De ce nu se aduce Biban american in tara

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
spiridusul
veteran
veteran

Re: De ce nu se aduce Biban american in tara

Mesaj de spiridusul » 28 Ian 2015, 18:23

Ai inteles gresit, Sorin, nu am zis ca nu-mi place bassul pentru ca niciodata nu am pescuit la bass, deci habar nu am, poate mi-ar placea. Am zis ca nu ma atrage bassul momentan pentru ca obiectivele mele sunt legate de salau si stiuca.
In rest, am zis ca nu mai comentez, nu o mai fac.

Si cum imaginile fac mai mult decat 1000 de cuvinte, uite doua situatii identice:
http://www.videonews.ro/video/faze-tari ... asoM2.html
si
https://www.youtube.com/watch?v=68q0kxmEiCE

Vreo reactie fata de situatia din primul filmulet? Nimic. Ai auzit de vreun protest al pescarilor pentru aceasta situatie? Vreo dezbatere publica sau mai putin publica? Vreo asociatie de pescari care sa faca ceva? Crezi ca daca anul acesta va fi iarasi golit barajul, se va intampla altfel? Eu am dubii...

In rest, sa auzim numai de bine si sa apucam sa fim contemporani cu schimbarea pe care toti ne-o dorim.

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 28 Ian 2015, 18:41

Scuze ....dar eu nu te-am acuzat ca nu iti place bassul,imi expuneam punctul meu de vedere :respekt:

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 28 Ian 2015, 18:47

Suli, acum am inteles, si pe tine te cheama tot Sorin :)))) Nu stiam.
Ultimele postari erau raspuns la postarile forumistului cu nickul Sorin, nu tie :D

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 28 Ian 2015, 19:53

OK.asa e..si eu tot Sorin ma numesc,credeam ca mi te adresezi mie :D
Un salut.

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 28 Ian 2015, 20:14

Vedem cu tristete ce se intampla pe lacurile si raurile noastre din Romania si pentru foarte multi pescuitul si braconajul e acelasi lucru. Totusi sunt sperante si vad din ce in ce mai multi pescari romani care au inteles ca este pentru binele tuturor sa elibereze pestii prinsi,sa protejeze apele si sa-i invete si pe altii.

Pecuiesc precum foarte multi dintre voi din copilarie dar am inceput intens cu rapitorii acum ceva ani si aproape ca nu mai practic pescuit stationar. Am invatat sa eliberez pestii si imi amintesc cand eram copil si mergeam cu vecinii la pescuit pai era rusinos sa scapi vre-un peste. Acum situatia sa schimbat si ma bucur. Insa mentalitatea comunista ca tot ce se prinde se omoara pai mai exista din pacate

Deci cum punctua Sorin foarte bine pai e chestie de educatie.

Si eu cred ca se vor indrepta lucrurile dar depinde de noi toti care intelegem pescuitul asa cum trebuie sa fie. Va pot spune ca am cunoscut aici in Spania romani care omorau pestii, cu unii dintre ei am vorbit si chiar ne-am facut prieteni si surpriza placuta a fost ca au inceput si ei sa elibereze pesti cand ne vedeau pe noi, deci se poate.

Revenind la bass, nu-l vad ca un moft de pescuit ,este intradevar un peste extraordinar si nu degeaba are atatia fani. E frumos si constructiv sa impartim experiente despre acest peste dar haideti sa ne si respectam ca vad la unii cam multa mistocareala si nu cred ca-si are rostul. Stiu ca sunt mai multi pe aici care au pescuit bass si chiar pot aporta informatii interesante.
Daca ar ajunge si in Romania si s-ar putea inmulti va garantez ca o sa va placa. Noi am prins bass ceva mai mare de 2 kg si am vazut prinsi si mai mari si credeti-ma cand va spun ca e spectacol cand il ai in lanseta.
Bineinteles continuam sa ne bucuram si de celelate specii de rapitori dar bassul a ocupat un loc special pentru multi dintre pescarii romani de pe aici.
:respekt: :respekt: :respekt: :respekt:

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 28 Ian 2015, 20:57

octav nu cred ca vreo postare de aici face trimitere la "mistocareala" :wink:

ai vazut si tu filmuletele de mai sus.cum se procedeaza la ei si cum se procedeaza la noi...daca apa care a fost redusa bruc avea si bass adus pe bani multi si cu sacrificii(asa cum fusese adus pe Snagov)de pescari pasionati?
la noi pe langa braconaj contribuie si autoritatile la distrugerea constanta a fondului piscicol.nicio asociatie nu se implica asa cum ar trebui(cu mici exceptii) singurul lor scop este sa aiba cat mai multi cotizanti ca sa-si incaseze salariile

tie si altora va vine usor sa vorbiti intrucat sunteti acolo unde sunt ape cu pesti,unde poti face din 2-3 ore de pescuit ceva memorabil
aici nu este asa.cat am vrea sa schimbam o mana de oameni nu putem :(

