Clean la macaroana, fructe, dulciuri, artificiale ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Clean la macaroana, fructe, dulciuri, artificiale ?
Stie cineva sau a incercat sa prinda cleanul cu paste fainoase? Este o momeala selectiva ?
- Wavedancer
- veteran
- Wavedancer
- veteran
- Wavedancer
- veteran
@SF
Ma refeream la selectie ca specie si in acelasi timp si ca marime.
Nu am reusit sa prind cleanul decat la momeli naturale in ordinea urmatoare (descrescatoare ca numar de capturi) : greier, licurici, scorobete (astea trei sunt selective ca specie dar nu ca marime) buchet de viermusi, rama, paine (neselective). Nu am reusit sa prind la fructe, bob de porumb, coropisnita (care cred ca e selectiva ca marime) etc.
Am citit undeva (nu mai tin minte unde) despre macaroane si doream sa stiu de la cei care le-au folosit (cu succes) "instructiuni de folosire".
Ma refeream la selectie ca specie si in acelasi timp si ca marime.
Nu am reusit sa prind cleanul decat la momeli naturale in ordinea urmatoare (descrescatoare ca numar de capturi) : greier, licurici, scorobete (astea trei sunt selective ca specie dar nu ca marime) buchet de viermusi, rama, paine (neselective). Nu am reusit sa prind la fructe, bob de porumb, coropisnita (care cred ca e selectiva ca marime) etc.
Am citit undeva (nu mai tin minte unde) despre macaroane si doream sa stiu de la cei care le-au folosit (cu succes) "instructiuni de folosire".
Salutare!mugurel scrie: Nu am reusit sa prind la fructe, bob de porumb, coropisnita (care cred ca e selectiva ca marime) etc.....
Pe ce rau pescuiesti? Pentru a putea prinde clean la fructe( visine, cirese, mai tarziu, struguri) sau la boaba de porumb (in lapte) trebuie mai intai sa il inveti sa traga la aceste momeli. Adica, uite cum fac eu pe raul Buzau. (fac o paranteza: NU VREAU SA PAR LAUDAROS, departe de mine gandul de-a fi increzut, dar pot impartasi, atat cat am, din putina mea experienta)
Deci sa revenim...
Curat (cu cutitul) boabele de porumb de pe vreo 3-4 stiuleti si le arunc in apa mai sus de locul unde voi pescui (bineinteles, imi aleg inainte un vad). Apoi voi pescui, punand cate o singura boaba, taiata in carlig. Invatarea pestelui poate dura cateva zile (2-3) si eu obisnuiesc, in momentele in care pestele rareste trasatura sa mai curat cativa stiuleti pentru a-i da nada.
Trebuie sa mearga, doar sa-l inveti

Fir intins!
Deci trebuie procedat ca si la crap cu boiles?
Cu porumb agati clean numai de la o anumita dimensiune in sus?
@SF
Eu am prin cele mai mari bucati(cel mai mare 36 cm) la licurici pe carlig nr 16. Cu greier mare pe carlig nr 6 am prins bucati mai mici dar mult mai multe. Nu cred ca marimea momelii este criteriul de selectie decisiv, cel putin la clean (bine zicea un italian
2+2=5).
Cu porumb agati clean numai de la o anumita dimensiune in sus?
@SF
Eu am prin cele mai mari bucati(cel mai mare 36 cm) la licurici pe carlig nr 16. Cu greier mare pe carlig nr 6 am prins bucati mai mici dar mult mai multe. Nu cred ca marimea momelii este criteriul de selectie decisiv, cel putin la clean (bine zicea un italian