CRETINISM?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Iun 2007, 15:04

Este rezultatul prevederilor OM privind pescuitul comercial pe bazinele in care nu se practica acvacultura. Se pare ca tot FNPSR va trebui sa rezolve prin instanta acest abuz. De ce nu faceti un protest toate asociatiile si toti pescarii din Valcea? Cui s-au eliberat licente de pescuit comercial?

pescuitorul
veteran
veteran

ptr vanatorul de pesti

Mesaj de pescuitorul » 25 Iun 2007, 22:15

ajv-ul are liceenta de acvaultura da????problema e ca nu stiu daca are pe toate barajele dar daca are atunci conform ordinului 325 nu se poate pescuii comercial in lacurile de acumulare unde exista o asemenea liceenta.
in concluzie nu stiu ce acte au aia acolo dar in esenta e o mare brambureala la voi acolo si nu numai.cineva trebuie sa lupte mai mult.
asa ca faptele de acolo sunt interesant de urmarit pas cu pas.
multumesc

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Iun 2007, 06:56

Licentele de acvacultura au fost anulate de instanta de contencios administrativ.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 26 Iun 2007, 09:14

daca s-au anulat licentele de acvacultura, se poate pescui atunci cu permis de la orice asociatie pe Ghioroc?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Iun 2007, 11:45

S-au dat si pe Ghioroc? Nu am aflat, dar daca s-au dat sunt ilegale si pot fi anulate prin instanta. Trebuie notificata ANPA sa le anuleze, iar daca nu le anuleaza se pot ataca in instanta de contencios administrativ.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 26 Iun 2007, 14:12

prin primavara cand am vorbit cu nenea de la ajvps arad zicea ca intr-o saptamana tre sa ii vina licenta de acvacultura si apoi doar cu permis de ajvps se putea pescui pe Ghioroc sau cu taxa nush de care....

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 26 Iun 2007, 17:20

Cei care baga plasele in Rm.Valcea au toate actele necesare de la ANPA, insa nu au niste aprobari, aparent fara importanta, de la Apele Romane. Cel care se ocupa de lucrul acesta mi-a promis ca nu le va da aprobare cat este el acolo, dar nu intelegea cum de au luat aprobare de la Hidroelectrica... Oricine baga plase are nevie de cateva aprobari de la institutiile ce au legatura cu apa.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Iun 2007, 17:31

Aici sunt spagile lui gigi. Oricum este un act ilegal, chiar daca a fost introdus in OM 325/2007, intrucat pescuitul cu plasa este interyis pe bazinele piscicole naturale, cu exceptia dunarii si Prutului. (art. 55*4 lit h din Legea 192/2001)

Johnnybravo,
afla daca si-au luat licenta si pene pe net informatia. Ar trebui asociatiile din zona sa ia atitudine. O sa vorbesc cu clubul magus sau cu AS Monsterfish, membre ale federatiei si le von anula.

Scrie răspuns