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 28 Ian 2015, 21:22

adrian99 scrie:octav nu cred ca vreo postare de aici face trimitere la "mistocareala" :wink:

ai vazut si tu filmuletele de mai sus.cum se procedeaza la ei si cum se procedeaza la noi...daca apa care a fost redusa bruc avea si bass adus pe bani multi si cu sacrificii(asa cum fusese adus pe Snagov)de pescari pasionati?
la noi pe langa braconaj contribuie si autoritatile la distrugerea constanta a fondului piscicol.nicio asociatie nu se implica asa cum ar trebui(cu mici exceptii) singurul lor scop este sa aiba cat mai multi cotizanti ca sa-si incaseze salariile

tie si altora va vine usor sa vorbiti intrucat sunteti acolo unde sunt ape cu pesti,unde poti face din 2-3 ore de pescuit ceva memorabil
aici nu este asa.cat am vrea sa schimbam o mana de oameni nu putem :(
Adrian nu sunt rupt de realitatea romaneasca. O urmaresc de aproape si cu interes. Am pescuit mult si pe acolo . Ma doare cand vad lucrurile urate de acolo si ma bucur atunci cand sunt semne de mai bine. E si tara mea.

Insa ai dreptate ca vorbesc din alta pozitie si beneficiez de lacurile la altii care stiu mai bine ca noi romanii sa le ingrijeasca insa crede-ma ca mi-as dori din toata inima sa vad cum lucrurille se imbunatatesc si in Romania. Si mi-ar place tare mult sa ma mandresc la strainezi cu lacuri romanesti unde ai partide memorabile. Adevarul e ca sunt vise dar speranta moare ultima.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Ian 2015, 21:34

spiridusul scrie:Ai inteles gresit, Sorin, nu am zis ca nu-mi place bassul pentru ca niciodata nu am pescuit la bass, deci habar nu am, poate mi-ar placea. Am zis ca nu ma atrage bassul momentan pentru ca obiectivele mele sunt legate de sala
Vreo reactie fata de situatia din primul filmulet? Nimic. Ai auzit de vreun protest al pescarilor pentru aceasta situatie? Vreo dezbatere publica sau mai putin publica? Vreo asociatie de pescari care sa faca ceva? Crezi ca daca anul acesta va fi iarasi golit barajul, se va intampla altfel? Eu am dubii...

In rest, sa auzim numai de bine si sa apucam sa fim contemporani cu schimbarea pe care toti ne-o dorim.
Filmele nu demonstreaza decar ca e nevoie de educatie .......iar asta e o treaba grea si de durata
Dar sunt convins ca doa pescarii sportivi pot schimba situatia in momentul in care vor fi mai multi si vor actiona mai bine decat ceilalti
Iar aici fiecare poate contribui cu ceva ....iar daca promovare bassului e in directia asta nu vad de ce nu ar trebui incurajata.nu blamata
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Ian 2015, 23:03

Sorin scrie:....plecand de la educatie ( la celelelte doua nu prea avem ce face ) ....bassul e un vector de civilizatie in pescuit .....
Sorin , daca pentru tine educatia si civilizatia inseamna sa te dai cu barca dupa bass , poluand apa sau speriind tot ce se nimereste in calea sutelor de cai putere a barcilor idolilor tai , aia din Bassmaster , in numele DOLARILOR (scriu cu litere mari , poate ai probleme cu vederea) , atunci fac ceva pe aceadta educatie si civilizatia , care tradusa pe limba mea inseamna CONSUMISM ATROCE , scriu iar cu litere mari , ca vad ca nu-ti dai jos ochelarii , aia de cal .

Vorbesti tu de modele mentale !

Cum ai descrie modelu mental a chinezului care o ridicat in China replica turnului Eiffel , sau a Casei Albe ,sau alte monumente occidentale cunoscute , sau a tipului ala de-o ridicat o ferma ca aia din Dallas in Romania .....chinezii care vand Abibas , come on :wink:

Motive, le-am mai auzit , bassu ii cel mai tehnic peste de prins in the world ....ignoranta sau prostie crasa , cam orice peste ii tehnic, obletele viteza poate fi super tehnic ,si nu pazeste cuibu ca bassu :wink:

Tarponu , din zece intepati opt scapa , daca vrei tehnici .

Curios ca americanii au si somon , muskie si alte animale , da bassu ii mai spectaculos :shock: , singuru lucru spectaculos la bass ii ca ii peste tot si il prinde orice prost , potential cumparator a se citii :wink: , somon , ceva mai spectaculos , nu prind toti .

La mii de km de toate astea traieste Sorin , care viseaza cu ochii deschisi cum intr-o buna zii o sa fie si el intr-un bassboat , cu abtibilde pe haine si agitand doi pesti sustinuti de maxilar pe podim ....un model mental .

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Ian 2015, 00:41

SF
intr-un mesaj privat iti spuneam ca prapastia imensa intre ce spun eu si ce intelegi tu e insurmontabila
in nici un caz cand faceam un apel la oameni maturi care sa dea exemple de sportivtate si educatie altora , nu m-am referit la tine , fii linistit nu e nevoie sa duci povara asta
Fa-ti un serviciu si evita sa te mai legi de ce zic eu in maniera de mai sus .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns