cum faceti sa nu mai rugineasca accesorile din trusa..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MARIUS POPA
veteran
veteran

cum faceti sa nu mai rugineasca accesorile din trusa..

Mesaj de MARIUS POPA » 31 Oct 2007, 20:26

..spinning?am achizitionat si eu o cutie mica cu 2 fete pentru oblere, lingurite, rotative, twistere... insa dupa ce redeschid cutia , pentru o noua partida de pescuit , observ rugina pe inele , pe ancore , pe ochiurile de la voblere, ceea ce nu-i bine deloc deoarece in timp acestea se rod, si nu pot sa zic ca ,calitatea lor (accesoriilor) este proasta, nici cea mai buna, dar totusi, metalele din care se confectioneaza din cite stiu eu sunt tratate impotriva coroziunii,?ce sa folosesc sa nu mai apara petele de rugina?
voi nu ati patit?sau ce metoda folositi!? ar fi una, calitatea, insa nu poti tot timpul!
apa care ramine pe ele dupa folosinta cred ca nu se evapora in cutie si de aceea apare rugina, pentru ca am mai vazut si umezeala pe peretii cutiei!
ceva sugestii?
mersi mult si fir intins! 8) 8) 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 31 Oct 2007, 20:37

:lol:
Marius, secretul este sa pescuiesti intradevar cu ele!La mine nu prea ruginesc , decat ,eventual pe fundul apei :lol: Adica le cam las...Totusi,recunosc ca am pus in compartimentele cutiilor , pentru exemplare mai rare(!) bucatele de sugativa :P Mai absorb apa de pe ele...Si ar mai fi ceva:daca e soare, lasa-le putin la soare inainte sa inchizi cutia!Stii tu...schimbi lingura, pui alta , dar pe aia care o schimbi nu o baga direct in cutie!

PS:pescuieste totusi mai curajos...si nu o sa mai ai problema asta! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 31 Oct 2007, 20:53

"...dar pe aia care o schimbi nu o baga direct in cutie!"
Perfect valabil :wink:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 31 Oct 2007, 20:55

Vezi si ce cutie cumperi, sunt multe cutii de kt. Eu folosesc Flambeau sau Plano, nu prea am probleme din astea chiar daca le bag ude.
TEAM ATOM

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Oct 2007, 21:11

Am si eu o cutie Flambeau pe a carei eticheta chiar scria ca-i facuta dintr-un material care impiedica ruginirea tinichelelor.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 31 Oct 2007, 21:31

Tavi scrie:Am si eu o cutie Flambeau pe a carei eticheta chiar scria ca-i facuta dintr-un material care impiedica ruginirea tinichelelor.
Exact Zerust technology. Si s-au ruginit ? cred ca nu.
TEAM ATOM

Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Re: cum faceti sa nu mai rugineasca accesorile din trusa..

Mesaj de Blue_Fox » 31 Oct 2007, 21:53

MARIUS POPA scrie:..spinning?am achizitionat si eu o cutie mica cu 2 fete pentru oblere, lingurite, rotative, twistere... insa dupa ce redeschid cutia , pentru o noua partida de pescuit , observ rugina pe inele , pe ancore , pe ochiurile de la voblere, ceea ce nu-i bine deloc deoarece in timp acestea se rod, si nu pot sa zic ca ,calitatea lor (accesoriilor) este proasta, nici cea mai buna, dar totusi, metalele din care se confectioneaza din cite stiu eu sunt tratate impotriva coroziunii,?ce sa folosesc sa nu mai apara petele de rugina?
voi nu ati patit?sau ce metoda folositi!? ar fi una, calitatea, insa nu poti tot timpul!
apa care ramine pe ele dupa folosinta cred ca nu se evapora in cutie si de aceea apare rugina, pentru ca am mai vazut si umezeala pe peretii cutiei!
ceva sugestii?
mersi mult si fir intins! 8) 8) 8)
Sunt niste pliculete pe care scrie "Silicagel" (un fel de desicant sub forma de granule sau bilute) care le gasesti in cutiile de la pantofi, adidasi sau alte produse si sunt puse cu scopul de a absorbi orice urma de umezeala sau apa.Am patit si eu ca tine cu nalucile metalice si acum procedez asa: la sfarsitul partidei, suflu bine pe naluci si apoi le bag in cutie impreuna cu cateva pliculete dinalea.Pana acasa le gasesti uscate (nalucile :D )
Sunt ceva de genul asta: http://www.simones-hammerladen.de/catal ... icagel.jpg
un exemplu de granule: http://www.filatelic.com/MISC/silicagel1.jpg
http://www.computerwoorden.nl/woorden/w ... icagel.jpg
:wink:
Life's short, so live the most of it!

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 31 Oct 2007, 22:09

Cand ajungi acasa scoate cutia si las-o peste noapte pe calorifer. Si mai ai o solutie: uite aici
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Oct 2007, 22:56

dan bobei scrie:"...dar pe aia care o schimbi nu o baga direct in cutie!"
Perfect valabil :wink:
ca poa o uiti pe malu apei si o gasesc ei :lol:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 31 Oct 2007, 23:07

mersi baieti !pai sunt scumpe cutiile acelea, plasticile acestea de doi bani retin apa ca si genunchii la batrini! :lol: ,pai si daca nu e soare, ce sa facem, aprindem becurile cu incandescenta 8) . da , pe calorifer cred ca se usuca.si pliculetele ar fi interesante!
trebuie sa fac ceva ca altfel ma ttrezesc cu ancora mincata de rugina!
puteti sami aratati ceva ex de cutii dinacelea?
am impresia ca unele accesorii au firma buna dar puncte sensibile, un inel, un ochet, poate e doar o parere! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns