Cati sunt pescari si de pasnici si de rapitori?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu cred ca exista pescar de stiuca care sa refuze un sprit sub o umbrela sau salcie, in asteptarea unui drill cu crapu' si iarasi nu cred ca cel mai tare crapist(crapar, crapalau, crapugiu...samd) ar dormi linistit in pat acasa, stiind ca amicii lui se lupta cu stiucile sau salaii. Cred ca suntem adunati pe forumul asta din dragoste de natura, din dorinta de a dovedi superioritatea in fata prietenului de sub apa (lucru foarte greu de adus la indeplinire...), din placerea de a sta cu prietenii (chiar daca uneori devine competitie) sau din nevoia de a scapa de gura nevestii (chiar daca uneori devine divort). Nu cred ca ne putem diferentia in pescari de pasnici sau de rapitori...Fir intins, sau mai nou, sa v-o traga la fund !!! (pluta)
Nu cred ca exista pescar de stiuca care sa refuze un sprit sub o umbrela sau salcie, in asteptarea unui drill cu crapu'(EXISTA) si iarasi nu cred ca cel mai tare crapist(crapar, crapalau, crapugiu...samd) ar dormi linistit in pat acasa, stiind ca amicii lui se lupta cu stiucile sau salaii. Cred ca suntem adunati pe forumul asta din dragoste de natura, din dorinta de a dovedi superioritatea in fata prietenului de sub apa (lucru foarte greu de adus la indeplinire...), din placerea de a sta cu prietenii (chiar daca uneori devine competitie)(MIE IMI PLACE SINGUR) sau din nevoia de a scapa de gura nevestii( HMMM) (chiar daca uneori devine divort)(NICI CHIAR ASA). Nu cred ca ne putem diferentia in pescari de pasnici sau de rapitori...(BA, NE PUTEM DIFERENTIA)Fir intins, sau mai nou, sa v-o traga la fund !!! (pluta)(POATE TIE)
Ia zii, sefe, care-i diferenta?
Re: Cati sunt pescari si de pasnici si de rapitori?
Pai una din diferente poate fi chiar faptul ca pescuiesc exclusiv la rapitor.Alta,evit gratarele,manelele si bautura(la crap se mai practica,pana intra crapul pe ,,run'').Si mai sunt dar nu chiar atat de ,,rasiste''siluru scrie:Ia zii, sefe, care-i diferenta?

am inteles...respect pozitia ta, da' nu asocia crapu' cu manelele
-
- veteran
In cele mai multe cazuri, cand pescuiesc pe rau mic sau mijlociu, dimineata dau cu buldo si muste dupa clean sau pastrav, apoi de la 11 pana pe la 1 incerc cu naluci iar seara, daca mai revin, fie cu musca fie cu momeli naturale. Prind cam 80% rapitor (ma rog, cleanul e omnivor, un fel de...urs al apelor noastre) si 20% pasnic (caras, crapcean, mreana). Doar cand ajung la bulboane adanci unde stiu ca sta clean mare sau pastrav capital inlocuiescv mustele cu o momeala naturala (pestisor, broscuta, lipitoare) desi stiu ca nu e prea sportiiv. Tentatia e prea mare, ma gandesc ca e fantastiic sa simtii un peste de 1-2 kg in fir decat sa prinzii la musca sau twister unulk de 300 gr! Maii ales in bulboanele adanci sii plione de obstacole naturale sau "human made" unde stiu ca pot pierde minunatele mele liingurite Mepps si voblere Rapalla...E maii putin grav sa pierd o montura (ac, plumb culisant si 40 cm de fir) decat o naluca made in France care ma costa cam 10-15 lei/buc!