Control de 1Mai ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 03 Mai 2006, 12:52

Si eu , ca majoritatea cred ca am profitat de zilele astea libere si am iesit la munte la un pescuit, de prins....am fotografiat peisajul si am ramas macar cu ceva :).

Cat despre control...nu am intalnit asa ceva, dar ce m-a amuzat pe mine cel mai mult, a fost o faza petrecuta saptamana trecuta, la sediu AJVPS din Resita. Un tip, mai batranel, vorbea cu casiera de la sediu si ii spunea ca daca are pe cineva care urca in weekend la pescuit, sa ii spuna sa nu ii dea amenda. La care ea ii raspunde ca nu are, si ca altora..daca ii prinde..sa le dea amenda...ca pescarii au bani.:).

Ma asteptam sa fie control...si poate chiar a fost ..dar nu l-am prins eu. Oricum, nici alti prieteni..care au fost nu au vazut controlul. Sper sa nu fi fost doar un "foc de paie" discutia cu controlul.

Cat despre iesirea la munte, nu am vazut pastravul decat la un "pescuitor" care avea prinse vreo 7 bucati, cea mai mare in jur de 20-25 cm, curcubeu, prinsla peste mic. Restul erau mai mici...deci nu se pune problema dimensiunii legale sau eliberarii...

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 03 Mai 2006, 13:45

Sper si doresc sa fie controale non-stop.Dupa cum se vede multi se feresc de controale(de ce oare?) dar critica ramarii.Daca acest control este omniprezent de voie de nevoie ne ,,cizelam''.In Romania TREBUIE aplicata ,,teoria constrangerii''.Atata timp cat un om (cei care sunt) este constrans prin diferite metode (amenzi,bataie.confiscari)sa respecte o lege, va exista o anumita ordine.......vor mai fii pesti in ape si poate mai devreme sau mai tarziu ne vom CIVILIZA.

Cu atitudinea asta(vine controlul sau nu?) credeti ca la noi in tara vor exista zone precum cele din pozele lui ME-HIGH.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 03 Mai 2006, 14:57

Pai tocmai din cauza asta am ramas si eu surprins la intilnirea cu 'baietii verzi' ; cu exceptia vizei permisului in alt Jud. decit cel in care pescuiesti, personal nu m-au deranjat niciodata ; da , uneori retin mai multi pistruiati decit prevede legea dar niciodata sub dimensiune , aia care baga in ranita TOT ce prind , pastraviori de numai10-15cm , nu se pot numi pescari fie ei cit ar fi de in regula cu toate ! Din pacate in ultimul timp ,am vazut tot mai multi astfel de oameni , si cind ma uit la cit sint de "dotati" si ce masini au ... iar mi-aduc aminte de Eva ..!
Daca timpul nu-mi permite sa urc la un lac , la sfirsitul saptaminii merg iaras pe acelas piriu sa ma conving daca minunea durat numai 3 zile !!! :twisted:

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 03 Mai 2006, 15:53

Sunt perfect de acord cu Fishi! atat timp cat aceste controale vor avea efecte vizibile asupra braconajului. Altfel daca este doar pentru stresarea pescarilor corecti pot sa-si bage undeva masinile cu care vin.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 03 Mai 2006, 18:32

Macar s'au legitimat bajetzi'n verde?
.... ca nu prea au obiceiu asta, shi cand i'am intrebat o data la Balta la Lancram daca au macar permis de vanatoare sau de pescuit am aflat cu stupoare ca.... are colegu' :!: :shock:
sa nu mai vorbim de alte acte care ar trebui sa le aiba asupra lor (shi mai fac shi p*la mare daca'i intrrebi de ele :D )

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 03 Mai 2006, 19:27

Da , s-au legitimat , au dat mina scurt cu noi si s-au pus pe verificat permisele de parca eram la frontiera !!!

