braconaj

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Aug 2004, 10:00

am pus in primul mesaj poze care atesta " macelul "

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Aug 2004, 12:00

Braconajul nu cred ca va disparea prea curand, mai ales cu noile legi... Scriu asta cu ciuda si cu regret. Am recitit cateva din cele scrise despre braconaj si iar mi-am adus aminte de modurile in care se braconeaza pe valea Buzaului. Se seaca uneori garla, trecandu-se toata apa pe alta parte, asta mai ales in noptile de vara cand apa este scazuta. In partea de jos se aseaza pietre in forma literei V prin care se scurge apa si se pune o plasa (setca, varsa etc)
Nu se iarta nimic. Nici puiul de mreana clean sau scobar care nu depaseste dimensiunea unui porcusor. Uneori, pesemne pentru a grabi coborarea pestilor, se toarna in partea de sus a garlei secate substante toxice (tomosan, clor) care omoara tot, tot... si mai jos de unde este pusa setca. Pacat, mare pacat....Asta o modalitate, mi se pare cea mai criminala... omori tot ce este vietate. Nu odata mi s-a intamplat ca, fiind la pescuit sa intre altii peste mine, in apa cu navoade, de parca eu nici nu as fi fost acolo. Daca incercam sa le atrag atentia: << Ma, dau si eu la peste aici!>> imi raspundeau: << Ce **** mea vrei?>> mai sa sara la bataie. Ce sa faci? Autoritatile, cand vin in controale, te intreaba de permis si, daca nu ai, iti ia undita chiar daca ai sub 10 ani si ai o undita din alun. Cei cu plase scapa.... Tara nimanui la noi :(
Ce poti face? Pana nu se schimba mentalitatea, nu se poate face nimic, cred... iar mentalitatea.....eheee... Multi "pescuiesc" pentru a manca... si asta e greu de schimbat
Nici nu se compara fauna piscicola (nu stiu daca m-am exprimat bine) de acum cu cea de acum 20 de ani. Cel putin comparatia o fac pentru raul Buzau. Cand eram mic se prindea si avat si somn si oblete, nu mai zic de clean, mreana sau scobar... acum.... s-au rarit foarte mult. Si cu siguranta nu din cauza pescuitului sportiv...
Ce va fi in viitor... vom vedea....

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 10 Aug 2004, 12:24

Mentalitatea nu se schimba de la sine Paul.

Pentru a actualiza problemele pe care braconajul le creeaza este nevoie ca cetatenii sa fie informati iar asa cum am mai spus, aici activitatea ecologistilor si a pescarilor sportivi trebuie sa mearga mana in mana.

Pentru ca viitorul sa fie mai "luminos" si pentru speciile de pesti din Buzau, trebuie sa intrati in actiune, voi ce aveti o legatura locala. Este o munca mastondont, dar cineva trebuie sa inceapa. Asteptand (ce nu inteleg) nu se schimba situatia de al sine.
Fir intins!
Borealis F

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Aug 2004, 12:34

N-am de comentat la cele adaugate de Petru. Am prezentat doar o modalitate de braconaj, dintr-un loc din miile de astfel de locuri din tara
Trist dar adevarat :(

palade_dimitris
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de palade_dimitris » 12 Aug 2004, 17:22

dap din pacat in tara asta asa de frumoasa exista asa de multi tarani , dobitoci si retardati.Cat despree mentalitate ce sa mai vorbim.am fost in tara acum 2 ani si am fost pe siret unde prindeam salau si avat frumos dar parca totul disparuse timp de 3 zile nimic.Din pacate tara in care am trait si traiti se va schimba peste 20 de ani deci in momentul in care toti bosorogi de la conducere nu vor mai exista si alte persoane care au ceva mai mult creier vor veni la conducere si vor aprecia ce exista in aceasta tara,dar pana atunci nu se va schimba nimic :( asta e realitatea romaneasca.tot ce va pot eu ura este bafta si din pacate la varsta mea nu pot face mai mult pt a ajuta.

P.S. :trebuie incercata varianta de a arata celor de afara ce se intampla (ma refer la alte tari) poate atucin la va fi rusine si vor face ceva dar ma indoiesc :(

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Aug 2004, 03:41

Petru Dima scrie:Mentalitatea nu se schimba de la sine Paul.
Petru
Tare ma tem ca mentalitatea celor care deja o au implantata,nu se mai poate schimba,eventual doar cu o lobotomie :D .Aici este vorba de bunul simt pe care ti-l cultiva parintii in copilarie,de mediul in care cresti si traiesti.Sa speram ca generatiile care ne vin pe urme,vor fi educate in spiritul bunului simt,sa respecte ceea ce natura munceste din greu sa creeze si sa mentina pe linia de plutire.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Aug 2004, 03:48

'Neata fratioare! :)
Vad ca nici tu n-ai somn...
Michael scrie:Sa speram ca generatiile care ne vin pe urme,vor fi educate in spiritul bunului simt,sa respecte ceea ce natura munceste din greu sa creeze si sa mentina pe linia de plutire.

De catre cine? Pai priveste in jurul tau la copii de 10-15 ani si vezi cum sunt acum si adu-ti aminte cum erai tu la varsta lor. S-au schimbat multe, poate unele ireversibile.
Pai ce, vedeai atati "pescari" pe apele din Romania? Nu! Si cu siguranta sportivitatea nu i-a "patruns" pe majoritatea. Greu se schimba omul.... si nu omul, ci conceptiile despre viata in general, inradacinate de atat vreme
Ultima oară modificat 13 Aug 2004, 04:12 de către paul, modificat 1 dată în total.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Aug 2004, 04:06

Problema este ca eu ii vad pe copii din ziua de azi schimbati,nu in bine,ci parca in rau tot mai mult.Sau poate imbatranesc eu :lol: si sunt mai carcotas.Dar,sa speram ca va fi bine... :roll:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Aug 2004, 04:11

Michael scrie:Problema este ca eu ii vad pe copii din ziua de azi schimbati,nu in bine,ci parca in rau tot mai mult.
La aspectul asta ma refeream...Schimbarea parca are loc in mai rau, vorbind de comportament in general.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Aug 2004, 04:21

Sa incercam sa fim optimisti totusi...Poate ca odata cu intrarea in U.E.,se vor impune niste legi pe care vor fi obligati "legiuitorii" sa le respecte.

Scrie răspuns