Avatul - un peste greu de citit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: Avatul - un peste greu de citit

Mesaj de SF » 21 Feb 2013, 00:10

De ce bruiati pacea si armonia cu astfel de specimene :)

Azi am pus mana pe un Duel din asta , probabil ala de 70 va poate salva cate o partida mai complicata, nu pierde echilibru si se lanseaza departe de tot, sa vedem daca prinde mai bine ca titularu :D

http://www.duel.co.jp/english/products/ ... index.html

Dati click pe video si vedeti cum se misca :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Feb 2013, 00:25

SF scrie:De ce bruiati pacea si armonia cu astfel de specimene :)

Azi am pus mana pe un Duel din asta , probabil ala de 70 va poate salva cate o partida mai complicata, nu pierde echilibru si se lanseaza departe de tot, sa vedem daca prinde mai bine ca titularu :D

http://www.duel.co.jp/english/products/ ... index.html

Dati click pe video si vedeti cum se misca :wink:
interesant vobler ... mai ales cele de 7 si 9 cm si e clar ca merita incercate. ai idee SF cat de adanc se duc?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Feb 2013, 11:28

Lansat si recuperat direct, ala de 11 vreo 1,5-2 m , insa le-am lasat sa coboare pe fund in ape peste 35 de m , in mare , si coboara rapid , datorita faptului ca se lanseaza foarte mult poti pescui la vobler ape de 15 m adancime , si-mi place mult cum merge jerkuit , pe pauza coboara inavrtindu-se in jurul axei insa nu se incalceste , cel putin intr-o ora nu s-a intamplat niciodata , merge chiar jiguit , practic io asa le folosesc la snapper , ii mai efectiv decat orice pana acuma , m-am prins de schema acum un an cand am descoperit Hart Missile , numa ca ala dureaza ceva mai mult pana ating fundu .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2013, 11:48

Abia acu'un an??
Miscarea aia am descoperit-o in urma cu vreo 15ani,mi-a iesit cel mai bine pe woblere facute de mine,era mortala la Ghioroc,cind mai era stiuca...Le trezea din amortire fie ca era canicula,fie ca era frig in prag de iarna..

Minune,merge si la avat..,trebuie doar un dram de noroc sa il plantezi exact in traseul dumnealui..
Si face miscarea aia turbata pe jerkuiala.de care tot ziceam..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Feb 2013, 12:16

Mai , tre sa recunosc ca esti pescar ,din ala adevarat :lol: :lol:

Pai mai Gigi , tu acum 7 ani ai prins prima stiuca , dand la crap cu mamaliga , probabil ai modelat un vobler din mamaliga si ai legat ancorele cu fir de par :lol: :lol: :lol: , montura elicopter :lol: , ce mama dracului , acum 10 ani forumu asta era in fasha si cu textil pescuiau vreo 5 insi :wink:

Gigi , io nu am facut voblere si nici nu cred ca o sa fac niciodata , insa daca ai putin memorie sau daca nu apeleaza cu incredere la cataloage de epoca , voblere fast sinking erau extrem de putin in juru a 10cm sau mai mult, rare de-a dreptu alea care lucrau pe cadere , multe paternnuri azi imprescindibile nici nu existau , dealtfel ma indoiesc ca gasim la participanti acestui forum multe voblere de tipu asta acuma , in ziua de astazi , uite de ex. Rapala inca nu are asa ceva , vobler cu barbeta ma refer , ca sa nu ma trezesc cu rattlingu pe cap :lol: :lol: , da no , daca tu zici ca ai descoperit asta in twilight zona de la Ghiroc , ti-am zis , esti pescar :lol: , mai tre sa-mi spui ca ai cioplit vobleru din lemn de Padurea Baciu , si brisca era facuta dintr-o aschie din Excalibur tinuta in prelabil 10 ani intr-un pahar Berzelius cu apa de la Maglavit :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2013, 13:42

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Nooo,SF-ule ce te agiti asa,glumeam doar...
Asta cu acum 7 ani prima stiuca,e scoasa din burta,sau din vreo minte lovita cu ..ranga. :lol:
Ai mai sus,cel de-al doilea wobler pe care l-am facut in viata mea,si asta o fost acuma nu mai stiu exact..15 ani ,poate mai mult,cam prin '95..

Boblerul pe care-l vezi ,nu-i facut din vreun lemn de prin padurea Baciu,ci din spuma densa ,cu care se blindau magistralele de apa calda,si are prin el sirma ordinara luata de la o matura :lol: :lol: ,nicidecum din vreun fragment din Excalibur..si-i facut din smirghel si din pila ruseasca..

Zic ca-i al doilea,pentru ca primul l-am proptit la prima iesire pe Mures,nestiind eu ce si cum sta treaba cu curentii,pietroaiele si alte cele..

Apoi l-am facut pe asta..spuma,sirma,plumb,staniol de la tigari si vopsea metalizata de masina.Paternul initial a fost albastru metalic,flancuri argintii,si burta portocaliu fluo-oja luata de la piata..Asa de bine merge,si asa mult le-o placut stiucilor ansamblul,incit dupa o vara nu mai avea smalt in prima treime a corpului..Apoi l-am vopsit asa cum il vezi,din lipsa de vopsea albastra metalizata..Si tin sa-ti spun ca atunci nu aveam informatii cu cisterna cum sint acuma in spatiul virtual,ci totul mergea pe incercate,eu impreuna cu un amic,Ilie,pripasit demult prin tari straine..

Si in incercarile noastre,am descoperit intimplator,la un model lestat 'gresit',ce inseamna evolutia eratica,iar respectivul wobler a prins neasteptat de bine stiuca din orice pozitie....

O vreme,am lasat pasiunea asta in stare latenta,ca nah,m-am insurat,copil,casa..alea,alea..Acuma de-o vreme am de gind sa imi reactivez pasiunea,in ciuda ironiilor unora de teapa ta...de care sincer,mi se rupe...

Crede-ma, satisfactia sa prinzi la woblere facute de mina ta,e mult mai mare decit satisfactia de a prinde mreana momita cu retete magice de mamaliga..

Si miscarea aia eratica ,prinde si avat,si orice rapitor..

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Uite ,salau prins la glider de 12cm si aproximativ 50gr...dupa cum ziceam,miscarea conteaza..

No ,si acuma in contrapartida ,astept cu nerabdare sa-mi relevi din tainele pescuitului mrenei cu mamaliga,chit ca de la o vreme am descoperit ca maninca si la jig..dar nah,pentru variatie pot sa incerc si asta :mrgreen:

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2013, 13:45

No si daca te roade amanuntul,ciorapii sint pentru tintari...nu suport muscaturile pe glezna,si daca te roade si intrebarea,da, linga unghera aveam si cheia de la locuinta :lol: :lol: :lol:

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Feb 2013, 14:57

semlecangheorghe scrie:No si daca te roade amanuntul,ciorapii sint pentru tintari...nu suport muscaturile pe glezna,si daca te roade si intrebarea,da, linga unghera aveam si cheia de la locuinta :lol: :lol: :lol:
ai devenit atent la detalii ? :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2013, 17:56

Pacat ca nu le pot oferi detalii complete doritorilor...de exemplu de la ciorapi.....mirosul :mrgreen: :lol:

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Feb 2013, 18:52

da da vad ca afecteaza... :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns