AVERTISMENTE si DESCALIFICARI la Cupa Valea Argovei

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Mai 2007, 08:17

@vicentiu: termenul de pescarici mi-a fost alocat de Muscaloiu. Nu am cum sa ma supar pe Sorin, acest iubitor de marmelada, acest pescar de biblioteca, acest fan al bilanturilor, pentru folosirea unui termen deja consacrat. :D
near the beer

malin
senior
senior

excludere

Mesaj de malin » 17 Mai 2007, 08:25

Indiferent de intarzierea cu care a fost luata decizia de eliminare din concurs pentru incercare de fraudare, ea a fost luata conform regulamentului. Totul este corect, atat ca motivare a sanctiunii cat si ca aplicare a ei, pana la excluderea din Turneul AVP pentru editia anului in curs. Totul cu o singura exceptie - sanctiunile sunt propuse de arbitri si se aplica in urma deciziei luate de (hai sa sa-i spunem) o comisie de arbitraj formata din directorul de concurs (organizator), seful arbitrilor si observatorul AVP. Eu ca observator AVP am aflat despre incident abia la festivitatea de premiere, de la Gyorg. A fost o informare post factum si am trecut cu vederea acest amanunt avand in vedere ca a fost aplicat totusi corect regulamentul. Pe viitor insa trebuie respectata aceasta cale de judecare a oricarei sanctiuni pentru a evita eventualele abuzuri. Exemplul cel mai bun ramane din toate punctele de vedere cel de la Ghioroc, unde Dan Iercosan a facut sesizarea in real time, iar judecarea cazului a fost facuta imediat după terminarea mansei respective cu participarea arbitrului din sector, a sefului arbitrilor, a reclamantului, a concurentului impricinat si a observatorului AVP. O decizie corecta si in afara oricarei suspiciuni se ia doar astfel, insa asta nu inseamna ca excluderea de la Valea Argovei este un abuz.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 17 Mai 2007, 08:30

Si inca o chestie: avertismentele raman active toata editia in curs iar cumulul lor se lasa chiar cu sanctiuni mai grave.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 17 Mai 2007, 08:32

"Pescarici" este de bine pentru ca "pescarici" nu poate fi denumit decat un pescar cu carici :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Mai 2007, 08:33

...poi si daca cineva acuza (sa zicem un grup de 3 persoane intelese intre ele) la sfarsitul concursului pe cineva care nu mai este de fatza si nu mai poate avea un cuvant de spus ti se pare normal sa se aplice regulamentul...nu este chiar cazul de la VA dar mai e si ideea ca cei care au constatat "abuzul" nu sunt cei care lau reclamat :roll: ... e oala voastra ca eu nu particip la concurs, dar dau si eu o parere :P :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Mai 2007, 08:48

costica_fishing scrie:@vicentiu: termenul de pescarici mi-a fost alocat de Muscaloiu. Nu am cum sa ma supar pe Sorin, acest iubitor de marmelada, acest pescar de biblioteca, acest fan al bilanturilor, pentru folosirea unui termen deja consacrat. :D
Vicentiu :

Costica , acest bratz dur dar drept al legii in vigoare (inca :D ) are cateva apelative dupa care mai e cunoscut si nu neparat in barou :D : peskariciu , pescarushu , magellan.....etc .

nu e nimic jignitor si nici suparator in asta , si nu am alte mari orgolii cu haiducu jigului decat ca bea mai multe doze de bere decat mine si evident ca e inca neinsurat :D ......da poti sa le condamni ? :D

da ma costica , iubesc marmelada , cu o mica modificare insa : sa fie musai distilata , ambalata frumos la sticla si cu o slaba de margelutze la gat :D

am o vasta biblioteca acasa .....daaa....deosebita : cam de 2,4 m ....3 compartimente distincte , cu 2 bancutze din lemn de trandafir pt meditatii profunde , podina si chila gonflabile , si un ventilator electric Motor guide :D
carti vechi , editii de colectie , armate cu ancore si uneori inimioare rosii abia asteapta sa fie citite :D

fan al bilanturilor :D .....unde o fi piticu la ora asta ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 17 Mai 2007, 08:50

Nu inteleg de ce domnul Ristivan nu a venit la mine sa-mi spuna ca este o problema si sa-mi ceara sa raman sa dau explicatii in fata tuturor participantilor la concurs
pai sa-ti improspatez memoria
ti-am explicat la telefon cand intr-un final ai catadicsit sa raspunzi la zecile de apeluri ale lui Gyorg
AI UITAT?

am stat de vorba intai cu cei ce au semnalat cele relatate, este normal sa asculti clar inainte sesizarea sau relatarea incidentului nu sa te duci direct la cel ce este acuzat

iar la festivitate era normal sa ramai din mai multe motive

Erai membru APR in primul rand
erai concurent
era un semn de respect fata de toata lumea mai ales fata de castigatori sa-i feliciti cu prezenta si cu respectul de rigoare
in speranta ca ti-a revenit memoria daca mai ai nelamuriri ai telefonul meu
au stat la premiere oameni veniti de la 5-600 de km din aceleasi motive si care auinteles ca o competitie se incheie cu festivitatea de premiere nu inainte
fir intins

Decizia a fost luata cu intarziere pentru ca cei ce au sesizat acest lucru au crezut ca e bine sa taca sau sa spuna doar amicilor
cum incidentul-PROSTIA- s-a intamplat intre manse in timpul deplasarii catre sectorul de start arbitrii nu se aflau acolo .
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 17 Mai 2007, 08:52

Sorin scrie: ... ducand intamplarea mai degraba catre comedie :D
Cel putin din afara, cam asa se vede :D

Imi permit sa intervin pentru ca, desi nu particip, urmaresc cu interes evolutia acestui turneu si am convingerea ca in scurt timp, tocmai ca urmarea a unei asemenea initiative, va veti intoarce in tara cu locuri pe podium, va doresc sincer sa va cante imnul pe cea mai inalta treapta!

De doi ani de zile in competitiile de crap de la noi se aplica regulamentul CIPS. Este regulamentul dupa care se desfasoara si campionatul mondial si care are prevederi clare referitoare la modul cum se face o contestatie si cum se ia o decizie.

Astfel, o contestatie se face exclusiv IN SCRIS intr-un interval de X ore de la consumarea faptei. Se depune o suma de bani drept garantie. Anul trecut in tara suma a fost de 100 RON iar la campionatul mondial suma era de 50 de euro (strict informativ, in istoria CIPS, Romania e prima tara care a depus o contestatie, a fost solutionata favorabil iar ca urmare Croatia are la dosar un "cartonas galben" care o va insoti la toate competitiile internationale la care participa)
Contestatia se depune doar la SEFUL comisiei de arbitri care obligatoriu discuta cu cele doua parti implicate (reclamant si inculpat) si ia o decizie, el, seful comisiei de arbitri, pe care o comunica celor doi inainte de inchiderea oficiala a concursului tocmai in ideea ca pot fi situatii care schimba rezultatele. Organizatorii (ai concursului sau ai turneului), proprietarul baltii, presedinti de asociatii, alti participanti, etc, NU SE IMPLICA in nici un fel in acest proces, tocmai pentru a fi unul impartial.

Anul trecut la campionatul national de crap au fost depuse doua contestatii, ambele au fost solutionate in acelasi fel.

Nu stiu daca va foloseste la ceva exemplul meu dar cand veti merge in afara acestea sunt regulile care va vor fi aplicate.

Toate cele bune,
Carping Club

Gyorg
veteran
veteran

Re: excludere

Mesaj de Gyorg » 17 Mai 2007, 12:02

malin scrie:........ Eu ca observator AVP am aflat despre incident abia la festivitatea de premiere, de la Gyorg. A fost o informare post factum si am trecut cu vederea acest amanunt avand in vedere ca a fost aplicat totusi corect regulamentul. Pe viitor insa trebuie respectata aceasta cale de judecare a oricarei sanctiuni pentru a evita eventualele abuzuri................
Inainte de a lua decizia , a fost consultat si Sorin Dragoi . Propunerea noastra i-a fost comunicata chiar dupa incheierea mansei a 3-a, iar el a fost de acord cu ea , fara a mentiona consultarea si a altui observator AVP. Cu siguranta ca poate confirma conversatia noastra telefonica !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Mai 2007, 14:27

citiva idei:
- ar fi fost corect sa discutati problema chiar pe locul faptei sau cel tarziu dupa mansa respective (dar aia deja tarziu) !!
- excluderea pe tot anul e prea mare "amenda" pentru cativa pesti subdimensionali cu care oricum nu a fi putut puncta/schimba scorul nici daca avea o tona din el, daca nu cumva intre manse au fost schimbari referitoare la dimensiunea punctabila
- ambele parti au gresit ! concurentul nu a respectat/cunoscut probabil regulamentul AVP ( daca este) ca in sfarsitul masuratorii toti pestii se eliberaza... dar nici drepturile lui de contestatie ( au primit instiintare referitor la asta ca membru ?)
- organizatorii sau arbitrii in loc sa dea avertisment, sau sa descalifica din concursul respectiv (in cauza fara motiv fara probe) a creat un martir din concurent ca sa arata seriozitatea lui. Tentativa de frauda nu e clar daca au avut pesti subdimensionali ( exceptie daca au fost pesti ramasi din mansa anterioara si astea cresc intre doua manse atat sa ajunga pana o dimensiune punctabila) .
- concurentul a plecat dupa mansa 3 inainte de premiere ( pai nici la premierea Oscar nu apar toti castigatorii ,dar cei invinsi !?) 8) ... poate avut treaba ...

Parerea mea ca dupa prima gresala al concurentului arbitrii si au continuat cu alta si asa mai departe!
Sunteti siguri ca ati luat decizia corecta ? E irvocabila ? :lol:

Doar parerea am zis dupa ce am citit tot topicul, mie ce mi se pare corect, dar daca au fost si alte cauze nu am zis nimic. Spun asta ca un "locuitor" al forumului fara sa cunosc pe nimeni dintre cei implicati.

Oricum care e decizia finala ,a fost o lectie buna pentru toti! Regulile trebuie respectate pe ambele parti, nu de alta dar Romania apare in tot mai multe concursuri internationale dar ce vrem noi in strainetate daca nici regulile interne nu cunoastem sau nu stiam sa aplicam :? ?

Scrie răspuns