Coltul incepatorului- sfaturi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
T.Adrian
veteran
veteran

feedback unelte pescuit

Mesaj de T.Adrian » 17 Ian 2010, 19:19

Salut,
Sunt membru nou, hotarat sa ma apuc de spinning.
Ca sa va dau niste detalii, sunt fascinat de clean si de lupta pe care o poarta. Pana acum am pescuit exclusiv la momeli naturale cand am mers dupa el (asa am fost invatat de mic de cand aveam 4-5 ani, acum am 27 :shock: ).
Am urmarit ceva timp forumul si cateva magazine de pescuit si iata echipamentul pe care sunt hotarat sa mi-l iau:
- lanseta Lanseta Daiwa Triforce M 2,10m/3,5-21gr
- mulineta Daiwa Regal 1000 XI
- fir textil Berkley 8lb.
In masura in care se poate, spuneti-mi daca merge asa de inceput.
Acum, in ceea ce priveste "momelile", eu as vrea sa ma orientez spre rotative Meps argintii si aurii, eventual si unele ceva mai colorate.
Cu voblerele e mai greu pt ca am vazut ca sunt destul de scumpe, motiv pt care as vrea sa imi spuneti cam care ar merge cel mai bine ca sa pot sa merg la sigur.

De ce decizia asta? Pentru ca un clean mare lupta cu indarjire, iar satisfactia de a il prinde nu se compara cu nici un crap (nu ca as fi pescar de crap, dar cand aveam 13-14 ani am prins crap de 5 kg pe Siret care nu mi-a adus aceeasi satisfactie cu cleanul de aproximativ 1.5 kg care mi-a scapat pe najlov, anul trecut, dupa ce am pus si mana pe el :roll: ).

Va multumesc de eventualele raspunsuri si ne vom mai auzi, de ce nu, poate vom merge impreuna la cateva partide.

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 17 Ian 2010, 19:30

salmo hornet,nu are defecte si functioneaza perfect!ca marimi:2.5cm sinking si 3.5cm floating si sinking,culorile ti le alegi tu!sunt multe voblere de clean de la diferite firme,momentan incepe cu asta!fir intins!

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 17 Ian 2010, 19:38

Multumesc de raspuns. Voi incepe prin a ma echipa cu 3-4 voblere salmo pentru inceput.
Acum, intrebarea este, daca pescuiesc pe rau mic (in medie 4-6 metri latime si 70-100 cm adancime) cu locurile bune destul de mici, e preferabil sa arunc in amonte si sa recuperez sau in aval si sa recuperez impotriva curentului.
Stiu ca in mod normal asta se invata cu timpul dar decat sa pierd vremea aiurea, macar pana invat, sa fac cum face toata lumea :)

adiwolf
veteran
veteran

Re: feedback unelte pescuit

Mesaj de adiwolf » 17 Ian 2010, 19:57

T.Adrian scrie:..........
Am urmarit ceva timp forumul si cateva magazine de pescuit si iata echipamentul pe care sunt hotarat sa mi-l iau:
- lanseta Lanseta Daiwa Triforce M 2,10m/3,5-21gr
- mulineta Daiwa Regal 1000 XI
- fir textil Berkley 8lb.
In masura in care se poate, spuneti-mi daca merge asa de inceput.
consider ca acest echipament este supradimensionat pt pescuitul cleanului.
un bat care sa arunce intre 2 si 10gr este suficient sau chiar 3-14gr daca vrei sa il folosesti si la alte genuri de pescuit.
apoi un fir monofilament de 0.16-0.20 este cel mai indicat.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 17 Ian 2010, 20:11

M-am orientat spre echipamentul asta din mai multe motive:
- buget (daca e vreo lanseta care se incadreaza in specificatiile tale si pana in 150 de lei te rog sa ma indrumi spre ea)
- m-am orientat spre fir textil pentru ca are foarte putina elasticitate, iar locurile in care planuiesc eu sa pescuiesc nu prea imi permit "joaca" cu pestele; cam acelasi lucru l-as spune si despre Triforce.

La mulineta nu renunt orice ar fi :P

Desigur, e posibil sa ma insel, sa inteleg gresit anumite lucruri din cauza lipsei de experienta. Asa ca daca o iau pe aratura, rog pe cineva sa ma "puna la punct" :wink:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 17 Ian 2010, 20:55

T.Adrian scrie:Salut,
Felicitari.Bine ai venit printre noi.Sunt asa bucuros cand vad asemenea postari.
:D
Maxim respect.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 17 Ian 2010, 21:52

storm xxx scrie:
T.Adrian scrie:Salut,
Felicitari.Bine ai venit printre noi.Sunt asa bucuros cand vad asemenea postari.
:D
Maxim respect.
Sunt incantat ca sunt primit cu bucurie :D , dar la momentul de fata, mi-ar fi mai utile sfaturi cu ce sa fac sau mai degraba cu ce sa nu fac :roll: . Sunt aproape sigur ca primele partide de clean la spinning o sa fie un esec (pesti nu o sa prind si o sa pierd si toate voblerele :P ).

O invitatie la pescuit ar fi si mai si, sunt sigur ca am multe de invatat. Daca e nevoie masina si benzina le pun eu la bataie ca deh, nu e nimic gratis in ziua de azi :lol:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 17 Ian 2010, 22:09

E adevarat ca netul iti "usureaza" munca.Dar sunt sigur ca foarte muti din cei care posteaza pe siteuri nu au invatat sa pescuiasca de pe net.Mergi pe apa...pescuieste...testeaza ..pescuieste..mai si pierzi voblere...dar castigi experienta.
Conteza sa te simnti bine la pescuit.Mai trebuie sa sti cum sa asociezi anumiti factori de pe anumite locatii.Sa intelegi modul de viata al pestilor din acele locatii.Pescuitul,mai ales la clean,nu functioneaza dupa un anumit tipar..e relativ,trebuie descoperit.Chestile aste nu le inveti citind de prin reviste,siteuri,etc...cea ce citesti te ajuta e adevarat,dar de invatat a stapanii anumite tehnici le inveti doar mergand pe apa.Pactic asta e fumusetea acestui sport....sa descoperi naluca "ucigasa" :lol: :lol:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 17 Ian 2010, 22:56

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 17 Ian 2010, 23:00

Mie nu imi e frica ca nu ii gasesc. Dupa sute de iesiri pe rau cu undita, cred ca stiu eu unde se ascund. Problema este ca imi e frica sa nu ii sperii cu naluca :lol:

Scrie răspuns