Bass in Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Domnu Adrian !
Acum ca ne-ati dezvaluit unde lucrati.... poate ne dezvaluiti unde putem face si noi cate o plangere legata de acte de braconaj(gave).
Dumneavoastra ar trebui sa stiti ce urechi sunt receptive la asa ceva sau daca nu exista macar sa stim si noi sa nu ne mai agitam degeaba!
Acum ca ne-ati dezvaluit unde lucrati.... poate ne dezvaluiti unde putem face si noi cate o plangere legata de acte de braconaj(gave).
Dumneavoastra ar trebui sa stiti ce urechi sunt receptive la asa ceva sau daca nu exista macar sa stim si noi sa nu ne mai agitam degeaba!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
- senior
in principiu la orice sectie de politie. sau la garda de mediu, inspectia piscicola (sunt 9 filiale in toata tara), eventual politia de frontiera, unde este cazul. ideea este ca in cazul in care se fac ca ploua faceti o cerere scrisa si cereti sa fie inregistrata. au obligatia legala sa raspunda in scris la fiecare sesizare in termen de cateva zile
unii prefera sa o frece decat sa actioneze. doar lucreaza la stat ...
trebuie stimulati. daca intra pe fir si presa e si mai bine.

trebuie stimulati. daca intra pe fir si presa e si mai bine.
[quote="adrian ionascu"]in principiu la orice sectie de politie. sau la garda de mediu, inspectia piscicola (sunt 9 filiale in toata tara), eventual politia de frontiera, unde este cazul. ideea este ca in cazul in care se fac ca ploua faceti o cerere scrisa si cereti sa fie inregistrata. au obligatia legala sa raspunda in scris la fiecare sesizare in termen de cateva zile 8)
trebuie stimulati. daca intra pe fir si presa e si mai bine.[/quote]
Pai bine mai armand tu nu vezi ce simplu e:cand sdesizezi actu de braconaj,te uiti cu atentie la braconier si o sa l recunostio printre ei pe sefu de post,angajatu de la mediu etc.Tot ce tre sa mai faci e sa mergi pana la ei cu barca shi sa le inminezi o sesizare scrisa da una cu date concrete.Apoi dc nt ti au spart astia barca te intorci la mal shi anunti shi presa.
AI intrebat ti sa raspuns e foarte simplu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trebuie stimulati. daca intra pe fir si presa e si mai bine.[/quote]
Pai bine mai armand tu nu vezi ce simplu e:cand sdesizezi actu de braconaj,te uiti cu atentie la braconier si o sa l recunostio printre ei pe sefu de post,angajatu de la mediu etc.Tot ce tre sa mai faci e sa mergi pana la ei cu barca shi sa le inminezi o sesizare scrisa da una cu date concrete.Apoi dc nt ti au spart astia barca te intorci la mal shi anunti shi presa.
in legatura cu bass-ul
ginditiva si voi daca sunt atitea oblete inseamna ca nu sunt destule rapitori autohtoni, io zic ca ar trebui sa-l concentram pe speciile noastre!!!! chiar! de vro 10-15 ani am citit ceva , ca o stiuca !!cred!! ca saptaminal mananca atatea albituri cit e greutatea lui, oricum e cel mai mincacios rapitor,de acea nu se elibereaza exemplarele mari in apele populate cu crap. Dar de aceea trebuie sa gindim in specia asta, sau autohtoni ....
daca se introduce o specie noua in tara chiar si daca tine in bazine amenajate nu dureaza mult timp sa acomodeze si sa apare in apele noastre, daca bine stiu cam asa au patit cu regina baltii si cu somnotei, de fapt nu inteleg ce probleme aveti cu speciile noastre sau cu bibanii autohtoni?
ginditiva si voi daca sunt atitea oblete inseamna ca nu sunt destule rapitori autohtoni, io zic ca ar trebui sa-l concentram pe speciile noastre!!!! chiar! de vro 10-15 ani am citit ceva , ca o stiuca !!cred!! ca saptaminal mananca atatea albituri cit e greutatea lui, oricum e cel mai mincacios rapitor,de acea nu se elibereaza exemplarele mari in apele populate cu crap. Dar de aceea trebuie sa gindim in specia asta, sau autohtoni ....
daca se introduce o specie noua in tara chiar si daca tine in bazine amenajate nu dureaza mult timp sa acomodeze si sa apare in apele noastre, daca bine stiu cam asa au patit cu regina baltii si cu somnotei, de fapt nu inteleg ce probleme aveti cu speciile noastre sau cu bibanii autohtoni?

