asociatii pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pasek
senior
senior

asociatii pescuit

Mesaj de pasek » 09 Mai 2008, 09:37

un afiliat la o asociatie de pescuit, alta decit ajvps, poate pescui pe aceleasi ape ca si unul afiliat la ajvps?
in rest ... we are the best!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: asociatii pescuit

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 12:38

pasek scrie:un afiliat la o asociatie de pescuit, alta decit ajvps, poate pescui pe aceleasi ape ca si unul afiliat la ajvps?
Pasek, asta e ca si cum ai intreba - daca eu sunt casatorit cu o roscata si stau la etajul 1 iar la 2 sta vecinul meu care e cuplat cu o bruneta, e posibil oare cand nu e el pe acasa eu sa fac o vizita si sa ma "socializez" plenar cu nevasta lui? Ca doar e acelasi bloc, amandoi suntem casatoriti, femeia e disponibila etc. :lol: :lol: Problema e ca si el va cere reciprocitate....Deci numai daca acea asociatie are acord de reciprocitate cu AJVPS poti pescui pe apele acesteia. Ori ma indoiesc ca AJVPS are cu vroe asociatie asa ceva...e prea geloasa!

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 09 Mai 2008, 16:42

multumesc pentru raspuns fario. Nu prea intelegeam cum e chestia cu asociatiile care vind si ele permise de pescuit ( cele de la ANPA). Nu prea stiu cum e cu apele: la noi in gorj sint luate vreo citeva balti de catre terti, restul sint ale ajvps? Nu stiu unde sa caut o lista, ceva oficial cu chestia asta... Nu la ajvps!
Multumesc inca o data fario
in rest ... we are the best!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Mai 2008, 17:05

Fario_nebunu scrie:
pasek scrie:un afiliat la o asociatie de pescuit, alta decit ajvps, poate pescui pe aceleasi ape ca si unul afiliat la ajvps?
Pasek, asta e ca si cum ai intreba - daca eu sunt casatorit cu o roscata si stau la etajul 1 iar la 2 sta vecinul meu care e cuplat cu o bruneta, e posibil oare cand nu e el pe acasa eu sa fac o vizita si sa ma "socializez" plenar cu nevasta lui? Ca doar e acelasi bloc, amandoi suntem casatoriti, femeia e disponibila etc. :lol: :lol: Problema e ca si el va cere reciprocitate... ... ma indoiesc ca AJVPS are cu vreo asociatie asa ceva...e prea geloasa!
superba explicatie ! pe bune !
oare la islamici cum o fi ? :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Mai 2008, 17:16

cu femeile? ai gresit, ti'o taie in piata publica :lol:

cu apele nu stiu :lol:

NYPD
junior
junior

Mesaj de NYPD » 09 Mai 2008, 20:39

Fario_nebunu scrie:
Pasek, asta e ca si cum ai intreba - daca eu sunt casatorit cu o roscata si stau la etajul 1 iar la 2 sta vecinul meu care e cuplat cu o bruneta, e posibil oare cand nu e el pe acasa eu sa fac o vizita si sa ma "socializez" plenar cu nevasta lui? Ca doar e acelasi bloc, amandoi suntem casatoriti, femeia e disponibila etc. :lol: :lol: Problema e ca si el va cere reciprocitate....Deci numai daca acea asociatie are acord de reciprocitate cu AJVPS poti pescui pe apele acesteia. Ori ma indoiesc ca AJVPS are cu vroe asociatie asa ceva...e prea geloasa!
Te rog sa-mi spui si mie in momentul de fata ce ape au Ajvps sau celelalte asociatii legal constituite ptr.a putea incheia acord de reciprocitate?Parca O.U.G 23/2008 a abrogat legea 192/2001 prin care erau numiti gestionari delegati care aveau incheiate contracte cu Ajvps pentru aproape toate apele din tara.

