Asociatia Pescar4Ever la momentul adevarului !

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 02 Feb 2006, 22:36

Pentru Trentea.
Vad ca de data asta sunt putini cei care sar in apararea ta, din ce in ce mai putini.
Asta ar trebui sa-ti dea de gindit, de ce Mihai nu spune nimic? chiar si Mateescu tace,se cam stringe latul............... :twisted:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Feb 2006, 22:50

mrvily, nu mai stiu ce ti-am spus acum un an :lol:

adevarul este, de obicei, undeva la mijloc, deci nu comentez cazul de fata

eu aveam insa impresia ca intr-o asociatie deciziile se iau prin votul democratic al membrilor cotizanti, iar daca asociatia are mai multe ramuri ( gen crap, rapitori, poate stationar ) si se discuta o chestiune importanta care priveste exclusiv tipul respectiv de pescuit, atunci deciziile se iau de catre pescarii implicati prin vot

oricum, acum mi-e clar ca o asociatie trebuie sa fie democratica si sa fie exclusiv formata din pescari fie de crap, fie de rapitori, pentru ca deja obiectivele, abordarile, activitatile ...etc sunt fundamental diferite si nu prea au legatura
iti dai seama la ce discutii s-ar ajunge daca s-ar concesiona o balta ?
unii ar vrea sa populeze cu crapi, altii cu stiuci, salai si somni mari
unii or sa spuna ca mananca stiucile puietul de crap, altii or sa vrea sa se dea toata ziua cu barca
altii or sa vrea sa nadeasaca si sa stea in liniste fara barci pe apa, samd
cert este ca pasionatilor de rapitori nu prea le pasa de crapi si invers
deci se ajunge automat la disfunctionalitati

oricum, eu vedeam o asociatie pescareasca ca fiind oameni care au aceleasi interese: hobby, relaxare, pescuit, unde deciziile se iau democratic iar "sefii" alesi se ocupa de probleme organizatorice si nu iau decizii de capul lor
ca de sefi suntem cu totii satui frate, daca si la pescuit ne tragem sefi ce dreaq facem ?

poate ne spune tudor cum este in asociatian lui, dpdv organizatoric,
daca nu e confidential :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 03 Feb 2006, 00:30

Nu e confidential. Daca asi avea acuma timp v-as spune. Insa avem adunarea generala duminica dimineata.

Sunt insa citeva reguli care trebuiesc respectate. Una este asta.

1) Noi suntem asociatie de pescari de rapitori si numai asta e subiectul.

Craparii au si ei pe a lor si comunicam intre noi cind avem interese comune. Colaboram foarte des. De exemplu eu fac parte din UNCM (union nationale des carpistes en mouvement), a lui Philippe Lagabbe, ceea ce imi da dreptul sa ma duc la adunarile lor generale si sa iau cuvintul, sa le spun ce am facut noi si ce actiuni si interese avem in comun. De asemeni, Jean-Philippe Forzani, redactor sef la Carpe magasine, face parte din Carnavenir si are acelasi rol.

Acum citeva cifre. UNCM creat acum trei ani : 1200 de membri.(nu acceasi de la un an la altul)
Carnavenir tot acum trei ani : 50 de membri primul an. 100 al doilea an.
Acum 200.
Concluzie. Crapistii sunt mai multi, dar mai putin fideli. Certuri permanente.
La pescarii de rapitori sunt mai putini membri dar mai uniti. Actiunile noastre de lobbying au fost mai influente decit ale UNCM cu toate ce Lagabbe este foarte mediatic, si destept.
Dar nu suntem singura asociatie de rapitori. Mai e Black bass France, 250 de membri. Presedinte fondator Franck Rossmann care a cistigat multe concursuri de spinning. Asociatia e extra dar prea specializata pe un singur rapitor, care se adapteza bine numai in partea de sud a Frantei.

Secretul reusitei ? Sa ai destul de putine obiective. Dar si acelea sa fie realiste. Cind le atingi pe astea iti fixezi altele. Aceste obiective trebuie sa fie adoptate de toti membrii.
Carnavenir nu nu are ca obiectiv organizarea concursurilor. Asta nu inseamna ca nu vrem sa ne bagam nasul de loc. Am madatat un membru al conducerii care s-a bagat in organizarea concursurilor si a ajuns chiar presedinte. De ce am facut asta ?
Obiectivele noastre nu sunt organizarea concursurilor.
Este insa important sa avem o influenta asupra lor. Dar daca ne bagam si nu iese cum vrem toata asociatia se face de kakao. (ceea ce s-a intimplat in topicurile de mai sus)
Noi am preferat sa creem o structura a parte, fidela, dar independenta. Reuseste, bine ! Nu ? Ce treaba avem noi cu ea ? :twisted:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Feb 2006, 09:07

Tudore (si altii de afara), care-s conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un nou membru pentru a fi acceptat in asociatie? (poti sa ne spui, ca francezii n-aud si nu se supara :lol: )

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Feb 2006, 09:12

tudore, eu zic sa vii tu sau altcineva sa faceti o asociatie si aici, cu mai multe filiale, in diferite zone ale tarii. poate asa va merge treaba...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 03 Feb 2006, 09:16

Nu sunt conditii. Iti platesti cotizatia si gata.
Echipa conducatoare (9 persoane) este aleasa prin vot pentru trei ani. Votul se face in momentul adunarii generale. Legea ne obliga sa avem o adunare generala pe an.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Feb 2006, 09:55

ce decizii poate lua echipa de conducere ?
un numar de mebrii pot contesta deciziile, daca nu le place, si solicita un vot ?
exista ideea de vot atunci cand exista divergente sau chestii importante ?
sau conducerea aleasa pe 3 ani are un mandat si face cam ce doreste in perioada asta ?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 03 Feb 2006, 12:34

danr scrie:ce decizii poate lua echipa de conducere ?
un numar de mebrii pot contesta deciziile, daca nu le place, si solicita un vot ?
exista ideea de vot atunci cand exista divergente sau chestii importante ?
sau conducerea aleasa pe 3 ani are un mandat si face cam ce doreste in perioada asta ?

Nu public aici statutul PP, spun doar ce e important:
Deciziile se iau prin vot majoritar (50%+1), vot la care participa doar membri fondatori, in numar de 20. asta e. se accepta si votul prin telefon (dar pe speaker!) sau sms. ideea e ca 2-3 oameni pot gresi dar 10-20 se apropie de adevar! :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 03 Feb 2006, 12:37

sa inteleg leba ca ceilalti membrii nu au drept de vot
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Leba
veteran