Comunicat de presa ANPA legat de distribuirea permiselor...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
kio scrie:Pai daca nu e obligatorie taxa de 50 de lei, de ce mai exista, cine o plateste si de ce? Ce avantaje are? Nu intreb cu rautate, vreau sa incerc sa descalcesc putin lucrurile.
In plus, cum comentati art. 23 alin. (5) din OUG 23/2008 "Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică �n cadrul fiecărei asociaţii �n baza regulamentului propriu stabilit �n acest sens."?
taxa de 50 de lei este pt cei care vor sa fie membri,pt cei care nu vor sa fie membri se elibereaza permis de pescuit cu 30,10 si gratuite,care e problema?
mai usor cu expresii de genul asta.kio scrie:Inteleg ca taxa suplimentara pe care o platesti la asociatie e pentru pescuit in zonele concesionate de asociatie (lacuri, balti, in nici un caz rauri).
PS. Si nu te mai umfla asa!
PS
am observat ca intelegi cam greu ... dupa vreo 5 mesaje te-ai dumirit si tu ca altfel credeai ca Ilie a dat 80 lei pentru permis si se "lauda" ca a dat doar 30

S'altare și bunăstare !
Asta da chestie ,deci unii platesc ca sant membrii +50...astia sant fraierii altii iau cu 30.10.gratuit...si atunci ia spune stimata asociatie ce facilitati faci pentru membrii in afara ca au ochi frumosi si le iei banii, ca asa nu sant suspiciuni,...ca oamenii nu inteleg de unde atata bunavointa...chiar sa dea membrii asa 50 ron ca nu le trebuie...cand altii se sfarma sa ia pe gratis permisele ...si nici nu-s saraci...
Stati oameni buni, ca nu vreau sa jignesc pe nimeni! Daca m-am exprimat gresit, imi cer scuze. Eu vreau doar sa ma asigur ca nu voi avea probleme cand voi iesi pe apa.apscaras scrie:kio scrie:Pai daca nu e obligatorie taxa de 50 de lei, de ce mai exista, cine o plateste si de ce? Ce avantaje are? Nu intreb cu rautate, vreau sa incerc sa descalcesc putin lucrurile.
In plus, cum comentati art. 23 alin. (5) din OUG 23/2008 "Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică �n cadrul fiecărei asociaţii �n baza regulamentului propriu stabilit �n acest sens."?
taxa de 50 de lei este pt cei care vor sa fie membri,pt cei care nu vor sa fie membri se elibereaza permis de pescuit cu 30,10 si gratuite,care e problema?
Chiar doream sa discut cu cineva de la APS Caras. Ordinul 20/2010, la art. 8, alin. (2) spune ca: "Asociaţiile de pescari sportivi solicită de la filialele regionale A.N.P.A., în scris, în vederea eliberării, permise de pescuit recreativ/sportiv pentru membrii săi ...". Cum solicitati dvs. permise pentru cei care nu sunt membrii asociatiei? Nu vreau sa credeti ca m-ar deranja lucrul asta, ba chiar ma bucura, dar nu pare legal.
La rubrica "ASOCIATIA" din permisul ANPA apare APS Caras? Ca daca e asa, chiar nu e nici o problema. Daca imi spuneti in ce cont sa platesc suma de 30 lei, eu luni va trimit prin posta chitanta si copia dupa buletin pentru eliberarea permisului. Eu pescuiesc numai la rapitori in ape curgatoare sau lacuri de acumulare, asa ca reciprocitatea intre diversele asociatii nu ma intereseaza.
Cu respect, kio.

sau la alt gen de asociatii nu se plateste cotizatie ?
despre facilitati poate o sa-ti raspunda apscaras ... daca vrea
pai ce-ai vrea sa apara ? NATO sau ONULa rubrica "ASOCIATIA" din permisul ANPA apare APS Caras?

daca ei iti elibereaza permisul conf. legii bineinteles ca asa o sa scrie
S'altare și bunăstare !
-
- veteran
Bun, si sa zicem prin absurd ca el comite un act ilegal, o contraventie [e malul apei. Inspectorul ANPA si/sau jandarmul sesizeaza organele de ancheta dar si asociatia APS Caras cum ca "membrul" ei Xulescu a comis-o. Ce va spune APS? Nu e membru, doar i-am procurat noi permisul. Deci nu il putem sanctiona prin darea afara! La rubrica Asociatie ar trebui sa existe specificatie "membru" sau "nemembru". Corect?taicanoe scrie:pai ce-ai vrea sa apara ? NATO sau ONULa rubrica "ASOCIATIA" din permisul ANPA apare APS Caras?![]()
daca ei iti elibereaza permisul conf. legii bineinteles ca asa o sa scrie
alexis scrie:Asta da chestie ,deci unii platesc ca sant membrii +50...astia sant fraierii altii iau cu 30.10.gratuit...si atunci ia spune stimata asociatie ce facilitati faci pentru membrii in afara ca au ochi frumosi si le iei banii, ca asa nu sant suspiciuni,...ca oamenii nu inteleg de unde atata bunavointa...chiar sa dea membrii asa 50 ron ca nu le trebuie...cand altii se sfarma sa ia pe gratis permisele ...si nici nu-s saraci...
unele mici facilitati,fiindca facem si noi ce putem

mai doresti si alte explicatii?
Rog moderatorii sa verifice contul meu si sa stabileasca daca e vorba de clonare.
@ilie
De ce crezi ca sunt clona? Daca intru in amanunt si incerc sa limpezesc lucrurile destul de incalcite din legislatie, inseamna ca tin partea cuiva? Sau crezi ca nu pot gandi singur?
Eu nu vreau dacat atat: sa obtin permis ANPA cu care sa pescuiesc pe rauri si lacuri de acumulare la rapitori -pastrav si clean, sa nu dau bani in plus unei asociatii care nu face nimic pentru mine si sa nu am probleme pe garla cu organele de control legat de legalitatea permisului.
Si sa mai sti, ilie, eu nu insinuez niciodata nimic. Daca am de spus ceva, spun clar, ca sa intelegi , nu ca sa interpretezi. Poate ma exprim nu tocmai potrivit, dar din eroare, nu din rautate. Si despicarea firului in patru vine din cauza felului meu, sa zicem mai cu frica de lege. De aceea vreau sa elimin cat mai multe cauze generatoare de neplaceri pe malul apei.
@ilie
De ce crezi ca sunt clona? Daca intru in amanunt si incerc sa limpezesc lucrurile destul de incalcite din legislatie, inseamna ca tin partea cuiva? Sau crezi ca nu pot gandi singur?
Eu nu vreau dacat atat: sa obtin permis ANPA cu care sa pescuiesc pe rauri si lacuri de acumulare la rapitori -pastrav si clean, sa nu dau bani in plus unei asociatii care nu face nimic pentru mine si sa nu am probleme pe garla cu organele de control legat de legalitatea permisului.
Si sa mai sti, ilie, eu nu insinuez niciodata nimic. Daca am de spus ceva, spun clar, ca sa intelegi , nu ca sa interpretezi. Poate ma exprim nu tocmai potrivit, dar din eroare, nu din rautate. Si despicarea firului in patru vine din cauza felului meu, sa zicem mai cu frica de lege. De aceea vreau sa elimin cat mai multe cauze generatoare de neplaceri pe malul apei.