contabilitate club
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
sebi nu tre sa te oftici atat si s-o intelegi exact pe dos
contabilitatea unui ong e una si unde esti tu patron e altceva
sunt mere si pere dar nu pe aceeasi creanga chiar daca ambele se numesc fructe
daca pretinzi respect inainte trebuie sa dai
iar daca cineva iti demonstreaza ca nu te pricepi la un lucru nu e o rusine si e suficient sa intelegi despre ce e vorba si sa accepti
din acelasi motiv i-am raspuns omului inca de la prima sa postare, sa-l ajut
tu trage ce concluzie vrei
contabilitatea unui ong e una si unde esti tu patron e altceva
sunt mere si pere dar nu pe aceeasi creanga chiar daca ambele se numesc fructe
daca pretinzi respect inainte trebuie sa dai
iar daca cineva iti demonstreaza ca nu te pricepi la un lucru nu e o rusine si e suficient sa intelegi despre ce e vorba si sa accepti
din acelasi motiv i-am raspuns omului inca de la prima sa postare, sa-l ajut
tu trage ce concluzie vrei
Ultima oară modificat 19 Ian 2009, 08:15 de către ovidiu14, modificat de 2 ori în total.
sunt de acord ca ai postat primul in vederea ajutarii lui; pentru asta nu am zis nimic; si sunt de acord de asemenea ca nu ma pricep la conta; dar deja incepuserati cu alte alea...ma indoiesc ca @pastravar, colegul nostru cu intrebarea, era foarte interesat daca eu stiu incadrarea actelor in conturi sau ce declaratii se depun lunar....
omu intrebase simplu: daca e nevoie de contabil sau nu; tu i-ai raspuns eficient; eu si apsalba am incercat cu detalii; pina aici am fost de acord, apoi am luat-o aiurea; toti!
si asta nu inseamna ca nu te respect! daca vrei, o dam in ironii, dar pe alt subiect si in alt topic; si fara suparari!
in rest, numa' de bine!
P.S. apreciez ca ai vorbit corect si nu te-ai luat neaparat dupa postarile mele atunci cind eram "ofticat". Vezi, meriti respect!
....si-o bere!...te astept pe la Bacau!
omu intrebase simplu: daca e nevoie de contabil sau nu; tu i-ai raspuns eficient; eu si apsalba am incercat cu detalii; pina aici am fost de acord, apoi am luat-o aiurea; toti!
si asta nu inseamna ca nu te respect! daca vrei, o dam in ironii, dar pe alt subiect si in alt topic; si fara suparari!

in rest, numa' de bine!

P.S. apreciez ca ai vorbit corect si nu te-ai luat neaparat dupa postarile mele atunci cind eram "ofticat". Vezi, meriti respect!
....si-o bere!...te astept pe la Bacau!

Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
- Petru B.GD.N
- senior
sebi, daca nu te pricepi la contabilitate de unde stii ca nu are mult de lucru la firma ta? Faza ca esti patron si tu ii platesti pe "astia de stiu contabilitate" e super aiurea spus. In primul rand economistul nu este angajatul tau, nu iti este subaltern, ci tu ii esti client, iar daca ar vrea sa iti faca rau, ar putea intr-o luna de zile sa te umple de amenzi (si nu de 150 de lei), mai ales ca il platesti la negru si dc. te infunda, oricat ai fi tu de patron nu prea ai ce sa ii faci.
Nu vreau sa comentez "haiduc" si "podos" (nu stiu ce ai vrut sa spui cu cel din urma) si dc recitesti discutiile anterioare o sa vezi ca am scris ca ai gasit pe cineva sa iti tina contabilitatea la un pret f. bun.
Daca ti-am parut ... nesimtit sau arogant sau ... etc., imi pare rau ca ai inteles gresit, departe de mine intentia de a te jigni.
Pastravar, dc. ai nevoie de un contabil bun , tre sa stii ca va trebui sa il platesti pe masura, miile de lei platite de un economist pt. tot felul de cursuri (+ drumul pana in orasele unde se tin cursurile), miile de lei pe programul de contabilitate, alte mii pe abonamente despre impozite, taxe, tva etc., anii de scoala si multe alte cheltuieli sunt facute pentru client.
Nu vreau sa comentez "haiduc" si "podos" (nu stiu ce ai vrut sa spui cu cel din urma) si dc recitesti discutiile anterioare o sa vezi ca am scris ca ai gasit pe cineva sa iti tina contabilitatea la un pret f. bun.
Daca ti-am parut ... nesimtit sau arogant sau ... etc., imi pare rau ca ai inteles gresit, departe de mine intentia de a te jigni.
Pastravar, dc. ai nevoie de un contabil bun , tre sa stii ca va trebui sa il platesti pe masura, miile de lei platite de un economist pt. tot felul de cursuri (+ drumul pana in orasele unde se tin cursurile), miile de lei pe programul de contabilitate, alte mii pe abonamente despre impozite, taxe, tva etc., anii de scoala si multe alte cheltuieli sunt facute pentru client.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
Vega scrie:sebi, daca nu te pricepi la contabilitate de unde stii ca nu are mult de lucru la firma ta? Faza ca esti patron si tu ii platesti pe "astia de stiu contabilitate" e super aiurea spus. In primul rand economistul nu este angajatul tau, nu iti este subaltern, ci tu ii esti client, iar daca ar vrea sa iti faca rau, ar putea intr-o luna de zile sa te umple de amenzi (si nu de 150 de lei), mai ales ca il platesti la negru si dc. te infunda, oricat ai fi tu de patron nu prea ai ce sa ii faci.
vega, nu la tine ma refeream, problema s-a rezolvat intre mine si ovidiu; mi-am cerut scuze pentru nervi