p.s. ca sa dau o pilda , asa de mult ati amintit cei din Ungaria, ei acum daca au o "picatura" de apa de munte, populeaza cu pastrav indigen si mai putin cu lipani tocmai sa se elimina pastravul curcubeu , deci prefera speciile autohtoni
drept ca isi si o gramada de lacuri private la ei unde sa populat cu somn africani : dar!! atentie in general toate lumea asa stie ca alea in fiecare toamna sunt scoase din apa , si primavara apele astea sunt repopulate, ce nu e adevarat, deci au devenit mai rezistenti!!! pe da alta parte daca vorbim despre pescuit sportiv !!! ce e sportiv in pescuitul cu cirnat Csabai sau Salam Sibiu? ca de fapt orice pui pe cirlig in 5 minute ai un somn pe capat
intrebarea asta nu ca si muscar il pun - ca de fapt muscarii de dincolo care pescuiesc nu numai cu musca nu se apropie de asemenea pescarii - ci doar ca un pescar sportiv ?!?!?!
referitor la bass-ul inca nu mam bagat in invelis dar o sa citesc dupa ea, dar parerea mea no sa schimba Bass-ul nu are loc la noi.
drept ca isi si o gramada de lacuri private la ei unde sa populat cu somn africani : dar!! atentie in general toate lumea asa stie ca alea in fiecare toamna sunt scoase din apa , si primavara apele astea sunt repopulate, ce nu e adevarat, deci au devenit mai rezistenti!!! pe da alta parte daca vorbim despre pescuit sportiv !!! ce e sportiv in pescuitul cu cirnat Csabai sau Salam Sibiu? ca de fapt orice pui pe cirlig in 5 minute ai un somn pe capat

referitor la bass-ul inca nu mam bagat in invelis dar o sa citesc dupa ea, dar parerea mea no sa schimba Bass-ul nu are loc la noi.
- silviu ionescu
- utilizator nou
tot legat de biban american...
Am gasit intamplator sit-ul dvs si ma bucur ca exista un sit dedicat discutiilor pe tema pescuitului.Eu vroiam sa va intreb,legat de introducerea acestui peste in romania,cam la cat s-ar ridica investitia necesara.
Doc! Nu ma asteptam la vreo rezolvare la "problema" iti dai seama ca inainte de a intreba pe forum am trimis sesizari la politie, apele romane, si cateva asociatii de pescuit. Bineinteles ca pe toata lumea o doare la "caras".doc scrie:Pai bine mai armand tu nu vezi ce simplu e:cand sdesizezi actu de braconaj,te uiti cu atentie la braconier si o sa l recunostio printre ei pe sefu de post,angajatu de la mediu etc.Tot ce tre sa mai faci e sa mergi pana la ei cu barca shi sa le inminezi o sesizare scrisa da una cu date concrete.Apoi dc nt ti au spart astia barca te intorci la mal shi anunti shi presa.
Intrebarea pe forum a fost pusa asa...pentru a intretine discutia!
Nu sunt un revolutionar din fire asa ca eu consider ca e suficient ca eu sa nu distrug nimic, sa nu las urme pe unde merg, si sa uimesc cate un "pescar" cand eliberez cine stie ce peste subdimensionat.
Spining....Prea bun ca sa fie light...
Buna atitudine, bravo!Armand scrie: Nu sunt un revolutionar din fire asa ca eu consider ca e suficient ca eu sa nu distrug nimic, sa nu las urme pe unde merg, si sa uimesc cate un "pescar" cand eliberez cine stie ce peste subdimensionat.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team