Cati sunt pescari si de pasnici si de rapitori?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 05 Apr 2006, 07:32

Eu de trei ani nu pescuiesc decat la rapitori cu preponderenta la salau, stiuca, clean si biban :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Apr 2006, 07:42

de la 8 la 18 ani am prins numai salai si bibani, la inceput la dandineta, din barca,iar dupa '90 si la twistere.
prin '95 am prins primii carasi/crapi.
in zilele noastre, pescuiesc la rapitor, iar la stationar, cel mai mult pescuiesc la crap din barca, cu undita . iar un crap mare (peste5kg) intr-o undita de 7m este o adevarata lupta.
oricum mi s-a intamplat sa pescuiesc cu shefield, la ciortani /carasi, si sa vad niste atacuri pe suprafata, intr-un lac unde cineva sustinea ca nu e salau. am pus un twister, si am dat cu lanseta de shefield, de 4,20m. si binenteles ca am prins salai....

BTU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BTU » 10 Ian 2008, 12:58

spinning,dar si stationar

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 10 Ian 2008, 13:07

sunt pasionat de pescuitul la rapitor, dar nu refuz nici o partida de stationar. ideea e sa ma relaxez si sa ma simt bine, asa ca ma orientez catre ce merge, ca pe rau, nu prea poti sa alegi. dar ce m-a deranjat e ca pe acest site exista o atitudine "elitista" a pescarilor de rapitori fata de pescarii de pasnici, crap, in special. nu inteleg de ce trebuie sa dam cu noroi in pescarii de stationar. eu am incercat toate stilurile de pescuit, dar nici la stationar pe rau sau pe balta n-ai cine stie ce rezultate daca nu le ai cu pescuitul. asa ca toata stima pentru pescarii adevarati indiferent de ce tip de pescuit prcatica.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 10 Ian 2008, 17:55

Io merg la pescuit cel mai mult la clean(ca sa zic ca is si de rapitor :D )numa nu ma duc cu naluci.De spinning nu m-am apucat inca si nici nu cred ca o sa ma apuc...io...cu stationaru raman.Ma mai duc si la "lenesi" cateodata.Recunosc ca imi face placere :)

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 10 Ian 2008, 18:00

georgelucius scrie:Adyy am eu un prieten care da numai la rapitori si nu a dat niciodata la pasnic pentru ca ii e sila sa puna mana pe rame,viermusi,etc.
Crede-ma.
Nu e mare pescar dar stiu eu ca nu pune mana pe altceva decat artificiale nici sa-l picuri cu ceara.
Pfoai...nasol...mai incearca sa il indrumi pe prietenu ala al tau sa mai puna mana pe un vierme.Pescuitul cu momeli vii ii foarte fain dupa parerea mea :wink:

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 10 Ian 2008, 19:45

Fiecare sezon are farmecul lui la pescuit......cum ar fi sa prinzi stiuca in toiul verii???.......sau sa prinzi ciortan iarna???.....total neinteresant.....
De aceea merg la pasnic atunci cand e timpul lui.....recunosc ca preponderent pescuiesc la salau , dar cand vreau sa simt adrenalina merg la o partida de mreana care e cel mai bataios peste, mai rau chiar de cat cteno....

Petre D.
junior
junior

Mesaj de Petre D. » 11 Ian 2008, 20:15

Consider ca nici un pescar nu se da inapoi de la o partida de stat sub umbrela cu berica in mana intr-o zi torida asteptand crapul....sau carasul sa muste.E normal ca si rapitorii sunt o parte insemnata din "exercitiul" unui pescar....dar....din cand in cand si pasnicii pica bine.

gelupescar
junior
junior

Mesaj de gelupescar » 11 Ian 2008, 20:19

pescuiesc de multi ani si la una si la alta.De fapt nu conteaza atat timp cat sunt pe malul apei,acolo unde nu am ganduri,probleme cotidiene,sunt doar eu si adversarul meu pestele,acolo ma simt bine,ma delectez,ma destind,simt ca sunt cu adevarat fericit

gyly
junior
junior

Mesaj de gyly » 11 Ian 2008, 21:52

Ambele .

Scrie răspuns