Coltul incepatorului- sfaturi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Oct 2009, 16:56

Buna. As avea o intrebare, care sunt cele mai bune marci de carlige pt rapitor si pt stationar. As vrea sa-mi iau cam toate nr de carlige si nu stiu ce marca ar fi mai buna. Multumesc.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Oct 2009, 17:59

pt inceput ar fi bine sa ne spui ce fel de pesti ai vrea sa pescuiesti. Cat despre cele mai bune marci de carlige... din punctul meu de vedere nu prea exista asa ceva. Inca nu am intalnit carligul perfect :oops: Totul depinde de zona de pescuit, specia tinta, stilul de pesuit, momeala, montura, etc, etc...

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Oct 2009, 18:05

Cam de obicei la rapitor dar mai dau si la stationar. Pescuiesc si pe balti si pe Mures,pana acum,pe Cris nu am apucat.As vrea sa-mi iau toate nr de carlige pt a le avea in trusa,pt ca pot sa merg in alta zona si ma trezesc ca nu am ce-mi trebuie si asa sunt mai linistit sa le am acolo...

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 20 Oct 2009, 18:23

incerca de la Owner

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Oct 2009, 18:31

Mersi. Gamakatsu cum sunt?

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 20 Oct 2009, 18:45

bune si ele .

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Oct 2009, 19:09

si altele care ar mai fi?

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Oct 2009, 19:12

in afara de Gamakatsu ca Mustadurile sunt cam praf.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Oct 2009, 20:01

pai hai sa-ti spun parerea mea despre Gamakatsu, modelul pt crap, alea subtiri. Sunt foarte bune doar ca dupa un dril cu peste peste 2 kg slabesc considerabil ca rezistenta si trebuiesc inlocuite. Daca nu le inlocuiesc nu mai pot pune mana pe un peste asemanator.
Dar asta se intampla pt ca am pescuit cu ele pe apa salbatica unde se prind des crapi peste 1.5kg si unde nu-ti permiti drill prelungit din cauza agataturilor. Pe balta, cu aceleasi carlige, un coleg a adus la mal intr-o singura partida mai multi pesti dintre care cel mai mare depasea 5 kg. Cu carligele pe care i le-am dat eu si care pt mine erau praf :lol: Acum ii duc din romania cateva zeci de carlige modelu respesctiv :wink:
Cum am spus mai sus, nu prea cred ca exista cele mai bune carlige ci conditiile de pescuit le pot face cele mai bune.
Mie imi plac carligele facute de francezii de la Cannelle. Ar trebui sa se gaseasca si in romania.

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 21 Oct 2009, 10:30

adriancean scrie:in afara de Gamakatsu ca Mustadurile sunt cam praf.
asa ziceam si eu odata adevarul este ca la rapitor cu cat ai o experienta mai mare cu atat iti poti permite si carlige mai slabe calitativ ajungand in unelecazuri sa pescuiesti si cu carlige de europafara sa ai probleme
ex ;cand ma mananca pielea sa las niste jiguri maduc intr-un loc unde las cel putin 8-9 pana reusesc sa stabilesc un traseu foarte precis plus ca maiapare si neprevazutul :lol:
deci daca toate carligele ar fi de calitate
as face o gaura imensa in portofel
1 buc owner=2,7 mustad =8-9 carlige europa
acelasi lucru valabil si pt plastice
asta pana te mai lamuresc baietii care sun cele mai bune carlige

Scrie răspuns