Chiar asa sa fie, APC 21 a eliberat sau vizat permisele de pescuit si pescarilor care nu sunt membrii in asociatie ? nu prea cred, poate doar la prieteni.
Ei uite ca e chiar asa,pentru detalii intreaba-l pe d-l Cezar.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Chiar asa sa fie, APC 21 a eliberat sau vizat permisele de pescuit si pescarilor care nu sunt membrii in asociatie ? nu prea cred, poate doar la prieteni.
ANPA zice asa..Tavi scrie:Corect, nu scrie in ordin asta.semlecangheorghe scrie:
In acelasi timp nu scrie nicaieri ca daca o asociatie imi elibereaza ''cartonasul'' musai sa ma inscriu in aceasta asociatie.Incorect. Asociatia poate decide sa elibereze permise doar membrilor. Nu scrie nicaieri ca nu poate face asta.semlecangheorghe scrie: Daca mi-ar pretinde acest lucru , asociatia respectiva ar incalca Constitutia..
Nu scrie asa ceva in ordinul 369/2016...semlecangheorghe scrie: In acelasi timp , ordinul ANPA obliga asociatiile sa elibereze permisele.
Asociatiile nu sunt "obligate" sa elibereze permise, o pot face daca vor. Nefiind obligate, pot da doar membrilor dupa cum ziceam, si nu incalca nimic...
E o smecherie aici, in ordin au lasat posibilitatea ca permisele sa fie eliberate prin ANPA sau asociatiie iar prin decizia 100 se subintelege ca se elibereaza DOAR prin asociatii....desi cuvantul DOAR lipseste...![]()
Astfel incat decizia sa nu fie in contradictie cu ordinul dar totusi sa poate fi interpretata dupa cum bate vantul.
Mie imi pare o tentativa nereusita de a mentine afacerea cu permisele, businessul traditional a SRL-urilor mascate de tip AGVPS si altii, care va fi afectata de ordinul 369.
Numai ca pisica moarta nu e la asociatii, e la ANPA, daca vor refuza sa elibereze permise direct pescarilor, pot fi acuzati ca incalca ordinul 369 si eventual Constitutia daca chiar vreti.
''iIncepand cu data prezentei''??..pai pina acum nu tot prin asociatii se eliberau??Sau ce asociatiile de pina acum nu erau constituite din membrii care parcticau pescuitul in scop r-sportiv??Incepand cu data prezentei permisele de pescuit recreativ sportiv se elibereaza prin asociatile de pescari ai caror membri practica pecuitul in scop recreativ sportiv
Adica ordinul ANPA bate un ordin de ministruArt. 2.
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", se face în baza permiselor emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi eliberate direct de aceasta sau prin asociaţiile de pescari în scop recreativ/sportiv, persoane juridice nonprofit legal constituite.
Art. 3.
Eu am permis ,si nu am timp de experimente.Spuneam doar ca unele asociatii pot alege sa elibereze permise fara sa conditioneze cu inscrierea,si am dat exemplu APC 21..nu inseamna ca toate vor face acest lucru,insa un pescar ar putea invoca precedentul ..asta am vrut sa spun..rcorbu scrie:@semlecangheorghe , da cel mai bine ia fa o incercare la o asociatie de pescari, ia ordinul si vezi daca o sa-ti elibereze permis de pescuit, si pe urama tragem concluziile !![]()