in rest, in mare ai dreptate, numai ca m-am orientat bine cind am ales contabila; pina acum de vreo 2 ani nu am avut nici o problema
gresit.Vega scrie:...... dc. ai nevoie de un contabil bun , tre sa stii ca va trebui sa il platesti pe masura, miile de lei platite de un economist pt. tot felul de cursuri (+ drumul pana in orasele unde se tin cursurile), miile de lei pe programul de contabilitate, alte mii pe abonamente despre impozite, taxe, tva etc., anii de scoala si multe alte cheltuieli sunt facute pentru client.
nu sunt de acord cu acest postulat.
daca a investit in scolarizarea lui,nu a facuto pt client,mai degraba a facuto pt ca a fost nevoit,altfel ar fi iesit de pe piata muncii si locul ar fi fost luat de altul.
un contabil "slab" nu are cautare si implicit nici venituri consistente.
aici sunt de acord cu adi; contabila asta de care vorbeam, de exemplu, "tine" conta la mai multe firme; la fiecare, in functie de volumul lucrarii, are un tarif. Iar diploma ii ramine ei in continuare, chiar de lucra pentru mine sau nu; de aceea, ea are tariful calculat de ea in asa fel incit sa-i convina, sa-si scoata cheltuielile facute de-a lungul vremii cu tot felul de cursuri, dar sa-l mentina si la un nivel convenabil pentru client; nu e singura pe piata si daca tine codita sus, nu are clienti; de vreme ce pe linga mine mai are cel putin 20 de firme cu care lucreaza si are si serviciu stabil (pe la taxe si impozite parca) , iti dai seama ca femeia e una de cel putin 5000 de roni lunar; e adevarat, are si munca de facut.adiwolf scrie:gresit.Vega scrie:...... dc. ai nevoie de un contabil bun , tre sa stii ca va trebui sa il platesti pe masura, miile de lei platite de un economist pt. tot felul de cursuri (+ drumul pana in orasele unde se tin cursurile), miile de lei pe programul de contabilitate, alte mii pe abonamente despre impozite, taxe, tva etc., anii de scoala si multe alte cheltuieli sunt facute pentru client.
nu sunt de acord cu acest postulat.
daca a investit in scolarizarea lui,nu a facuto pt client,mai degraba a facuto pt ca a fost nevoit,altfel ar fi iesit de pe piata muncii si locul ar fi fost luat de altul.
un contabil "slab" nu are cautare si implicit nici venituri consistente.
si inca o povestire, ca tot veni vorba de cursuri. Recent am avut (vreo 10 zile inca o mai am) o tipa pe care doream s-o angajez ca agent; nu are facute cursurile respective, nu are experienta, nu are nik; i-am rezolvat sa-si faca cursurile si mi-a cerut sa le platesc eu; nu am fost de acord si stii de ce? Pentru ca ea dupa vreo 2-3 luni poate pleca fain-frumos de la mine la altcineva si eu ramin cu buza umflata si cu plata cursurilor de care vor profita altii;asa ca le face singura pe banii ei sau deloc...si a ales deloc!
E drept ca puteam sa-i fac ca si adaos la contractul de munca obligativitatea de a lucra cel putin vreo 3 ani la mine pe salariul pe care vreau eu (adica-normal-ala minim) dar nu am vrut sa-mi bat joc; sau sa-i interzic sub sanctiunea instantei sa lucreze intr-o alta agentie timp de vreo 5 ani (se practica, stiu cazuri concrete). Dar...mai bine caut pe altcineva, cu experienta; e drept ca si salariul va fi mai mare, dar va avea target; asteia...nu puteam sa-i cer din prima, pierdeam cel putin 1 an pina invata ce trebuie.
concluzia la care vroiam sa ajung e ca fiecare face scoala pentru el, nu pentru altii, si in timp EL/EA va profita de ce a facut, in diverse moduri (salariu mai mare, loc de munca mai bun, etc.)
apropos, nu stiti vreun agent de turism prin Bacau?
E drept ca puteam sa-i fac ca si adaos la contractul de munca obligativitatea de a lucra cel putin vreo 3 ani la mine pe salariul pe care vreau eu (adica-normal-ala minim) dar nu am vrut sa-mi bat joc; sau sa-i interzic sub sanctiunea instantei sa lucreze intr-o alta agentie timp de vreo 5 ani (se practica, stiu cazuri concrete). Dar...mai bine caut pe altcineva, cu experienta; e drept ca si salariul va fi mai mare, dar va avea target; asteia...nu puteam sa-i cer din prima, pierdeam cel putin 1 an pina invata ce trebuie.
concluzia la care vroiam sa ajung e ca fiecare face scoala pentru el, nu pentru altii, si in timp EL/EA va profita de ce a facut, in diverse moduri (salariu mai mare, loc de munca mai bun, etc.)
apropos, nu stiti vreun agent de turism prin Bacau?

