Coltul incepatorului- sfaturi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 17 Ian 2010, 23:03

nasolu scrie:Presimt eu ca vei merge curand :wink: !

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 703#198703
Multumesc de indrumare, stiam topicul. O sa ajung acolo imediat ce imi vin ustensilele ca le-am comandat de departe :)

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Re: feedback unelte pescuit

Mesaj de c.catalin » 17 Ian 2010, 23:21

[/quote]
. Sunt aproape sigur ca primele partide de clean la spinning o sa fie un esec (pesti nu o sa prind si o sa pierd si toate voblerele :P ).
[/quote]

@T.adrian
salut,
obligatoriu o pereche de wadersi te scapa de partea a doua a parantezei de mai sus ... ceva ieftin este pe la 80 ron, cauta pe net ...
lanseta aia este cu actiune fast si in lucrul cu textilul, rezulta o combinatie rigida, care nu ajuta deloc, sau limiteaza "dansul/bataia" voblerului - apare ca ceva nefiresc si cleanul este un peste suspicios, care nu va mai ataca naluca evoluind nenatural ... s-au mai scris topicuri pe tema asta ....
vei avea si atacuri, dar la intepare vei rata, pt ca actiunea rigida smulge voblerul din gura pestelui.
mai bine mono si cu wadersi pt agataturi.
gramajul este cam mare pt voblerele de clean (cred ca max 4-5gr), mai ales pe neajlov : 4-6m latime si adancime medie 0.7-1.00m
colegul adiwolf a spus bine.

si mai cred ca 2.10 este cam lung pt desisurile de pe malul neajlovului din padure, unde stau aia mai imbracati ... desi poti sa intri cu wadersii

parerea mea.

fir intins

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 17 Ian 2010, 23:29

T.Adrian scrie:Multumesc de raspuns. Voi incepe prin a ma echipa cu 3-4 voblere salmo pentru inceput.
Acum, intrebarea este, daca pescuiesc pe rau mic (in medie 4-6 metri latime si 70-100 cm adancime) cu locurile bune destul de mici, e preferabil sa arunc in amonte si sa recuperez sau in aval si sa recuperez impotriva curentului.
Stiu ca in mod normal asta se invata cu timpul dar decat sa pierd vremea aiurea, macar pana invat, sa fac cum face toata lumea :)
Dupa cum vezi la intrebarile astea directe de tehnici si fineturi nu prea se inghesuie lumea sa raspunda :wink: ( nu generalizez, ca m-ar bate Dumnezeu, dar remarc ca circula un curent pe aici... :? :( ) asa ca iti propun sa invatam impreunasi sa descoperim cum se recupereza voblerul pe neajlov si sa mergem la"meditatii" la fata locului. Eu am mai fost de cateva ori la "biblioteca" la inceputul asta de iarna, bineinteles ca nu am prins nimik, dar deocamdata incerc sa umblu sa deslusesc apa. Si apropo de voblere , daca poate avea o parere unu' 8) care inca nu a prins nici un clean la vb, cred ca si Cozma sunt ok si nici nu sunt asa scumpe. Nu sunt eu vreun profesor in spinning, dar la clean sunt novice rau de tot :D Asa ca daca ai chef da-mi un MP cu tel-ul tau sau iti dau eu unul cu al meu :)

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 17 Ian 2010, 23:32

apreciez ajutorul si raspunsurile pe care le-am primit pana acum. Daca lanseta aleasa de mine nu e buna, ma puteti indruma spre ceva mai util?Mentionez ca bugetul pe care pot sa il aloc nu este stralucit. Daca mai devreme eram dispus sa dau pana in 150 de lei acum urc la 200 numai sa gasesc una buna, preferabil deja incercata de cativa dintre voi pana acum, lanseta cu feedback bun :)
da, si wadersii sunt buni pt cand e mai frigut afara, dar eu de mic cand mergeam pe rau o faceam in slapi sau descult ca sa scap de agatatura. Nu stiu, dar cred ca sunt destul de incomozi daca stai prea mult in ei. Mai bine faci si o balaceala daca vremea permite :D

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Ian 2010, 00:38

eu pescuiesc cu un St.Croix Premier PS70MLF2,1/8 - 1/2oz si cu fir monofilament pe o mulineta Daiwa Exceler 2500.
multi vor spune ca acest echipament este putin supradimensionat,dar tinand cont ca eu pescuiesc pe Olt, un rau cu debit mare si curenti destul de puternici, am considerat ca acesta este echipamentul ideal pt mine.
Neajlovul nu il cunosc, doar din auzite si din ce am citit pe aici, asa ca daca ma orientez ca este un rau de nivel mediu spre mic, cred ca lansetele de mai jos sunt arhisuficiente pt orice pretentie si reprezinta un raport pret/calitate foarte bun.
http://www.totalfishing.ro/maver-strali ... -3325.html

sau

http://www.totalfishing.ro/maver-skirt- ... -3321.html

retine, este doar opinia si sfatul meu.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 18 Ian 2010, 07:41

Cred ca ma voi orienta spre Maverul din primul link. Al doilea la momentul de fata imi e inaccesibil iar pana la St-Croix :roll:
Multumesc de sugestii.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 18 Ian 2010, 17:40

Maverul nu mai e pe stoc :(
Ce ziceti de una din astea doua de la energoteam?
http://www.xxx.ro/produse/43/3119/ET ... 0-10g.html

http://www.xxx.ro/produse/43/3101/ET ... 2-10g.html

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 18 Ian 2010, 17:59

Le stiu pe ambele si sunt posesor de ET SPIN BLADE in varianta de 2.10,nu am avut probleme cu ea si am scos ceva cleni pe un Arges cu debit mare si curent puternic,dar,dintre cele doua as alege SKILL-UL,e mai ingrijit,are maner mai scurt si in plus vine si cu tub de protectie!

http://www.depescuit.ro/8592/skill-1-6-6%5C.html

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 18 Ian 2010, 18:05

Si eu tot la skill ma gandeam.
Intrebare: de ce e mai bine sa aiba maner mai scurt?
Si inca una: voblere ugly ducking, merg la clean?daca le-a incercat careva. mie imi par cu potential :P

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 18 Ian 2010, 18:15

Pai e mai comod,nu ai nevoie de maner lung care sa-ti ajunga pana la cot si sa te ajute in lupta cu pestii capitali,asta fiind o lanseta ultra-light,nu vei da cu ea regulat dupa stiuca,somn,avat..ca-ti intra accidental..e alta poveste!Pentru mine,cel mai incomod maner la o lanseta ultra-light,light mi s-a parut cel de la maverul din link-ul de mai sus!Da,ugly duckling sunt bune la clean,chiar prea bune cateodata :wink: !

Scrie răspuns