Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Ioan S.
- veteran

taicanoe scrie:Si daca stau pe malul Dunarii proptit in lanseta ca ciobanul in boata ... imi trebuie PG-u ???
Da ... iti trebuie PG !
taicanoe scrie: Cum putem elimina aceasta aberatie comunista din legislatie ??? sau in ce lege e prevazut ca trebuie sa ai permisul vizat la politia de frontiera ??? Si daca vin in control si scoti batul din apa CE MAI AU DE ZIS ???
Vezi legea frontierei de stat. Pentru orice activitati desfasurate intre "fisia de protectie a frontierei de stat" si "frontiera de stat" iti trebuie aprobare de la politia de frontiera. In lege spune cine da aprobarea si pentru ce activitati .
Noi pescarii ii spunem PG unei astfel de aprobari. Insa tot aprobare iti trebuie si pentru plaja, scaldat, luat nisip, luat apa pentru irigat etc. aprobare ca este de competenta autoritatii locala (primarie) cu avizul sefului postului de poitie de frontiera. Numai pentru pescuit aprobarea se da de Inspectoratul judetean al poitiei de frontiera.
-
adrian ionascu
- senior

ANPA are o colaborare buna cu Politia de frontiera. iar oamenii de acolo sunt informatii cu privire la legislatia de pescuit. in principiu nu au cum sa fie probleme. daca mai apar d-astia neinstruiti sau rau-voitori dati un semnal si punem lucrurile pe fagasul normal.
ca urmare a politicii intelepte a partidului (adica a coalitiei) nu prea mai exista concesionari.
asadar resursa este oferita pentru pescuit comercial asociatilor de producatori (pescari) iar pentru pescuit sportiv CNAFP a decis alocarea apelor din fiecare judet tuturor asociatiilor care au contract cu CNAFP in judetul respectiv.
pana una alta in judetul Giurgiu exista 3 asociatii de pescuit sportiv (AJVPS, Abramis si Pescarii Giurgiuveni). poate mai apar si altele, cine stie.
cu permis la una din aceste asociatii, permis eliberat de CNAFP si cu taxa platita la politia de frontiera se poate pescui pe Dunare in zona respectiva zi si noapte.

I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
Ioan S.
- veteran

adrian ionascu scrie:cu permis la una din aceste asociatii, permis eliberat de CNAFP si cu taxa platita la politia de frontiera se poate pescui pe Dunare in zona respectiva zi si noapte.

Sunteti sigur ca se poate pescui zi si noapte ?
Cum ramine cu anexa nr. 3 punctul 1, litera e) de
AICI ?
Intreb asta pentru ca am citit deja intr-o publicatie locala cum ca Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Iasi afirma ca pe frontiera nu se va pescui noaptea pentru ca nu ar permite legislatia privind frontiera de stat.
-
adrian ionascu
- senior

nu stiu ce prevede legislatia privind frontiera de stat dar respectivul ar trebui sa vina cu ceva concret. oricum vad ca modificarile la legea pescuitului nu fac diferentieri si presupun ca daca ar fi existat probleme s-ar fi facut precizari in modificarea adusa la lege. asa ca s-ar putea sa fie doar o parere personala.
punctul e nu face nici o precizare referitor la pescuitul noaptea pe apele de frontiera. de asemenea nu confera politiei de forntiera nici o atributie in delimitarea locurilor in care se poate pescui noaptea.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
pityu
- veteran

Scuze Mihai, am crezut ca sunteti tot cu AGVPS-ul ! De Aqua Transilvae stiu de mult, daca de ea e vorba !
-
pityu
- veteran

Scuze Mihai ! Am crezut ca sunteti tot cu AGVPS. De Aqua Transilvae stiu de mult. E OK !
-
pityu
- veteran

Danr a spus:..."si unde sa vizez ca sa pot pescui legal, cu PG, pe Dunare la Giurgiu spre exemplu ? "
Desi Adrian Ionascu ti-a dat cel mai bun sfat, as mai completa cu un indemn. CONSTITUITI-VA IN CAT MAI MULTE ASOCIATII !!!
DOAR CU O FLOARE SAU DOUA SAU ZECE, NU SE POATE FACE PRIMAVARA !
Nu inteleg de ce va este frica ? Acest Monsru (AGVPS) poate fi daramat, dar nu cu cateva zeci de asociatii ci cu sute si mii !!!
Desteapta-te Romane !!!
-
danr
- Site Admin

cine sa se constituie fratioare ?
eu sunt din bucuresti si sunt pescar de week-end, in ultima vreme sunt pescar de seara
dau blitzkrieg-uri seara la Dunare, intrucat am gasit un loc unde te poti duce 2 ore seara sa te certi cu niste avati si strapazani
pen tru asta vrei sa fac cate o asociatie pe unde mi se pune sa ma duc la pescuit ?
referitor la pescuitul noaptea, teoretic se poate
am sunat la Pol de frontiera Giurgiu, si cineva cu ton de "cunoscator", adica sigur pe el, mi-a spus ca desi nu au primit nimic oficial ne putem duce de acum linistiti noaptea
practic o sa va spun saptamana asta, intrucat am sa stau o noapte pe Dunare
ref la cele 3 asociatii din Giurgiu, mie ca si simplu pescar din Bucuresti mi-e indiferent unde dau banii ca sa pot merge la peste, atata timp cat pot merge unde vreau eu
-
pityu
- veteran

Danr ! Problemele pe care le ai cu Pol. de frontiera le ai din cauza nesimtitilor de la mamutul AGVPS. Apropo ! Ce ti-au zis aia de la pol. de Frontiera ... ca daca asociatia e afiliata la AGVPS primesti PG ? Am zis ca sa ne constituim in cat mai multe asociatii pentru ca altfel nu putem sa-i invingem. Sunt deosebit de puternici ca toate organizatiile comunisto-bolsevice. Faptul ca au influenta pana si asupra politiei de frontiera denota cat se poate de clar caracterul lor de ... caracatita (mafie). Nu ma refeream neaparat la tine cu constituirea ca mai sunt si oameni ocupati, e normal. Dar sunt si multi care citesc aceste discutii si tac, stau cu mainile in san si asteapta izbavire de ... nu stiu unde !!!