pityu
veteran
veteran

asociatii pescuit

Mesaj de pityu » 10 Mai 2008, 23:18

Pasek a zis : [quote]un afiliat la o asociatie de pescuit, alta decit ajvps, poate pescui pe aceleasi ape ca si unul afiliat la ajvps?
[/quote]
Daca vrei, iti raspund eu la intrebare, dar te rog sa nu te superi!
Cuvantul "afiliere" presupune existenta unei FILIALE subordonate din punct de vedere organizatoric unei asociatii. Banuiesc ca nu asta ai vrut sa intrebi. Filialele nu pot pescuii, numai oamenii (pescarii). Filialele sunt dupa cum spuneam, niste organizatii de pescari (in cazul nostru).
Cred ca ai vrut sa te referi la membrii unei asociatii de pescari, alta decat AJVPS.
Pana nu demult, AGVPS detinea monopolul dreptului de a organiza pescuitul sportiv pe apele publice (care apartin domeniului public al statului), fiind singura asociatie existenta in tara. Ea a fost infiintata in anii communismului, ca organizatie de stat (communist).
Odata cu schimbarile din Decembrie 1989, legile tarii au suferit modificari drastice, renentandu-se la organizatiile mammut (gigant) bazate pe monopol al puterii, in dauna organizatiilor de tip occidental, democratice, libere, etc.
Absolut toate apele care apartin domeniului public al statului, sunt administrate si gospodarite de stat, prin singura sa institutie specializata A.N.P.A. (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura) .
Pana nu demult ANPA, ca sa scape de raspundere, a delegat gestiunea apelor colinare si de ses defunctei (deacum) Companii Nationale de Administrare a Fondului Piscicol (C.N.A.F.P.) iar apele de munte Regiei Nationale a Padurilor (RNP Romsilva). Acestia din urma, (harnici si ei - "nevoie mare" au delegat o parte din apele de munte (cele mai prost populate) AGVPS-ului, ca fiind unica asociatie de profil pe atunci).
Acum, dupa aproape 20 de ani de la democratizare pescari ca tine (inca odata imi cer scuze, dar trebuie sa spun lucrurilor pe nume!) habar nu au ale cui sunt apele, iar escrocii care ne-au mintit si exploatat timp de peste 50 de ani, continua sa faca ceea ce stiu ei mai bine, adica, sa dezinformeze pescarii creduli, necititi si dezinteresati, cum ca ei ar fi (vezi Doamne!) proprietarii de drept ai domeniului public al statului, adica inclusiv ai apelor.
Pacat ca asa de multi pescari continua inca sa aduca ofranda organizatiilor communisto-bolsevice, care nu au nimic comun cu democratia, libertatea si demnitatea. Oricum treaba asta nu va mai dura mult. Ordinele nu mai vin de la Bucuresti, ci de la Bruxelles. Suntem intr-o uniune Europeana de Tari democratice si libere, iar conducerea acestei uniuni nu va tolera alte legi pe teritoriul ei, decat cele care deja exista de ani multi si pe care toate statele apartinatoare (deci inclusiv Romania) va trebui sa le respecte.
Pescuitul sportiv a cam ramas la urma, fiindca au fost multe probleme mai importante de rezolvat pana acum. Asta nu inseamna ca vom scapa de ... adevarata democratie si libertate.
Bafta ... si treziti-va ! Nu credeti ca ar cam fi cazul ? Ce naiba ! Au trecut 20 de ani. Cat mai vreti sa treaca?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 11 Mai 2008, 18:41

bine punctat pityu

din pacate "Desteapta-te romane" e doar un cantec si pe deasupra mai e si o oda inchinata cotropitorilor
Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!

pityu
veteran
veteran

asociatii pescuit

Mesaj de pityu » 11 Mai 2008, 20:21

Taicanoe a zis :[quote]din pacate "Desteapta-te romane" e doar un cantec si pe deasupra mai e si o oda inchinata cotropitorilor[/quote]
Eu nu la asta m-am referit, dar iti dau perfecta dreptate si tie.
Din pacate asta e !

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 11 Mai 2008, 21:09

pityu ne repeta :
iar escrocii care ne-au mintit si exploatat timp de peste 50 de ani, continua sa faca ceea ce stiu ei mai bine, adica, sa dezinformeze pescarii creduli, necititi si dezinteresati, cum ca ei ar fi (vezi Doamne!) proprietarii de drept ai domeniului public al statului, adica inclusiv ai apelor.
- bai frate ,da de unde tot le scoti !!! 50 ani...exploatare, dezinformare ....mai lipsesc plantatiile si bumbacul cules cu unii in spate pocnind din bice......!!! asa ceva , n-am mai pomenit............
- gata , ajvps nu mai e singur ,acum exista asociatii noi si e tot ca inainte, nu s-a schimbat mare lucru, dar de aici si pana la ....., da mai bine ma opresc.. :lol:
- mai bune erau explicatiile cu roscata.......

Scrie răspuns