Clean la macaroana, fructe, dulciuri, artificiale ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pentru mugurel: Am fost pe Jiu, mai sus de Petrila (banuiesc ca jiul este pe-acolo). Se prindea clean si pastrav. In munti si mai jos de munti era neagra apa de la carbune, nu stiu daca ar rezista ceva in ea.
Mai era tot undeva mai sus de Petrila, pe valea Rosiei, cred, un minibaraj unde erau o multime de clenuti la suprafata... Asta din ce imi mai aduc aminte ca nu am mai ajuns de mult ptin partile acelea.
Fir intins!
Mai era tot undeva mai sus de Petrila, pe valea Rosiei, cred, un minibaraj unde erau o multime de clenuti la suprafata... Asta din ce imi mai aduc aminte ca nu am mai ajuns de mult ptin partile acelea.
Fir intins!
In munti si mai jos de munti era neagra apa de la carbune, nu stiu daca ar rezista ceva in ea
Chiar ieri am fost pe jiu la pescuit (doua mrene de aprox.35 cm) si era mai limpede decat Oltul in zona Calimanesti. Cind ai fost ultima data la Jiu? Daca ai fost inainte de mai 2004 ai dreptate in privinta apei, insa si atunci era destul peste (clean si mreana in special) care s-au adaptat destul de bine acestui gen de poluare. De fapt traia in ea porcusorul care este o specie mult mai pretentioasa decat cleanul. Pentru peste este preferabil oricum pamantul rezultat la spalarea carbunelui (acum s-au mai inchis mine, au dat drumu la o statie de tratare a apei dupa spalare) decat cianuri sau substante rezultate in procesele tehnologice din combinatele chimice (vezi Oltul dupa Rm.Valcea). Am vazut capturi frumoase, in special in cele doua lacuri de acumulare din zona Tg.Jiu, insa mie nu-mi facea placere sa pescuiesc intr-o apa murdara. Preferam raurile care se varsa in Jiu - Tismana, Bistrita, Jales, mai ales ca in zona lor superioara au destul pastrav.
mugurel scrie:Cind ai fost ultima data la Jiu?
Prin 1990 am fost

Ceea ce imi mai spunea un om pe-atunci e ca Jiul nu se mai limpezeste pana la varsarea in Dunare si ma gandeam... saracii de ei, unde mai pescuiesc de la Petrosani in jos?

Nu zic ca nu se prinde peste si pe apa tulbure, dar apa limpede are farmecul ei Nu-i asa?
Toate cele bune!
Sa va spun si eu ceva...prin 1960 si ceva, bunicul meu a prins pe Crisul Negru o mreana de 65 cm la greier. Avea un bat din bambus, de scobar. Intr-adevar, greierul merge bine si la mreana. La clean merge foarte bine si pruna.mugurel scrie:Si eu sunt de aceeasi parere. Greierul este cea mai prinzatoare momeala la clean. Nu stiam ca-l place si mreana, asa ca nu am dat la fund niciodata. Mreana o prind numai cu rama sau buchet de viermusi (4-5).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Cred ca trebuie dat dupa orele de masa. Si eventual , in functie de zona , o cafea , un pahar de unicum sau niste branza camebert
.

http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii