Carti de pescuit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Carti de pescuit
Fiecare ne-am imbogatit cunostintele din ele.Ptr mine care nu am avut un "profesor" mi-au fost de un real ajutor.Asa ca propun sa discutam putin ce carti detine fiecare,care sunt cele mai reusite,macar sa aflam ce merita sa cautam.Din cele pe care le detin le-am selectat pe acelea care merita sa le detii:Cartea pescarului sportiv scrisa de Mircea Niculescu Duvaz editata in anul 1960,Cu undita dupa pesti de apa dulce scrisa de Theodor Gh. M. Scarlat editata in anul 1986,Pescuit din delta in carpati de V. Tarus.Cel putin din cartea domnului Tarus(ptr care am un respect deosebit)am avut ce invata,ptr ca multe alte carti pur si simplu se citeaza una pe alta,ceea ce devine plictisitor. 

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Cata dreptate ai PaulPaul scrie: Iar referitor la pescuit... teoria, ca teoria, dar practica te omoara. Stiu ca stii teorie, dar pe cand pui si in practica?

Nicule degeaba citesti tu si vii pe balta si zici "gata...pun grubul asta, marimea... culoarea si fac ravagii" ca tot vine Catalin...lanseaza si scoate salaul din fata ta

Da, ai dreptate Andrei...dream_fishing scrie:Nicule degeaba citesti tu si vii pe balta si zici "gata...pun grubul asta, marimea... culoarea si fac ravagii" ca tot vine Catalin...lanseaza si scoate salaul din fata ta
Chiar mai stiu pe cineva care cand ii spuneam ca nu merge, nu pune botu' pestele, zicea <<Ce, nu merge?.. Stati putin, stati ca va arat eu ca merge.. Eheee.. voi nu stiti locurile pe-aici.... Trebuie sa mearga>> si altele .. si "dadea" lectii

-
- veteran
salut.am citit carti de pescuit ca inecatul.dupa atata amar de vreme petrecuta pe apa ,constat ca fac parte din colectia povesti nemuritoare si aburitoare.nu pot sa nu mentionez cu respect cartea "atelierul pescarului sportiv?!" banciu & calmuschi,la nivelul anului 1976 a fost o revolutie pt mine ca pescar la naluci artificiale,care abia achizitionase primele lansete si mulinete.
s. teodorescu e un fantasc,iar tarus are specialitate de baza castingul.in rest totul e improvizatie si imaginatie intr-un domeniu publicistic aproape inexistent.nivelul stiintific e scazut,grafica e la pamant si braconajul in floare.
daca am invatat ceva am invatat din reviste,"la peche et les poissons" ramane in top ,iar AVP e o copie destul de reusita. in final constat ca cel mai bine inveti din experiente personale,si ca pasiunea dinamizeaza cel mai bine procesul de invatare ,e un lucru valabil in toate domeniile de activitate.
s. teodorescu e un fantasc,iar tarus are specialitate de baza castingul.in rest totul e improvizatie si imaginatie intr-un domeniu publicistic aproape inexistent.nivelul stiintific e scazut,grafica e la pamant si braconajul in floare.
daca am invatat ceva am invatat din reviste,"la peche et les poissons" ramane in top ,iar AVP e o copie destul de reusita. in final constat ca cel mai bine inveti din experiente personale,si ca pasiunea dinamizeaza cel mai bine procesul de invatare ,e un lucru valabil in toate domeniile de activitate.
walleye
Asa este,ele pot crea doar o baza de la care sa pleci,practica este cea care ne omoara.
Acum evident apelam cu totii la cea mai mare baza de date-internetul,noutatile care apar in domeniu sunt nenumarate.Ma gandesc insa ca pe vremea cand pescuiam cu un bat de alun,daca nu citeam aceste carti de pescuit cu diferite metode de pescuit si atatea specii de pesti,poate ca nu as fi continuat aceasta pasiune,ce mult as fi pierdut.Ele au fost un substitut al unui pescar mai experimentat care sda ma initieze,asa ca cred ca au rolul lor."atelierul pescarului sportiv?!" banciu & calmuschi",ma apuc sa o caut.
[/quote]

