cum faceti sa nu mai rugineasca accesorile din trusa..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 03 Noi 2007, 18:38

parca mai e o balta la Radesti. de aia mai stii ceva? sc de offtopic. :oops:
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 03 Noi 2007, 18:44

ooooooo sa traiti fisherman, ma bucur ca esti pe aproape!daca intrebarea imi era adresata mie , nu cunosc balta!
dece of topic!? :?: :shock: ! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 03 Noi 2007, 19:15

pai intrebarea era cam in afara subiectului. la radesti este (sau era?) o balta, formata dintr-un vechi brat al muresului. cand am fost ultima data (acum vreo 5-6 ani) tinea ceva caras, platica, chestii de astea. un prieten de al meu a mai fost si ulterior si a prins destul de bine salau la gume. de fapt, daca mi-aduc bine aminte erau si cand am fost eu niste unii care dadeau dupa salau. balta era concesionata de primaria Radesti pe vremea aia. nu stiu acum ce regim mai are.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 05 Noi 2007, 10:15

folosestele si n-au timp sa rugineasca

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Noi 2007, 01:21

Io dau doar in mare ,rugina ii o constanta . Cel mai clar lucru ii calitatea materialului , al doilea spalat-u dupa , mai bine zis le bag in chiuveta si pun dopu , le tin asa vreo 10-15 min. dupa care le pun la uscat intr-o cutie de carton . Nu prea dau cu multe naluci , de obicei 4-5 naluci , le pun linga mine si le schimb daca consider , insa nu le bag inapoi in trusa decit daca schimb locu , asa se mai usca . In trusa nu le bag peste altele , alea folosite in partida respectiva le pun intr-un loc separat , nu le amestec . Dupa un contact cu ceva dintosi nimic nu rezista , mai devreme sau tirziu apare rugina . Oricum , intr-un an schimb ancorele de vreo 4 ori , la unele chiar mai des .

Fir Intins!!!

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 07 Noi 2007, 01:59

Ca sa nu rugineasca ancora bricolata cu puf sau lana iti propun sa treci la cozi de plastic.Daca ai linguri prinzatoare,cauta un atelier de argintare.Eu le cozmetizez cam de doua ori pe an pe cele mai coclite cu un RON bucata si arata impecabil,indiferent daca le cer argintate,nichelate sau aurii .
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 07 Noi 2007, 07:57

eu imi las cutia deschisa pe dulap vara si pe calorifer mai sper toamna iarna ,
daca apar pete folosesc o pasta Scratch Remover (care scoate zgarieturile-tub ca de pasta de dinti galben din selgros cam 15RON) am folosit-o si pentru masina. Din intamplare am citit ca imbunatateste calitatea suprafetelor cromate si argintate indepartand petele si rugina. Asa ca am incercat si surpriza merge ca ceasu. Este pe baza de produse petroliere dar chiar isi face treaba.
O alta idee pentru suprafetele oxidate incercati pasta de dinti (de preferat din aia ordinara chinezeasca) si bicarbonat de sodiu. Iei o caserola de plastic si bagi toate lingurile acolo pui pasta de dinti si bicarbonat si te apuci sa scuturi caserola (ceva gen cocktail) dupa aia tot mai torni apa din cand in cand relund procesul. Pana ajunge la o solutie apoasa. Asta ti le spune cineva care pescuieste in Mures care este un rau super poluat si cu o apa tulbure si accida cam tot timpul anului.
the angler is catching xxx, not by the lure

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 07 Noi 2007, 09:22

In unele cutii de piese electronice se afla niste pungulite umplute cu bile din Silica Gel. Puneti doua trei pliculete in trusa si alea vor atrage umezeala in ele. Nu este o solutie suta la suta perfecta dar e un inceput. :wink:

Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Blue_Fox » 07 Noi 2007, 18:14

nutzu_z scrie:In unele cutii de piese electronice se afla niste pungulite umplute cu bile din Silica Gel. Puneti doua trei pliculete in trusa si alea vor atrage umezeala in ele. Nu este o solutie suta la suta perfecta dar e un inceput. :wink:
:wink:
Life's short, so live the most of it!

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 07 Noi 2007, 18:34

Incercatzi sa punetzi un pic de pudra de talc in trusa. Talcu absoarbe umezeala.

Off Topic: balta de care spuneatzi, nu'i aia de la ciugud, de la bentonita?

Scrie răspuns