De ce nu se aduce Biban american in tara
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: De ce nu se aduce Biban american in tara
Din cate am inteles rezista foarte bine la frig...in State sunt iernuri ca la noi si nu au problema...sa nu mai zic de Canada unde sunt destui bassi..
In America sunt mai multe specii de bass, chiar la large mouth. Unii rezista la frig altii nu. Oricum ar fi nu au fost fabricati ca sa reziste romanilor. 

Ar fi frumos sa fie si bass in Romania. E spectacol la pescuit de bass si daca exemplarele ar ajunge sau ar trece de kg pai sa vedeti cum lupta cand e prins. Din cate am sesizat in Spania se inmulteste foarte bine in Extremadura unde clima e ceva mai calda iarna . La fel am sesizat o densitate mult mai mare de bass in lacurile unde nu este salau, stiuca si somn. Am un lac aproape de casa unde prindeam bass frumos ,s-a luat si de 2 kg dar de cand au bagat salau pai nu am mai vazut culoarea bassului. Spaniolii spun ca salaul mananca tot ce prinde si nu e prea cautat la pescuit.
Este adevarat ca bassul traieste si in ape reci dar cred ca se reproduce mai greu.
Este adevarat ca bassul traieste si in ape reci dar cred ca se reproduce mai greu.
octavio,spaniolii astia sunt cei mai tari pescari...de rapitori
ei care n-au salau natural ci introdus deja se dau experti...
probabil au primit lectii de la patronii de balti din Romania care vor sa extermine rapitorul intrucat le distruge populatia de novac si raman saracii oameni fara peste-n piete

ei care n-au salau natural ci introdus deja se dau experti...

probabil au primit lectii de la patronii de balti din Romania care vor sa extermine rapitorul intrucat le distruge populatia de novac si raman saracii oameni fara peste-n piete
adrian99 spaniolii astia mai toate speciile de peste rapitor si nu numai la au introduse. Adevarul e ca nu prea stiu ce au ei autohton in afara de tenca si ceva pastravi din rauri. Si nu sunt cei mai tari pescari dar sunt buni pescari, educati si au grija de lacurile lor. Salaul il considera slab la pescuit pentru ca nu lupta precum bassul . Somnul la unii nu le place ca distruge alte specii dar altii se distreaza cu el pe Ebro deci gusturile sunt variate. Adevarul e ca sunt cam mofturosi spaniolii astiaadrian99 scrie:octavio,spaniolii astia sunt cei mai tari pescari...de rapitori![]()
ei care n-au salau natural ci introdus deja se dau experti...![]()

Apropo in magazine singurul peste de apa dulce pe care-l gasesti e pastravul si e dintre pestii ieftini, restul pestilor de apa dulce ei nu-l mananca.Ei sunt adeptii pestelui marin. Totusi stau bine la pescuitul de apa dulce si la cel marin la fel se descurca.
Si facand referire si la populatia de novac pai nu am vazut nici-odata novac pe aici.
Si dai cu bassu !
Mestere , ai auzit de barbo comizo (recordu ii in 16 kile si ceva ), dihaniile alea intra pe naluci , chit ca nu se arunca ca un bibi zapacit , care cu putin bulan trece de kil , si pe care spaniolii la o adica il mananca , alaturi de pastravi , tenca , anghila si alte specii , doar ca tu inca traiesti in reclama
Barbo gitano , ai auzit de asta ?
Pesti endemici , pesti uriasi fata de bassu lu peste , si care au pierdut lupta dupa ce o intrat bassu in habitatu lor .
Nu o sa inteleg chestia asta cu bassu niciodata
, dupa cum nu-i inteleg nici pe italienii care merg pe alte meleaguri si cer bolognesa ori mozarella , sau nemtii care cer bere in Franta in loc de vin .
Mestere , ai auzit de barbo comizo (recordu ii in 16 kile si ceva ), dihaniile alea intra pe naluci , chit ca nu se arunca ca un bibi zapacit , care cu putin bulan trece de kil , si pe care spaniolii la o adica il mananca , alaturi de pastravi , tenca , anghila si alte specii , doar ca tu inca traiesti in reclama

Barbo gitano , ai auzit de asta ?
Pesti endemici , pesti uriasi fata de bassu lu peste , si care au pierdut lupta dupa ce o intrat bassu in habitatu lor .
Nu o sa inteleg chestia asta cu bassu niciodata

Eu propun sa renuntam la tampenia asta cu stiuca, avatul, amaratii de bibani si salaii slab-luptatori. Sa introducem si noi bassul!!! Ati vazut cat de frumos si teatral se desfasoara BassMaster-ul si celelalte mari competitii??? Pai vrem sa imporam si noi! Mai vrem un valentains dei, mai vrem un halouin, un basmaster e perfect, ce ne trebuie noua porcariile astea autohtone???
http://fishingandhuntingtv.com/ro/pescu ... -somn.html
http://fishingandhuntingtv.com/ro/pescu ... -somn.html
Parerile sunt pro si contra,ca la orice specie,dar personal mi-ar placea sa avem si bass,si barbo comizo, si barbo gitano de care am auzit cei care am stat in Spania...cu cat mai multi rapitori cu atat mai multa distractie pentru noi !! 

citeam articolul scris de malin musatescu despre braconajul facut de romani prin Italia(sigur si alte tari)
cand te gandesti cati se imbogatesc si se vor imbogatii din asa ceva...
dezastru....si nimeni din clasa politica romaneasca si nu numai se intereseaza de situatia pescuitului din tarisoara noastra
cand te gandesti cati se imbogatesc si se vor imbogatii din asa ceva...
dezastru....si nimeni din clasa politica romaneasca si nu numai se intereseaza de situatia pescuitului din tarisoara noastra
-
- veteran
Asta cu bassul mi se pare cea mai mare ipocrizie, ca sa nu zic tampenie. Speciile autohtone (somn, salau, stiuca, biban) sunt vai de mama lor, braconate, pescuite, electrocutate, gazate, iar unii zic sa bagam bass. Ca sa ce? Ce, asta o sa aiba alta soarta? Poate pe lacuri private sa aiba o sansa...pe apele publice o sa aiba soarta deja celebrului "pastrav de Snagov".
Sunt probleme majore cu ceea ce avem natural, din cauza distrugerii cauzate de om, dar deh, unora le sta gandul la bass, ca ar fi bine sa existe si de-asta.
Parerea mea doar.
Sunt probleme majore cu ceea ce avem natural, din cauza distrugerii cauzate de om, dar deh, unora le sta gandul la bass, ca ar fi bine sa existe si de-asta.
Parerea mea doar.