Cum sa ne protejam de frig

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Cum sa ne protejam de frig

Mesaj de bluesky1ro » 27 Noi 2006, 20:10

Salut, daca tot e sfirsit de noiembrie si personal nu am chef sa stau pina la primavara cu betele in dulap, m-am gindit sa deschid un topic pe tema protejarii impotriva frigului. Parerea mea personala este ca frigul este principalul factor care ne tine de multe ori in casa in perioada de iarna. Marturisesc de asemenea ca imi place sa pescuiesc si noaptea si daca mai e si iarna e si mai cumplit frigul. O sa incep cu imbracamintea pe care o folosesc eu. Chestie de baza: un costum de pescuit impermeabil, al meu nu e nici de vara (adica foarte subtire) dar nici extrem de gros fiindca sincer m-ar fi costat prea mult, dedesubt o bluza groasa stil polar,ciorapi de lina lungi, la pantalonii de pe dedesubt nu sunt inca sigur ce e mai bun, multi folosesc izmene, eu merg pe niste pantaloni de schi elastici care se muleaza pe corp. manusi cu degete taiate de lina. Extra eu zic ca e bine sa avem ceva cu care sa ne incalzim macar miinile, am vazut ceva pe baza de gaz, cu butelii schimbabile.Personal caut sa cumpar ceva de genul asta si de asemenea incerc sa-mi imbunatatesc `arsenalul de iarna`, fiindca pestele se prinde in mod sigur si iarna si chestie importanta, eu zic ca e si mai bun de mincat acum fiindca nu mai consuma atit de multa hrana ca in restul anului. :D
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Noi 2006, 20:48

In sezonul rece hainele sunt cel mai important lucru. Eu pescuiesc si cand sunt afara -15 grade, si nu oricum, ci in apa pana la brau. Dar aceste echipamente costa. Avand un salar normal, imi strang bani din primavara pentru ceva mai bun. Dar sunt convins ca merita. Cu haine bune, pentru multi sezonul de pescuit s-ar dubla. Plus ca in perioada rece "cad" cele mai mari piese.
Nu poti rezolva aceste probleme cu toata lana din lume. Sunt echipamente speciale, dezvoltate in acest scop, subtiri si comode, dar eficiente. Evident, daca bugetul este foarte limitat, nu avem decat sa ne limitam la a lua pe noi cat mai multe haine, sa facem multa miscare intr-o incercare de a ne mai incalzi putin cand nu ne mai simtim extremitatile. Dar nu putem atinge acel confort care sa ne permita sa ne simtim intreaga zi la fel ca intr-o zi de vara, fara sa ne aducem macar o clipa aminte ca e frig, ca apa e rece, ca ploua sau ninge sau bate un vant ce iti taie degetele.

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 27 Noi 2006, 21:13

cand eram mai tanar am colindat muntii si am invatat foarte multe despre echipamente.acum folosesc acele echipamente la pescuit.
in picioare bocanci cu gore-tex iar pe corp polare de calitate.pe deasupra lor folosesc gore-windstopper.
in cazuri extreme mai iau o vesta de puf.

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 27 Noi 2006, 21:21

Cu polarele, wind-stopperele bocancii de goretex, sunt perfect de acord, echipament usor, iti ofera si o mai mare posibilitate de miscare, singura problema este costul acestor echipamente care este in continuare destul de ridicat.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Noi 2006, 21:29

lana e grea dar sanatoasa :wink: la fel si pescuitu :lol: , bocanc imblanit ceva windstop la exterior si dedesubt straturi de haine cat mai bine lipite intre ele, daca is usoare si putine cu atat mai bine, fara alcool, eventual doar la intoarcere ... ceva chibrit in caz de urgenta, caciula + gluga(anti vant+zapada), sosetele de lana+o pereche flaushata - fara supraelasticuri....mult bumbac ...cam atat :wink:

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 27 Noi 2006, 21:31

scump si nu prea.
un polar bun:60
un wind-stopper:250
bocanci:250
sapca wind-stopper: 60
manusi:15
in lei
te poti apuca din primavara sa le cumperi si pana in iarna le ai.cum bine spunea mihaiv

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Noi 2006, 21:43

:( din pacate i-mi cam complectez trusa in permanenta din primavara pana toamna :D creca mai degraba iarna iti faci aprovizionarea cand iesi ceva mai rar...sau pui deoparte si cumperi la primavara cand accesoriile de iarna se ieftinesc :P ...scoru in lista se ridica cam la 7 milioane, nu pot nega ca isi merita banii, sapca se poate inlocui cu o caciula+gluga ... si pentru cei care vor sa mai reduca costurile bocanci mai de doamne ajuta se gasesc la second hand (sper ca nu deranjez pe cineva cu ideea asta :oops: )...eu am unii noi , dar cand ma uit prin ce noroaie merg cu ei toamna-iarna, si se gasesc de calitate si la second, mai ales ca nu faci parada modei "pe langa garla" :wink:

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 27 Noi 2006, 22:32

Sunt de acord cu chestiile second, in Germania intr-un magazin specializat de pescuit niste bocanci buni erau in jur de 200 de euro, asa ca logic ca am luat de la Flohmarkt, putin purtati dar buni. Cine isi poate permite noi merita clar sa-si ia noi. Azi studiam prin reviste si am gasit ceva pe gaz de incalzit, miine o sa dau o raita prin magazinele de profil din Timisoara sa vad ce `instalatii` au in oferta, sunt hotarit sa-mi iau ceva sa ma incalzesc pe malul apei. E cam dificil sa legi un cirlig cu miinile inghetate.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 28 Noi 2006, 02:11

daca pescuiesti la spinning nu-ti trebuie haine multe ca te incalzesti, alcoolul iese din calcule dar nu si mancarea :idea:

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 28 Noi 2006, 11:47

Varianta spining + masina, daca ai o masina dai drumul la caldura, te incalzesti, mai mergi 2-3 km, mai bagi un spining, iar mai bagi o caldurica, si tot asa e adevarat, e o varianta si asta. :D . din pacate la mine cade varianta asta fiindca nu am masina.

Scrie răspuns