semlecangheorghe scrie:
In acelasi timp nu scrie nicaieri ca daca o asociatie imi elibereaza ''cartonasul'' musai sa ma inscriu in aceasta asociatie.
Corect, nu scrie in ordin asta.
semlecangheorghe scrie: Daca mi-ar pretinde acest lucru , asociatia respectiva ar incalca Constitutia..
Incorect. Asociatia poate decide sa elibereze permise doar membrilor. Nu scrie nicaieri ca nu poate face asta.
semlecangheorghe scrie: In acelasi timp , ordinul ANPA obliga asociatiile sa elibereze permisele.
Nu scrie asa ceva in ordinul 369/2016...
Asociatiile nu sunt "obligate" sa elibereze permise, o pot face daca vor. Nefiind obligate, pot da doar membrilor dupa cum ziceam, si nu incalca nimic...
E o smecherie aici, in ordin au lasat posibilitatea ca permisele sa fie eliberate prin ANPA sau asociatiie iar prin decizia 100 se subintelege ca se elibereaza DOAR prin asociatii....desi cuvantul DOAR lipseste...

Astfel incat decizia sa nu fie in contradictie cu ordinul dar totusi sa poate fi interpretata dupa cum bate vantul.
Mie imi pare o tentativa nereusita de a mentine afacerea cu permisele, businessul traditional a SRL-urilor mascate de tip AGVPS si altii, care va fi afectata de ordinul 369.
Numai ca pisica moarta nu e la asociatii, e la ANPA, daca vor refuza sa elibereze permise direct pescarilor, pot fi acuzati ca incalca ordinul 369 si eventual Constitutia daca chiar vreti.