AVERTISMENTE si DESCALIFICARI la Cupa Valea Argovei

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Mai 2007, 12:22

Vice a fost descalificat din concursul de la V.Argovei
excludere sau nu din turneu se va discuta in cadrul Comitetului de organizare
ar fi bine sa fie facuta pana la urmatoarea etapa

de retinut ca ce se intampla se intampla intre manse ...in Pauza..nu se daduse startul in mansa respectiva
doar ca fapt divers spun asta , oricum decizia pt concurs a fost luata si aplicata
mai departe mai vedem
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

cristi anghelina
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi anghelina » 16 Mai 2007, 14:03

Ovidiule, chiar nu-mi pasa daca esti suparat pe mine sau nu. Faptul ca insinuezi ca as fi tacut pentru ca as fi avut ce stiu eu ce ganduri necurate pentru mai tarziu si afirmatia ca ceea ce am facut este tipic romanesc ma cam jignesc.
Si pe langa asta nu cred ca rolul participantilor intr-un concurs este sa stea cu ochii pe tot ce misca si sa verse catre arbitrii. Dupa cum inteleg eu din regulament participantul poate face contestatie daca ceva i se pare in neregula. Arbitrul este cel care trebuie sa stea cu ochii pe tot ce misca si sa dea avertismente etc. Si cate alte nu se intampla in timpul unui concurs, da ce, sta cineva sa piarda timpul si sa tot strige catre arbitrii?
In cazul de fata nu s-a respectat nimic. Nu a existat o contestatie, nici macar verbala si nici nu a fost anuntat vreun arbitru.
Stiam ca omul nu punctase in prima mansa asa ca am considerat intamplarea si eu, ca si tine, o prostie. Am considerat ca rezolvarea problemei in cerc restrans, adica intre voi, membrii APR, este solutia mai buna decat sa facem mare tamtam. Voi ati vrut sa dati un exemplu. Brava voua!
Poate ca am gresit fata de ceilalti concurenti si imi cer scuze tuturor pentru asta.

Cristi Anghelina

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 16 Mai 2007, 16:07

Cristi, sunt sigur ca daca problema s-ar si discutat pe loc nu am fi ajuns sa ne balacarim pe forumuri ,iar Vicentiu s-ar fi putut alege doar cu avertisment pt. neglijenta nu la descalificare .
Personal consider ca descalificarea lui s-a facut pripit fara o investigatie amanuntita si la rece a "cazului" care dupa parerea mea nu indeplineste nici pe departe tentativa de frauda care se pedepseste cu descalificarea concurentului.
Tocamai de aceea ar fi bine ca pe viitor "cazurile"sa fie discutate pe loc nu din auzite sau fara o contestatie scrisa din partea altui concurent asa cum prevede regulamentul si mai ales fara audierea partii incriminate .
Altfel riscam sa ne facem de ris.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 16 Mai 2007, 16:26

Arbitrii nu au nici o vina , dar lipsa de comunicare intre concurent si arbitru in astfel de ocazii nedorite lasa interpretari.
Ovidiu are dreptate cand a spus :
Ii invit pe cei ce doresc sa participe la concursuri si nu stiu mai nimic , sa participe ca observatori , pe mal , ca arbitrii , ca simpli spectatori o vreme si astfel nu vor avea ocazia sa pateasca astfel de ...necazuri.
Orice gresala se plateste, regulamentul este pentru toti concurentii vechi sau noi.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Mai 2007, 17:17

@Adelin si Sorin:

Pare paradoxal ca cineva care participa la concurs sa uite de pestii legati de barca.
Asta pentru ca nu ati fost acolo. Trebuia sa fi vazut la ce mod se faceau masuratorile: inchipuiti-va ca imediat la sfarsiutul mansei, cei 2 arbitrii de sector masurau SUTE de BIBANEI. Pe masura ce mai venea cineva cu salai punctabili era lasata in fata, ca sa nu decedeze capturile inainte de eliberare. Asa ca este foarte posibil ca cineva care sa fi prins 3 bibani sa stea la rand pentru masurare juma' de ora - timp in care, eu cel putin, ma gandeam mai degraba la berea rece de la locul de campare decat la bibanei.

Tind sa il cred si eu pe Vicentiu, desi mi-as dori ca astfel de experiente sa nu se mai repete.