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
-
- veteran
da... ce sa spun, decat o mica povestioara...
Ai nostrii, la campionatul mondial de musca din Suedia de anul asta si nu numai... daca nu citeau si se documentau, pescuiau si acum folosind traditionala tehnica "la vale" cu uda. Nu ar sti ce e aia o nimfa, cum se foloseste, in ce conditii, cum se lesteaza linia, ce inseamna nimfe grele, lestate sau nu cu tungsten, etc. Tot acolo au invatat de la alti competitori ce inseamna un carlig debarbetat special facut pt asa ceva ( care prinde mai bine datorita formei si designului special decat un carlig normal la care s-a rupt barbeta), tot acolo au invatat sa faca diferenta intre stilul cehesc, polonez, slovac... Nu mai spun de tehnica de pescuit pe lac, aici, incontinuare batem campii cu mandrie:). Din pacate tot ce stim noi, tot ce se publica in prezent este la nivelul anilor '70 la cehi. Daca am avea acces la informatii, carti, reviste in genul celor de afara, am sti sa pescuim mai bine, am invata ce inseamna un peste prins si dat drumul si cum reactioneaza el la stress-ul facut de prezenta pescarului si cum il repoti pacali doar folosind o alta tehnica.
Fara documentatie ramai undeva plafonat in idea ca inveti totul doar pe malul apei. Insa nu e asa, sunt oameni care au un acut simt al observatiei si care publica articole, altii experimeneaza si inoveaza si asa lucrurile evolueaza...
Nu zic ca experienta pe malul apei nu e importanta, defapt e cea mai importanta dar nu suficienta:)
Cine se informeaza are numai de castigat:)
Ai nostrii, la campionatul mondial de musca din Suedia de anul asta si nu numai... daca nu citeau si se documentau, pescuiau si acum folosind traditionala tehnica "la vale" cu uda. Nu ar sti ce e aia o nimfa, cum se foloseste, in ce conditii, cum se lesteaza linia, ce inseamna nimfe grele, lestate sau nu cu tungsten, etc. Tot acolo au invatat de la alti competitori ce inseamna un carlig debarbetat special facut pt asa ceva ( care prinde mai bine datorita formei si designului special decat un carlig normal la care s-a rupt barbeta), tot acolo au invatat sa faca diferenta intre stilul cehesc, polonez, slovac... Nu mai spun de tehnica de pescuit pe lac, aici, incontinuare batem campii cu mandrie:). Din pacate tot ce stim noi, tot ce se publica in prezent este la nivelul anilor '70 la cehi. Daca am avea acces la informatii, carti, reviste in genul celor de afara, am sti sa pescuim mai bine, am invata ce inseamna un peste prins si dat drumul si cum reactioneaza el la stress-ul facut de prezenta pescarului si cum il repoti pacali doar folosind o alta tehnica.
Fara documentatie ramai undeva plafonat in idea ca inveti totul doar pe malul apei. Insa nu e asa, sunt oameni care au un acut simt al observatiei si care publica articole, altii experimeneaza si inoveaza si asa lucrurile evolueaza...
Nu zic ca experienta pe malul apei nu e importanta, defapt e cea mai importanta dar nu suficienta:)
Cine se informeaza are numai de castigat:)
Sunt de acord cu tine si, chiar subliniez acest lucru.adrian frunza scrie: in final constat ca cel mai bine inveti din experiente personale,si ca pasiunea dinamizeaza cel mai bine procesul de invatare ,e un lucru valabil in toate domeniile de activitate.
Ce daca din 24 ore vreo 14 - 16 ore le dedic pescuitului... asta nu inseamna ca sunt obsedat, cum au altii tendinta sa zica, nu?