BOMBA PERMISE 2016

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: BOMBA PERMISE 2016

Mesaj de Tavi » 07 Mai 2016, 13:32

Ok.
Eu iti recomand sa faci astfel:
Platesti la trezorerie contravaloarea permiselor, platesti si acea taxa de timbru de 2 lei.
Te duci frumos la ANPA cu copii dupa chitante si o cerere, pe care o inregistrezi la ei (iei un exemplar cu nr. de inregistrare) in care le ceri sa-ti elibereze permise conform art. 2 din Ordinul nr 369 din 2016 al Ministrului Agriculturii.
Sau prin posta cu confirmare de primire.
Teoretic ar trebui sa mearga si pe mail.
Pana-ti raspund ei eu zic ca prietenii pot pescui linistiti cu chitante si cererea cu nr. de intrare de la ANPA. 8)
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

BogdanD
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de BogdanD » 07 Mai 2016, 14:27

Merci frumos

gigi.20
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gigi.20 » 07 Mai 2016, 15:24

Dar care-i bomba?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Mai 2016, 07:03

In Arad d-l inzpecktor chef ANPA nu poate fi gasit in timpul programului de lucru ca sa iti stampileze tampeniile alea de timbre..de fapt el este peste tot si niciunde..deci ar fi mai simplu ca de hartzogarie sa se ocupe asociatiile..cica.Poate ca ei asa au vazut-o..

In acelasi timp nu scrie nicaieri ca daca o asociatie imi elibereaza ''cartonasul'' musai sa ma inscriu in aceasta asociatie.

Daca mi-ar pretinde acest lucru , asociatia respectiva ar incalca Constitutia..APC 21 a fost una dintre cele mai corecte asociatii eliberand ''cartonasele'' fara a conditiona cu ceva aliberarea acestora.In acelasi timp , ordinul ANPA obliga asociatiile sa elibereze permisele.Cu alte cuvinte matza moarta e catapultata de catre ANPA in curtea asociatiilor.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 08 Mai 2016, 07:29

Apoi nimeni nu te obliga, dar nu mai pui si tu benevol 20 lei pentru binele general? :wink:
Nici o asociatie nu te obliga, dar nici o asociatie nu se lipseste de 20-25 lei pentru oboseala. :| :| :| :|

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Mai 2016, 09:05

semlecangheorghe scrie:
In acelasi timp nu scrie nicaieri ca daca o asociatie imi elibereaza ''cartonasul'' musai sa ma inscriu in aceasta asociatie.
Corect, nu scrie in ordin asta.
semlecangheorghe scrie: Daca mi-ar pretinde acest lucru , asociatia respectiva ar incalca Constitutia..
Incorect. Asociatia poate decide sa elibereze permise doar membrilor. Nu scrie nicaieri ca nu poate face asta. :D
semlecangheorghe scrie: In acelasi timp , ordinul ANPA obliga asociatiile sa elibereze permisele.
Nu scrie asa ceva in ordinul 369/2016...
Asociatiile nu sunt "obligate" sa elibereze permise, o pot face daca vor. Nefiind obligate, pot da doar membrilor dupa cum ziceam, si nu incalca nimic...
E o smecherie aici, in ordin au lasat posibilitatea ca permisele sa fie eliberate prin ANPA sau asociatiie iar prin decizia 100 se subintelege ca se elibereaza DOAR prin asociatii....desi cuvantul DOAR lipseste... :lol: :lol: Astfel incat decizia sa nu fie in contradictie cu ordinul dar totusi sa poate fi interpretata dupa cum bate vantul.
Mie imi pare o tentativa nereusita de a mentine afacerea cu permisele, businessul traditional a SRL-urilor mascate de tip AGVPS si altii, care va fi afectata de ordinul 369.
Numai ca pisica moarta nu e la asociatii, e la ANPA, daca vor refuza sa elibereze permise direct pescarilor, pot fi acuzati ca incalca ordinul 369 si eventual Constitutia daca chiar vreti.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 08 Mai 2016, 12:05

Tavi scrie:Ok.
Eu iti recomand sa faci astfel:
Platesti la trezorerie contravaloarea permiselor, platesti si acea taxa de timbru de 2 lei.
Te duci frumos la ANPA cu copii dupa chitante si o cerere, pe care o inregistrezi la ei (iei un exemplar cu nr. de inregistrare) in care le ceri sa-ti elibereze permise conform art. 2 din Ordinul nr 369 din 2016 al Ministrului Agriculturii.
Sau prin posta cu confirmare de primire.
Teoretic ar trebui sa mearga si pe mail.
Pana-ti raspund ei eu zic ca prietenii pot pescui linistiti cu chitante si cererea cu nr. de intrare de la ANPA. 8)
Eu asa am procedat in ultimi 2 ani ...si pescuiesc linistit...
Am platit la trezorerie, am pus timbru de 2 lei, am fost la inspectorul teritorial ANPA , a semnat si stampilat hirtia ....si dumnezeu cu mila.
Asa sistem , asa proceduri nu am mai intilnit nicaeri prin Europa pe unde am mai pescuit.... :wallbash: :wallbash:

Frumoasa tara , pacat ca e locuita. :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 08 Mai 2016, 14:53

semlecangheorghe scrie: In acelasi timp nu scrie nicaieri ca daca o asociatie imi elibereaza ''cartonasul'' musai sa ma inscriu in aceasta asociatie.

Daca mi-ar pretinde acest lucru , asociatia respectiva ar incalca Constitutia..APC 21 a fost una dintre cele mai corecte asociatii eliberand ''cartonasele'' fara a conditiona cu ceva aliberarea acestora.In acelasi timp
Chiar asa sa fie, APC 21 a eliberat sau vizat permisele de pescuit si pescarilor care nu sunt membrii in asociatie ? nu prea cred, poate doar la prieteni.

S-au scris pagini bune despre subietul eliberarii de permise la nemembrii si toti care reprezentau, pe acest forum, cate o asociatie afirmau ca nu vor face acest lucru niciodata.
Si de ce ar face acest lucru ? odata creat precedentul mai mult ca sigur pescarii vor renunta sa mai achite cotizatiile, vor iesii din asociatiile respective dar vor avea pretentia ca permisele sa fie vizate.
Si asociatia sa alerge dupa permisele lor, sa cheltuie niste bani, nu cred ca se va intampla acest lucru, iar legea nu obliga asociatiile sa faca acest serviciu gratuit !

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 08 Mai 2016, 15:18

Unde mai alergati la ora asta? Voi nu ati vizat in ianuarie 2016? :?: :?: :?: :?:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 08 Mai 2016, 16:22

Cine nu are 60-70 lei sa stea acasa nu la pescuit. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns