De ce.....?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 15 Iun 2006, 18:21

pt pityu
sunt comunist?iau medicamente straine?
esti pripit,zic eu.teai gandit ca poate chiar tu ai luat prea multe "medicamente straine"?
chiar e bine ce se intampla acum?chiar crezi ca noile asociati sunt de bine?
ne compari cu europenii!cred eu ca te uiti prea mult la televizor,cati place polemica.
imi spui de constitutie?ma iei pe sus?bravo domle esti tare.adica nam dreptul la o parere?e constitutional?
spuneti multe dar mai devreme sau mai tarziu tot se va ajunge la o asociatie nationala,si atunci eu spun ca tot de oameni ca pescuitorul avem nevoie!adica oameni devotati care sasi sustina cauza.ceeace scuza ma nu este cazul vostru.sau poate este acum dar doar fiindca sunteti anti agvps.
cum poate fi posibil ca n asociatii sa aiba drept de control asupra acelorlasi apelor?mai mult ca sigur ca nimeni nu va avea grija de ele!
ce ma intristeaza este tocmai faptul ca ce faceti voi asupra pescarului de rand se reflecta,si nu in bine.solutiile voastre?taxe!!
mentalitatea tot aia e."pescarul" va venii la voi pt ca e mai ieftin dar va veni cu aceeasi mentalitate.
sa nu fiu gresit inteles,nu sunt fan agvps dar sunt pt o asciatie nationala puternica.momentan agvps e singura, problema e ca nu prea face nimic dar sper ca pescuitorul si poate de ce nu cativa dintre dvs sa schimbe asta.
sper de asemenea ca aceasta e doar o discutie si asta nu ne va impiedica sa iesim impreuna la pescuit
fir intins

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Iun 2006, 07:23

oaie scrie:cum poate fi posibil ca n asociatii sa aiba drept de control asupra acelorlasi apelor?
Nu te inteleg. In loc sa fii suparat ca nu controleaza nimeni, esti suparat fiindca vor fi prea multe controale? Ce ganduri ai, oaie? In alte tari am vazut ca aveau drept de control toate asociatiile, politia, primaria, ..., si chiar si orice pescar. Pe bune, erai obligat sa arati permisul de pescuit oricarui pescar care iti solicita asta, precum si carnetul in care ai trecut capturile din ziua respectiva! Ce nu-ti convine la acest sistem?

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 16 Iun 2006, 08:49

discutii civilizate, argumente si contra-argumente inteligente, obiectivitate, corectitudine, bun simt - bravo domnilor! sunteti valorosi!

cine spunea ca suntem coplesiti de marlanie, minciuna, lipsa de bun simt si lipsa de civilizatie?
categoric facea o confuzie.
si ca sa demonstrez acest lucru, invit pe orice sa intre pe acest forum - in speta pe anumite topic-uri si sa se convinga ca cei care dezbat cu patima anumite subiecte sunt niste oameni minunati, doar ca altii sunt rautaciosi...
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Iun 2006, 16:38

woblerman scrie:discutii civilizate, argumente si contra-argumente inteligente, obiectivitate, corectitudine, bun simt - bravo domnilor! sunteti valorosi!

cine spunea ca suntem coplesiti de marlanie, minciuna, lipsa de bun simt si lipsa de civilizatie?
categoric facea o confuzie.
si ca sa demonstrez acest lucru, invit pe orice sa intre pe acest forum - in speta pe anumite topic-uri si sa se convinga ca cei care dezbat cu patima anumite subiecte sunt niste oameni minunati, doar ca altii sunt rautaciosi...
Cam asa este, dar se intra in dispute personale, data viitoare pun mesaje mai mici , am impresia ca se plictiseste lumea sa le citeasca sau nu baga in seama mesajele care ataca si Ministerul nu doar AJVPS...asta e sa plateasca aia mici.... :roll:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Iun 2006, 21:37

Tocmai m-am intors de la o partida scurta de pescuit pe o balta care are legatura cu Oltul,Proieni se numeste si valcenii stiu f bine balta asta care daca nu ar fi FFF BRACONATA ar putea avea potential.
Ideea este ca toata partida mea de pescuit si relaxare s-a dus naiba atunci cand am agatat cu woblerul o ditamai setca :twisted: :twisted: :twisted: ,am crezut ca fac criza de nervi fiindca atunci cand am pus mana si am tras-o afara am constatat ca avea in ea cam 6 -7 avati nu mai mari de 500g.
Va dati seama ce deziluzie cumplita si cata furie am acumulat.Binenteles ca pestele a fost eliberat si spre bucuria mea in afara de unul singur toti au zbughit-o in adancuri ,iar setca am taiat-o cu cutitul insa fiind singur pe toata balta am cam tremurat de frica mai ales ca aceasta balta este pe marginea unui sat si imi era frica sa nu ma vada satenii.
Am vrut sa chem pe cineva de la Inspectia piscicola ,dar nu am stiut nici un nr. de tel,iar pe cine am intrebat de la asociatia din oras nu a stiut sa-mi spuna acest lucru asa ca pana la urma am luat setca si am bagat-o in portbabagajul masinii cu gandul sa o duc la valcea insa au tabarat pe mine un barbat si o femeie cu gura mare si de frica sa nu dea cu bolovani in masina am cedat si am returnat setca(taiata :twisted: :twisted: ).
In urma scandalului au aparut si alti sateni care mi-au spus ca de fapt femeia care a venit la mine cu gura mare este nevasta ing.Cerbu care are pastravaria de la Bradisor :shock: :shock: :shock: si ca setca se baga la greu aproape noapte de noapte.
Am intrebat satenii daca prind pestele ca sa-l manance si au inceput si ei sa rada spunandu-mi ca tot pestele care se prinde acolo se vinde,iar afacerea este sub protectia acestui ing. care are destule relatii astfel incat sa nu se atinga nimeni de el si neamul lui.
Un lucru f curios este si faptul ca acolo sunt mereu 2 barci :lol: :lol: dar din alea mari.Eu parca stiam ca nu se mai da voie cu barca pe balti? mai ales ca aceste barci sunt folosite la bagat setca.
Oare nimeni nu poate sa faca nimic?Imi pare extrem de rau ca nu am pozat toata treaba mai ales ca aveam aparatul in masina,dar maine dimineata ma duc iarasi sa vad daca au bagat-o la loc. :evil:
Totusi,intreb si eu ce este de facut in asemenea cazuri?
Se poate face ceva?

scuze daca subiectul este off topic insa nu am mai avut rabdare si nervi sa caut subiectul cu braconajul,trebuia sa ma descarc mai repede

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 18 Iun 2006, 16:11

d-le MihaiV in alte tari poate.
eu vorbesc de Romania unde capra vecinului e mai importanta.spuneti dvs ca o asociatie,oricare ar fi ea,va popula o apa daca si altii au drept de pescuit acolo?sau credeti ca se vor ingramadii toti sa populeze apele?ma indoiesc
controlele vor fi tot asa,las ca face celalalt!
eu cand povestesc la colegi,cunostinte,etc despre faptul ca eliberez pestii , se uita la mine ca la un ciudat.
acestia sunt marea majoritate a pescarilor.
teoretic aveti dreptate dar incercati sa controlati permisul la unii care braconeaza!sau credeti ca primarul din satul x va tine cu dvs intro disputa cu satenii?
din partea mea ar putea fi controale din ora in ora,ba chiar miar conveni.problema este ca nu vor fi si motivul va fi acelasi:nu sunt bani
de aceea eu spun ca ne trebuie,cel putin momentan,o asociatie nationala foarte puternica.
parerea mea

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Iun 2006, 21:05

azi am fost iarasi la peste in acelasi loc.
de data asta am scos din apa o virsa(cos din ala cu o singura gaura in forma de palnie) si pt asta am facut baie la ora 7 dimineata. :twisted: :twisted: :twisted:
daca o tin in ritmul asta in curand devin "persona non grata" in satul ala. :lol: :lol: :lol:

doamne pe astia nu o sa-i mai sature nimeni :!: :?:

@ oaie
sa stii ca ai dreptate in ceea ce priveste mentalitatea majoritatii pescarului roman.azi am prins un strapazan care nu sarea de 300gr si i-am dat drumul(a fost din nefericire singurul peste prins :cry: ) insa imediat doi pescari care aveau insirate 5 bete la fund cu pestisor,au sarit pe mine zicandu-mi ca sunt nebun?ce fac ii invat sa innoate?daca eu le dau drumul o sa-i prinda astia cu setca si tot nu o sa traiasca.
:( :( :( poate ca aveau si ei dreptate,dar daca nu dam nici o sansa pestelui sa se dezvolte de ce ne mai plangem ca nu prindem "bucati"??.
in ceea ce priveste controalele pe ape,anul asta nu am vazut pe nimeni sa controleze(nici macar in prohibitie)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Iun 2006, 06:53

oaie scrie:d-le MihaiV in alte tari poate.
eu vorbesc de Romania unde capra vecinului e mai importanta.spuneti dvs ca o asociatie,oricare ar fi ea,va popula o apa daca si altii au drept de pescuit acolo?sau credeti ca se vor ingramadii toti sa populeze apele?ma indoiesc
Nu va mai indoiti atata. O serie de asociatii private au populat si pana acum apele AJVPS-ului, desi nu aveau control asupra lor. Cu atat mai mult de acum inainte.
Daca autoritatile locale din satul unde sunt incidente nu fac fata sau nu vor, orice asociatie poate cere sprijinul jandarmeriei sau firmelor de PP. Nu trebuie facut control din ora in ora. Dupa 2-3 controale la 2-3 zile soldate cu amenzi serioase, fiti sigur ca nu se va mai bracona ca inainte. De ce sa punem mereu scepticismul in fata., doar fiindca traim in Ro? Aceleasi lucruri bune care sunt afara pot sa fie si aici, dar inca lipseste decizia politica de a se permite realizarea lor.

pityu
veteran
veteran

De ce ...

Mesaj de pityu » 03 Iul 2006, 00:22

Daca topicul se numeste "De ce ...?" as avea si eu o intrebare. Am observat ca majoritatea contestam dreptul AGVPS-ului de a pune monopol pe accesul la resursele acvatice vii din bazinele piscicole naturale din zona de munte. Oameni buni, Colegi, Dragi Pescari, ... DE CE mai vizati permisele de pescuit la aceasta organizatie de sorginte comunisto-bolsevica. DE CE nu-i lasati sa moara, ca vorba aia ... pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti !!!
Draga Mihai V. si Luci V. ! Aveti o traditie de invidiat in ale pescuitului acolo la Cluj. Nu-mi vine sa cred ca nu va preocupa infiintarea unei asociatii de pescari sportivi de care sa va bucurati cu totii. DE CE va lasati condusi de niste dictatori pe cale de disparitie ?
Am vazut la Cupa Romsilva ca sunteti oameni de toata isprava. Clujul a fost si trebuie sa fie un centru important (daca nu, cel mai important) al Ardealului din toate punctele de vedere. Fiti mai comunicativi, mai lasati putin din propriile interese si faceti si voi ceva pentru colegii vostrii si ... ai nostri, ai tuturor. Toti pescarii au dreptul sa stie si sa se bucure de adevarata viata de asociatie. AGVPS-ul e doar un fel de SRL-u care vinde permise si ia banii de pe oameni fara sa le ofere nimic in schimb. Ati vazut la Vidraru pe cativa din prietenii mei, pe care i-am adus la concurs aproape gratis, cu sponsorizarea asociatiei. S-au bucurat enorm. Nu au mai vazut asa ceva niciodata. De cand ne-am intors acasa, la noi in asociatie e o adevarata emulatie. Toti isi cumpara scule ptr. concurs, ne vin membrii noi, care au auzit ce frumos a fost acolo, etc, etc.
Lasati-va de AGVPS !!! Luati-va soarta in propriile maini ! Nu va fie frica, totul se misca inspre europenizare, inclusiv pescuitul. Asta suna nu numai pentru voi ci dimpotriva, pentru toti pescarii din Tara.
Haideti sa terminam odata cu Fantoma asta de AGVPS !
Cine are urechi de auzit sa auda !!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Iul 2006, 07:05

Pityu draga, nu stiu de unde ai tras concluzia ca stam cu mainile-n san. Avem asociatie legal constituita de 10 ani si o multime de activitati bifate: populari, concursuri, ecologizari, sponsorizari, si altele.

Scrie răspuns