Cati sunt pescari si de pasnici si de rapitori?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dorupau
junior
junior

Mesaj de dorupau » 13 Feb 2008, 09:51

80% spinning, 20% stationar.
Doru

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 18 Feb 2008, 19:49

dupa ce stai cativa ani langa bete ca prostu' te apuci de spinning dupa aia e simplu cand vezi o balta te duci la ea ca vitelu' la tzatza

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 07 Apr 2008, 16:33

Nu cred ca exista pescar de stiuca care sa refuze un sprit sub o umbrela sau salcie, in asteptarea unui drill cu crapu' si iarasi nu cred ca cel mai tare crapist(crapar, crapalau, crapugiu...samd) ar dormi linistit in pat acasa, stiind ca amicii lui se lupta cu stiucile sau salaii. Cred ca suntem adunati pe forumul asta din dragoste de natura, din dorinta de a dovedi superioritatea in fata prietenului de sub apa (lucru foarte greu de adus la indeplinire...), din placerea de a sta cu prietenii (chiar daca uneori devine competitie) sau din nevoia de a scapa de gura nevestii (chiar daca uneori devine divort). Nu cred ca ne putem diferentia in pescari de pasnici sau de rapitori...Fir intins, sau mai nou, sa v-o traga la fund !!! (pluta)

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 07 Apr 2008, 19:12

Nu cred ca exista pescar de stiuca care sa refuze un sprit sub o umbrela sau salcie, in asteptarea unui drill cu crapu'(EXISTA) si iarasi nu cred ca cel mai tare crapist(crapar, crapalau, crapugiu...samd) ar dormi linistit in pat acasa, stiind ca amicii lui se lupta cu stiucile sau salaii. Cred ca suntem adunati pe forumul asta din dragoste de natura, din dorinta de a dovedi superioritatea in fata prietenului de sub apa (lucru foarte greu de adus la indeplinire...), din placerea de a sta cu prietenii (chiar daca uneori devine competitie)(MIE IMI PLACE SINGUR) sau din nevoia de a scapa de gura nevestii( HMMM) (chiar daca uneori devine divort)(NICI CHIAR ASA). Nu cred ca ne putem diferentia in pescari de pasnici sau de rapitori...(BA, NE PUTEM DIFERENTIA)Fir intins, sau mai nou, sa v-o traga la fund !!! (pluta)(POATE TIE)

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 07 Apr 2008, 23:07

Ia zii, sefe, care-i diferenta?

fishi
veteran
veteran

Re: Cati sunt pescari si de pasnici si de rapitori?

Mesaj de fishi » 07 Apr 2008, 23:28

siluru scrie:Ia zii, sefe, care-i diferenta?
Pai una din diferente poate fi chiar faptul ca pescuiesc exclusiv la rapitor.Alta,evit gratarele,manelele si bautura(la crap se mai practica,pana intra crapul pe ,,run'').Si mai sunt dar nu chiar atat de ,,rasiste'' :o

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 08 Apr 2008, 00:16

am inteles...respect pozitia ta, da' nu asocia crapu' cu manelele

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 08 Apr 2008, 07:31

De acord...si respect pentru antimanelisti.

mediatics
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mediatics » 08 Apr 2008, 12:27

Eu am inceput cu undita si apoi am pus mana pe lasete si cautam crapul dar acum de cand am inceput sa dau la rapitor ... :lol: ma duc din 10 partide 9 la rapitor si 1 la undita cu o mana de viermi sau un colt de paine.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Apr 2008, 12:56

In cele mai multe cazuri, cand pescuiesc pe rau mic sau mijlociu, dimineata dau cu buldo si muste dupa clean sau pastrav, apoi de la 11 pana pe la 1 incerc cu naluci iar seara, daca mai revin, fie cu musca fie cu momeli naturale. Prind cam 80% rapitor (ma rog, cleanul e omnivor, un fel de...urs al apelor noastre) si 20% pasnic (caras, crapcean, mreana). Doar cand ajung la bulboane adanci unde stiu ca sta clean mare sau pastrav capital inlocuiescv mustele cu o momeala naturala (pestisor, broscuta, lipitoare) desi stiu ca nu e prea sportiiv. Tentatia e prea mare, ma gandesc ca e fantastiic sa simtii un peste de 1-2 kg in fir decat sa prinzii la musca sau twister unulk de 300 gr! Maii ales in bulboanele adanci sii plione de obstacole naturale sau "human made" unde stiu ca pot pierde minunatele mele liingurite Mepps si voblere Rapalla...E maii putin grav sa pierd o montura (ac, plumb culisant si 40 cm de fir) decat o naluca made in France care ma costa cam 10-15 lei/buc! :lol:

Scrie răspuns