In plus, imi tot inchipui bibaneii aia facand ski nautic in vazul intregii grupe, toti trei legati de o sfoara si tractati de Mos Craciun.... :D
near the beer

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Mai 2007, 17:26

costica_fishing scrie:@Adelin si Sorin:

Pare paradoxal ca cineva care participa la concurs sa uite de pestii legati de barca.
Asta pentru ca nu ati fost acolo. Trebuia sa fi vazut la ce mod se faceau masuratorile: inchipuiti-va ca imediat la sfarsiutul mansei, cei 2 arbitrii de sector masurau SUTE de BIBANEI. Pe masura ce mai venea cineva cu salai punctabili era lasata in fata, ca sa nu decedeze capturile inainte de eliberare. Asa ca este foarte posibil ca cineva care sa fi prins 3 bibani sa stea la rand pentru masurare juma' de ora - timp in care, eu cel putin, ma gandeam mai degraba la berea rece de la locul de campare decat la bibanei.

Tind sa il cred si eu pe Vicentiu, desi mi-as dori ca astfel de experiente sa nu se mai repete.

In plus, imi tot inchipui bibaneii aia facand ski nautic in vazul intregii grupe, toti trei legati de o sfoara si tractati de Mos Craciun.... :D
pescariciule , citeste cu atentie ce am scris .
tocmai ca neincercand sa profite in nici un fel de pestii aia agatati de sforicele , din punctul meu de vedere il disculpa pe Vice de orice intentie ,, monstruoasa'' ducand intamplarea mai degraba catre comedie :D
de aia cred ca poate nu e cel mai nimerit ca din dorinta de a da un exemplu , sa fie gasit vinovat ,,acarul paun'' - ma refer strict la interzicerea participarii la restul turneului si excluderea din asociatie .

stima, si doze de bere ! :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

vicentiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vicentiu » 16 Mai 2007, 18:14

scuze pentru faptul ca am creat o asemenea polemica.
nu am crezut vreodata ca se va ajunge aici.
suntem cu totii legati de o pasiune comuna, nobila in conceptia mea.
nu am crezut ca se va ajunge pana acolo incat domnul Cristian Anghelina va fi acuzat de teoria conspiratiei, nu am crezut ca domnul avocat Costica va fi catalogat drept PESCARICI , observ ca se dezlantuie orgolii mai mari decat mi-am imaginat.
scuzele mele domnilor.
respect tuturor celor care au participat la un mare concurs.

vicentiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vicentiu » 16 Mai 2007, 18:33

referitor la fapul ca domnul Ovidiu Ristivan a aflat foarte tarziu de tentativa mea de fraudare a rezultatelor, mentionez urmatorul aspect.
In momentul cand strangeam barcile, a venit si l-a chemat pe cel cu care am plecat de la festivitatea de premiere, respectiv cel care a castigat mansa 1 pe sectorul sau si care a dat dovada de ,,habarnism'' in momentul in care nu a mai reusit sa prinda in celelalte manse suficienti pesti pentru a fi in topul concursului, comunicandu-i ca eu Vicentiu Ionescu am plecat in concurs cu pesti legati de barca.
Colegul si prietenul meu , care i-mi este si ruda nu a considerat ca este un capat de tara si a trecut cu vederea acest lucru, cunoscandu-ma foarte bine.
Nu inteleg de ce domnul Ristivan nu a venit la mine sa-mi spuna ca este o problema si sa-mi ceara sa raman sa dau explicatii in fata tuturor participantilor la concurs.
Nu cred ca este normal sa dati vina pe finul meu pentru faptul ca el nu mi-a spus despre incident.
pacat ca trebuie sa ne spalam rufele pe forum... sau poate ca este asa mai bine.
daca am spus ceva gresit si am contravenit oricarui regulament va rog sa-mi iertati ignoranta.
MULTUMESC CELOR CARE AU INTELES CA NU AM DORIT SA FIU UN INFRACTOR

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 16 Mai 2007, 19:37

Ar fi bine sa ne intalnim cat de curand , (membrii A.P.R.) si sa lamurim odata pentru totdeauna acest incident, bineinteles daca sant de acord si ceilalti membrii.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 16 Mai 2007, 21:20

Mai baietzi, ce a fost a fost, important este ca pe viitor sa nu se mai intample astfel de incidente.Referitor la excuderea din turneu, nu cred ca este cea mai potrivita sanctziune, daca s-a fi constatat cu arbitrii la cald era altceva, asa pe vorbe nu potzi penaliza un om.Pe viitor cred ca fiecare va sti ce sa faca sa nu se mai ajunga aici. :wink:

Scrie răspuns