@luci,
sa stii ca au descoperit si romanii avantajele carligelor debarbetate. cei care dau la japca la crap s-au prins demult ca intra mai usor jigul prin solzi daca nu are barbeta.

)
@ adiavel
de acord cu parerea ta despre cartile romanesti. si cele vechi si cele noi pacatuiesc prin faptul ca sunt prea superficiale. in plus, autorii se straduiesc de zor sa sune a sadoveanu, uitand pe parcurs ca omul ala facea literatura si nu carti de pescuit. lucrurile stau la fel si in cartile vechi americane si englezesti, am avut cateva, la fel de multa poezie, totul foarte personal si prea putina detaliere a lucrurilor care conteaza.
altfel se intampla la cele noi. am una acum scrisa in US despre pescuitul pe lac, e prima carte completa pe care am vazut-o vreodata, practic nu simti prezenta autorului, se discuta strict situatii si variatii ale comportamentului pestilor, iar metodele care au mers sunt date doar ca posibile abordari ale situatiilor respective. genul asta de carte intr-adevar face o diferenta si te ajuta sa-ti rafinezi simtul apei.
dar nu cred ca vor ajunge vreodata populare la noi, pentru ca putini sunt interesati sa citeasca chestii scrise in alte limbi iar editurile noastre numai in cautare de material de editat nu sunt.
nici macar cartea lui izaac walton "the complete angler" nu a fost tradusa in romana pana acum, in conditiile in care in restul lumii a fost reeditata la fel de des ca si biblia si operele lui shakespeare. deci zau nu cred ca vom vedea vreodata pe piata noastra o carte care sa merite pe bune sa fie subiect de dezbateri.
iarasi, nu sunt absolut deloc de acord cu tine cand zici ca teoria vine pe primul loc. tree ambele. dintre doi oameni in varsta care au pescuit la fel de des, unul caruia sa-i placa sa se cultive si altul care sa se bazeze exclusiv pe experiente personale, primul va prinde totdeauna mai bine.
si iarta-ma, da' la ce-i buna teoria daca nu ai timp sa o pui in practica.

daca am o dupamiaza libera mai bine dau o fuga sa arunc niste muste-n balta decat sa citesc.
pe de alta parte, la iarna musai imi fac abonament la o revista de flyfishing din UK. am vazut de curand cateva numere dintr-o revista de musca adevarata si-am ramas marcat. baietii aia chiar sunt pe alta planeta, chit ca prind aceiasi pesti ca si noi.