- Petru B.GD.N
- senior
adi, crede-ma, in primul rand a facut-o pt. client, nimanui nu ii place sa se duca prin scoli, sa cheltuie bani pe cursuri etc., bineinteles ca ramane cu un bagaj de cunostinte, dar acest bagaj, se reduce considerabil de la an la an din cauza modificarilor constante ce apar in legislatie chiar si de la luna la luna (cazuri nu chiar rare)
Sebi, daca investeai in respectiva tipa nu trebuia sa iti para rau pt. ca o obligai contractual sa lucreze pentru tine cel putin x ani, pentru ca daca ar fi semnat contractul inseamna ca era de acord. Cunosc un puternic om de afaceri ce adopta "stilul" asta cu noii angajati si sa stii ca el este f. multumit (si sunt sigur ca si angajatul).
In fine, fiecare cu parerea lui.
Sebi, daca investeai in respectiva tipa nu trebuia sa iti para rau pt. ca o obligai contractual sa lucreze pentru tine cel putin x ani, pentru ca daca ar fi semnat contractul inseamna ca era de acord. Cunosc un puternic om de afaceri ce adopta "stilul" asta cu noii angajati si sa stii ca el este f. multumit (si sunt sigur ca si angajatul).
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
da, vega, dar nu am vrut sa creez o asemenea obligatie pentru ea; in timp ar fi descoperit un loc mai bine platit si ar fi vrut sa plece; daca-i dadeam drumul-nu-mi convenea mie; daca o tineam-nu-i convenea ei; asa ca am renuntat si caut pe altcineva cu experienta, careia nu trebuie sa-i platesc cursuri, etc., e deja pregatita.Vega scrie:adi, crede-ma, in primul rand a facut-o pt. client, nimanui nu ii place sa se duca prin scoli, sa cheltuie bani pe cursuri etc., bineinteles ca ramane cu un bagaj de cunostinte, dar acest bagaj, se reduce considerabil de la an la an din cauza modificarilor constante ce apar in legislatie chiar si de la luna la luna (cazuri nu chiar rare)
si-i pot fixa un target de vinzari, plus bonusuri; dar macar o stiu de la inceput; stiu pretentiile salariale ale ei si ea stie targetul. Fiecare trege sa-si indeplineasca obligatiile, e mai bine asa si pt mine si pt ea.