Cum sa ne protejam de frig

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Noi 2006, 12:06

[quote="pikeman"] straturi de haine cat mai bine lipite intre ele, [/quote]

Din contra .

Fir Intins!!!

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 28 Noi 2006, 13:08

problema cu bocancii buni e ca majoritatea au talpa vibram
foarte rezistenta dar pe suprafete umede sau inghetate aluneca ca dracu

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Noi 2006, 13:22

vasivoicu scrie:problema cu bocancii buni e ca majoritatea au talpa vibram
foarte rezistenta dar pe suprafete umede sau inghetate aluneca ca dracu
Pentru aceste situatii exista bocanci cu talpa de pasla, sau mai mult, cu pasla si crampoane metalice.

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 28 Noi 2006, 22:04

oaie scrie:scump si nu prea.
un polar bun:60
un wind-stopper:250
bocanci:250
sapca wind-stopper: 60
manusi:15
in lei
te poti apuca din primavara sa le cumperi si pana in iarna le ai.cum bine spunea mihaiv
de unde iei la preturile astea?
io am ghasit bocanci cum zici ca ai la 7 milioane...

georges
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georges » 28 Noi 2006, 22:14

Ai putea sa faci o vizita la niste magazine cu specific montan. Sunt si magazine care au situri si magazine online. Te uiti si vezi acolo incaltaminte, imbracaminte si alte produse 'outdoor' si preturi.

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: sal

Mesaj de MihaiV » 29 Noi 2006, 07:49

laurentiucat scrie: de unde iei la preturile astea?
Pe Cabelas bocancii cu talpa de pasla incep de la 50 usd, cei cu pasla si crampoane incep de la 60 usd.
Din cate stiu si Energofish a adus acum.

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 29 Noi 2006, 08:01

de unde iei la preturile astea?
de la magazine cu echipament montan.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 29 Noi 2006, 12:30

pikeman scrie:lana e grea dar sanatoasa :wink: la fel si pescuitu :lol: , bocanc imblanit ceva windstop la exterior si dedesubt straturi de haine cat mai bine lipite intre ele, daca is usoare si putine cu atat mai bine, fara alcool, eventual doar la intoarcere ... ceva chibrit in caz de urgenta, caciula + gluga(anti vant+zapada), sosetele de lana+o pereche flaushata - fara supraelasticuri....mult bumbac ...cam atat :wink:
da-mi voie sa te contrazic. Bumbacul nu se foloseste mai deloc in echipamentele outdoor inclusv pescuit. De ce? Pentru ca nu respira! Retine umezeala si disconfortul datorat acesteia. Fleece, polar si amestecuri de supraelasticuri cu lana merinos sunt cele utilizate pentru ca permite indepartarea transpiratiei si a vaporilor rezultati in urma miscarii intense fara a se uda, echipamentul ramanand uscat pe corp. Daca totusi nu face fata la miscare intensa, si daca esti ud si transpirat nu tine de rece ca si bumbacul.
Iti spun asa pentru ca am discutat cu cataratori/montaniarzi, ce iarna baga in zapada pana la brau si daca e soare transpira, daca e viscol nu au nici o problema si daca sunt amandoua alternate, iarasi nu au nimic. Eu am inceput cu tenisi prin apele reci de munte, apoi cu cizme de cauciuc si pantaloni de trening/bumbac apoi am trecut la neopren si bumbac sau lana si acum sunt la respirabili/GoreTex si polar. Am bluza de polar, pantaloni de polar, si de fleece - excelenti la temperaturi de mediu cuprinse intre -15 si+10grade. Acum vreau sa imi iau material cu textura ce contine argint caci este antimicrobiana ( am patit ca la un concurs am cazut de cateva ori in apa si apoi am facut o exema severa de la apa "pura" mioritica). Acest echipament face fata intre temperaturi de -10 si+25grade la miscare medie si intensa ca rata de transfer de umiditate.
Si in plus un gore cu fleece sau polar maxim poate cantari pe tine 2-3kile, un gore cu echipament sintetic special maxim 1.5kile.
Daca folosesti muuuulte muuuulte haine/bluze/pantaloni/izmene etc este suficienta ca una sa nu functioneze bine si te-ai dus, te ingreunezi in miscare, respiri greu, ti se face cald, apoi frig, apoi ingheti si apoi ajungi sa iti bagi picioarele in el de pescuit :wink:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Noi 2006, 13:17

Pentru cei care chiar isi doresc confort termic, exista chiar si chiloti din aceste materiale. Tot secretul lor e ca umezeala sa mearga pe sens unic, dinspre corp spre afara, astfel incat sa nu stai ud.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Noi 2006, 13:55

MihaiV scrie:Pentru cei care chiar isi doresc confort termic, exista chiar si chiloti din aceste materiale. Tot secretul lor e ca umezeala sa mearga pe sens unic, dinspre corp spre afara, astfel incat sa nu stai ud.
asta in cazu in care te p**i pe tine? :oops:
ca pampersii?
scuze da era prea fain ridicata la fileu :lol:

Scrie răspuns