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 04 Mai 2006, 08:57

hopa... asa dintr-o data s-au apucat baietii de controale? ce le-o fi ajuns la os?
pai logic cand vad ca pescarii au inceput sa fie nemultumiti, mai ales ca din banii pescarilor nu se facea nimic (pardon se facea dar in vanatoare), au inceput sa faca controale, ce naspa de ei sa stea sa verifice...
eu totusi nu inteleg ceva... deci agvps-ul este cogoestionar ca si asociatiile ... deci daca vin si ma verifica de permis pot la fel de bine sa-i verific si eu :twisted:
miramas sa vedem pe la televizor vreun grup de braconieri primisi la "scaldat"
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 05 Mai 2006, 20:06

eu sunt din adjud ,vn,si am tot batut siretul zilele astea,a venit un aro de la focsani cu politisti,au verificat permisele si au plecat,apoi pe seara au venit din oras doi politisti si ne-au luat la rost ca e prohibitie si nu avem voie ca e oprit pescuitul.cind i-am zis ca e deschis la stiuca ,se uitau unii la altii si ziceau ca nu e adevarat.atunci i-am aratat pe malul celalalt doi insi care ieseau pe mal cu napatcile ,au zis da,si au plecat in directia opusa!daca mergea treaba ne luau si lansetele si ne facau si dosar !
a,si sunt la vinzare salai citi vrei sa cumperi,asta nu ii intereseaza pe dinsii!

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 05 Mai 2006, 20:12

Nu tre' sa va bazati pe autoritatile locale..sunt niste obositi..de 1 mai am fost si eu la stiuca(cel putin am incercat) la probota..iesenii stiu unde...si in acea zi nu a venit nici un control..era 1 care dadea si la pestisor :(...vreme nasoala rau..un vant asa de kkt n-am mai vazut..si e a doua oara cand nu prind nik intro zi de pescuit :( :roll:
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 17 Mai 2006, 21:43

Mda ... sa stiti ca am avut dreptate ! ORICE MINUNE , DUREAZA TREI ZILE !!! si... daca peste tot este valabila zicala ... de ce nu ar merge si la AGVPS ? De atunci de cind am scris despre control si pina acum am fost de vreo 5-6ori in acelas loc , pe acelas piriu !!!
CONCLUZIA ??? : spre "nelinistea mea" , nici urma de ARO , de padurar , de cineva care sa te mai intrebe de "sanatate" !!! De ce oare nu am fost surprins de "disparitia inexplicabila a speciei "???pacat , ... mare pacat , incepusera sa-mi placa !!! Prietenul ala al meu mai "sanatos" mi-a destainuit ca lui personal ,is atit de dragi de..."s-ar juca cu ei pina le-ar scoate cite-un ochi "!!! :twisted:
Cu buna intentie , m-am interesat carui fapt se datoreaza controlul de la 1Mai..! Uimire , de fapt nu a fost un control adevarat , s-au adus ceva utilaje ptr. continuarea constructiei drumului spre Herculane si baietii probabil ca se aflau prin preajma pentru cu totul alte probleme "mult" mai importante decit nesemnificativul pescuit!!!; cum Jiul curge pe linga singurul drum de acces din zona si cum or fi avind ceva de asteptat , s-au gindit ca ar fi bine sa-si faca si ei datoria ...numai asa ...pentru primele impresii de sezon! :lol: :lol: :lol:
Asa ca ...nu va faceti griji , tot ce este administrat de AGVPS , e la liber pentru toata lumea !!!
Si mai zicem ca e rau cu pescuitul in Romania !!! :lol: :lol: :lol:

ps. In zona mai circula un ARO ,verde, dar...e al unui padurar care locuieste acolo , si nu coboara din masina decit atunci cind ajunge in curte, pina si poarta o deschide draguta lui , am vazut asta din locul in care pescuiam !!!O fi obosit saracutul de atita umblat prin pietroaiele de pe marginea Jiul-ui !!! :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns