Cum sa ne protejam de frig
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
sal
de unde iei la preturile astea?oaie scrie:scump si nu prea.
un polar bun:60
un wind-stopper:250
bocanci:250
sapca wind-stopper: 60
manusi:15
in lei
te poti apuca din primavara sa le cumperi si pana in iarna le ai.cum bine spunea mihaiv
io am ghasit bocanci cum zici ca ai la 7 milioane...
Re: sal
Pe Cabelas bocancii cu talpa de pasla incep de la 50 usd, cei cu pasla si crampoane incep de la 60 usd.laurentiucat scrie: de unde iei la preturile astea?
io am ghasit bocanci cum zici ca ai la 7 milioane...
Din cate stiu si Energofish a adus acum.
da-mi voie sa te contrazic. Bumbacul nu se foloseste mai deloc in echipamentele outdoor inclusv pescuit. De ce? Pentru ca nu respira! Retine umezeala si disconfortul datorat acesteia. Fleece, polar si amestecuri de supraelasticuri cu lana merinos sunt cele utilizate pentru ca permite indepartarea transpiratiei si a vaporilor rezultati in urma miscarii intense fara a se uda, echipamentul ramanand uscat pe corp. Daca totusi nu face fata la miscare intensa, si daca esti ud si transpirat nu tine de rece ca si bumbacul.pikeman scrie:lana e grea dar sanatoasala fel si pescuitu
, bocanc imblanit ceva windstop la exterior si dedesubt straturi de haine cat mai bine lipite intre ele, daca is usoare si putine cu atat mai bine, fara alcool, eventual doar la intoarcere ... ceva chibrit in caz de urgenta, caciula + gluga(anti vant+zapada), sosetele de lana+o pereche flaushata - fara supraelasticuri....mult bumbac ...cam atat
Iti spun asa pentru ca am discutat cu cataratori/montaniarzi, ce iarna baga in zapada pana la brau si daca e soare transpira, daca e viscol nu au nici o problema si daca sunt amandoua alternate, iarasi nu au nimic. Eu am inceput cu tenisi prin apele reci de munte, apoi cu cizme de cauciuc si pantaloni de trening/bumbac apoi am trecut la neopren si bumbac sau lana si acum sunt la respirabili/GoreTex si polar. Am bluza de polar, pantaloni de polar, si de fleece - excelenti la temperaturi de mediu cuprinse intre -15 si+10grade. Acum vreau sa imi iau material cu textura ce contine argint caci este antimicrobiana ( am patit ca la un concurs am cazut de cateva ori in apa si apoi am facut o exema severa de la apa "pura" mioritica). Acest echipament face fata intre temperaturi de -10 si+25grade la miscare medie si intensa ca rata de transfer de umiditate.
Si in plus un gore cu fleece sau polar maxim poate cantari pe tine 2-3kile, un gore cu echipament sintetic special maxim 1.5kile.
Daca folosesti muuuulte muuuulte haine/bluze/pantaloni/izmene etc este suficienta ca una sa nu functioneze bine si te-ai dus, te ingreunezi in miscare, respiri greu, ti se face cald, apoi frig, apoi ingheti si apoi ajungi sa iti bagi picioarele in el de pescuit

asta in cazu in care te p**i pe tine?MihaiV scrie:Pentru cei care chiar isi doresc confort termic, exista chiar si chiloti din aceste materiale. Tot secretul lor e ca umezeala sa mearga pe sens unic, dinspre corp spre afara, astfel incat sa nu stai ud.

ca pampersii?
scuze da era prea fain ridicata la fileu