Cine ne controleaza ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 06 Apr 2009, 11:50

Si organele de control ce pot sa faca? eu anul trecut am fost la pescuit pe Crisul Negru si niste domni cu o dubita insotiti de politia de frontiera au venit s-au prezentat (nu mai stiu cum ii chema sau de unde erau), mi-au scos plasa cu pesti din apa, mi-au scos si o undita sa vada nu stiu ce. M-am enervat i-am rugat frumos sa ma pupe in ... ca am permisul in regula si bla, bla, bla.
Am avut dreptate sau nu. Eu vad problema astfel: Daca am permis si pescuiesc cu doua undite cu cate un carlig si vine cineva si imi scoate o undita din apa ca taranu (sensul peiorativ al cuvantului) eu am dreptul sa-l iau la palme pentru tentativa de furt.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 06 Apr 2009, 12:01

iar el iti poate spune ca a scos-o ca sa vada cate carilge ai....
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 06 Apr 2009, 12:04

Daca vrea sa vada cate carlige am atunci sa ma roage sa imi scot undita, ca doar nu a dat mama lui banii pe ea si daca mi-o rupe atunci pot sa-l iau la palme? :D

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 06 Apr 2009, 12:09

daca o rupe cred ca ca te vor durea palmele mai apoi, asa ca mai bine folosesti cotorul de la lanseta rupta, e mai elastic si se lipeste mai bine.....
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 06 Apr 2009, 12:25

probabil au fost de la Aqua , ei au obiceiul sa controleze juvelnicul si amanuntele, ceilalti nu prea ... daca te-a rugat sa-i arati plasa si montura a facut legal , daca a pus mana pe ele trebuia sa dai si tu un sut'nfoond :D

acum pe ape naturale (zisa publica) ei nu prea au ce sa cauta, insa acum se bat pt ape, vor sa faca cat mai multe controale evident cat mai multe dosare penale ca se apropie noua concesionarea apelor si tre sa aiba dovada ca is apti sa aiba grij la toate apele din judet ... nu spun care, ca asa fac toate asociatiile :D deci acum daca vezi un civil cu jandarmi sa stii ca jandarmii au dreptul sa-ti faca control la permis, juvelnic, montura, dar daca nu fugi de ei sau jignesti sau si ai permis ANPA sau nu prezinti pericol public nu au de ce sa puna mana pe tine :D
eu ma bucur daca ma controleaza cineva , din pacate de peste 25 de ani de cand pescuiesc cu o singura exceptie de saptamana trecuta - cand a venit un reprezentat de la Livada cu jandarmi si mi-o controlat - doar de AJVPS am fost controlat ...
acum ei au venit pe ape cu care nici odata nu au avut treaba (poate vor sa aiba) totusi ma bucur ca au venit, din pacate ziua cand nu se da nimeni cu prostovol la baraje :? ...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 06 Apr 2009, 13:27

Dar padurarii RNP? Au voie sa controleze singuri pe ape de munte? Pot da amenzi daca nu sunt insotiti de jandarmi sau politie?

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 06 Apr 2009, 13:31

probabil au fost de la Aqua , ei au obiceiul sa controleze juvelnicul si amanuntele, ceilalti nu prea ... daca te-a rugat sa-i arati plasa si montura a facut legal , daca a pus mana pe ele trebuia sa dai si tu un sut'nfoond

Stiu sigur ca nu erau cei de la aqua, la ei aveam permis anul trecut. daca erau ei chiar eram bucuros. nu ne-am intalnit decat cand le-am dat banii

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 06 Apr 2009, 13:50

Dar padurarii RNP? Au voie sa controleze singuri pe ape de munte? Pot da amenzi daca nu sunt insotiti de jandarmi sau politie?"
In mod normal nu ar trebui sa poata. nu stiu exact statutul lor, dar nu mi s-ar parea normal.
continuam sa asteptam pe cineva mai intelept in interpretarea legilor sa ne fie ghid.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 06 Apr 2009, 14:03

pai pe astea de la AJVPS doar cateva ori am auzit ca au controlat juvelnicul ... mai stiu ca e un paznic a lor din Salonta, putin turbat si nebun, poate aia a fost ... dah ma , aia verifica juvelnicu totdeauna ... cred ca 1-2 shooturi n-ar fi stricat nimic la el :lol:

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 06 Apr 2009, 14:23

_Sanya scrie:pai pe astea de la AJVPS doar cateva ori am auzit ca au controlat juvelnicul ... mai stiu ca e un paznic a lor din Salonta, putin turbat si nebun, poate aia a fost ... dah ma , aia verifica juvelnicu totdeauna ... cred ca 1-2 shooturi n-ar fi stricat nimic la el :lol:
Eu eram mai sus pe Cris in zona Borz. deci cred ca erau astia din Beius
In general au fost destul de draguti, adica nu au venit cu amenintari, dar pe mine ma deranjeaza exact exemplul asta de comportament - pescuiesti pe zona noastra deci noi suntem Dumnezeu.
Nu stiu cum va fi anul acesta

Scrie răspuns