Cine ne controleaza ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 21 Mai 2009, 12:55

pescuitorul scrie:dupa parerea mea doar politia, jandarmii, si anpa au drept de control.
cel putin acum.asociatiile nu mai au ce sa caute la control caci nu mai sunt ape in gestionarea nimanui.
problema e alta.braconierii vor fi in rai caci nu cred ca se implica politia sau jand asa cum ar trebuii.plus ca unii habar nu au cu ce se mamanca.
asta e.
Da cand asociatiile au controlat ? Raspuns niciodata. Numai agentul constatator adica politia, jandarmerie, padurarii (pe tarlaua lor), si eventual ANPA (desi nu i-am vazut). Pana nu o sa fie o politie piscicola (cum sunt in alte tari) cu dotare specifica nu sa vezi rezultate.
Jandarmi vin in uniforma sa te controleze eu erau in apa pana la brau la cam 25 de metri de iei. Eu cunosteam Muresul, ei nu! M-au rugat sa ies din apa ca daca oricum nu puteau sa vina dupa mine. Un amic de al meu chiar a trecut muresul prin vad (daca nu erai pescar luai apa chiar serios) sa isi aduca permisul sa il arate. Oricum au fost de treaba si chiar amabili. Tot respectul pentru baietii de jandarmerie, pacat ca nu i-am vazut mai des pe malul apei.
Pacat ca nu ii lasa sa se organizeze la nivel local. De exemplu pe Mures degeaba i-ar dota cu barci (pentru ca Muresul nu prea e navigabil). Mai repede l-ar trebui niste cizme sold sau wadersi si niste costume de camuflaj.
Sincer in Mures i-am vazut pe jandarmi de vreo 2 ori in actiune.
the angler is catching xxx, not by the lure

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Mai 2009, 14:38

trout scrie:oare membri salmo-carpatica au drept de control pe jiu si afluenti ?stiam ca jandarmi controleaza zona.
Nu cred cau au dreptul, sau nu singuri ci cu jandarmii dupa ei, dar...la cum ii stiu eu pe cei de la SC nu ma indoiesc ca au in plan sa patruleze...

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 22 Mai 2009, 22:28

Ordinul nr. 753/2008 privind conditiile de practicare a pescuitului ……….
Art. 7
Persoanele imputernicite de asociatiile de pescari sportivi/cluburile de pescuit sportiv si federatii participa alaturi de personalul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si al altor institutii prevazute de lege la actiuni de verificare a respectarii modului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, conform legii.

Scrie răspuns