi intalnita si anume: daca ANPA-ul da un administare unei asociatii atunci taxa ANPA ar trebuii sa nu mai fie obligatorie pentru acea apa sau tronson, iar asociatia sa-si indeplineacsa obligatiunile cum stie mai bine.

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 09 Dec 2013, 21:14

Si marmota invelea ciocolata!
Cum poti Nene sa vorbesti de "resursa" si sa elimini taxa?! Cum poti sa ceri taxe locale fara autonomie?! Cum poti sa vorbesti despre autonomie si despre acvacultura stiind ca pestii sunt niste organisme vii cu propria viata ( migratie si alte cele ).
Va place sa va cititi de unii singuri. Bine ca nu va aude cineva :cry:

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 09 Dec 2013, 21:17

Poate ca ai si o sugestie pentru 200 - 400 de lei taxa, daca tot impui ritmul extremelor?!!!!!! Ceva competitii sau domeniu privat?!!!!!!!!

Scrie răspuns