Articol "Volta din canale"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 02 Noi 2005, 08:51

Sa trezesc furori la prieteni :D
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 13 Noi 2005, 20:07

As avea o intrebare referitoare la pescuitul stiucii pe genul de canale de care vorbea Adelin in articol.
Mi se intampla foarte frecvent fa in momentul atacului,stiuca sa se indrepte foarte hotarat spre naluca si in ultimul moment sa ocoleasca brusc.Vreau sa stiu daca voi patiti acest lucru pt. ca eu am deja 1000 de teorii si nu stiu cum sa remediez problema.Una dintre ele ar fi ca apa de obicei este mica si stiuca intr-o ultima fractiune de secunda ma observa si abandoneaza atacul.M-am gandit ca poate nu ii convine ceva la vobler,dar din cate stiu eu stiuca nu este foarte pretentioasa.
Va rog sa imi raspundeti daca aveti idee ce poate determina acest lucru.
Merci anticipat si fir intins!
C&R, please!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Noi 2005, 20:39

[quote="DjBeju"]As avea o intrebare referitoare la pescuitul stiucii pe genul de canale de care vorbea Adelin in articol.
Mi se intampla foarte frecvent fa in momentul atacului,stiuca sa se indrepte foarte hotarat spre naluca si in ultimul moment sa ocoleasca brusc.Vreau sa stiu daca voi patiti acest lucru pt. ca eu am deja 1000 de teorii si nu stiu cum sa remediez problema.Una dintre ele ar fi ca apa de obicei este mica si stiuca intr-o ultima fractiune de secunda ma observa si abandoneaza atacul.M-am gandit ca poate nu ii convine ceva la vobler,dar din cate stiu eu stiuca nu este foarte pretentioasa.
Va rog sa imi raspundeti daca aveti idee ce poate determina acest lucru.
Merci anticipat si fir intins![/quot

Cand observam ca naluca noastra e urmarita, cei mai multi reduc viteza de recuperare, constient sau inconstient, cert e ca acesta e momentul in care stiuca sesizeaza ca naluca noastra e o capcana, nu o prada.Sfatul meu e ca atunci cand se apropie "valul" de naluca noastra, sa imprimam cu miscare din varful vergii intentia de a fugi din fata cumatrei, sau sa acceleram recuperarea, fara insa a exagera. :wink:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Noi 2005, 09:55

procedeaza cum spune adelin, dar daca dai la oscilanta incearca neaparat si stoparea nalucii

un atuu major al oscilantei este caderea, acea miscare de oscilatie a nalucii atunci cand o stopezi si o lasi sa cada
uneori are darul de a stimula atacul, si la pastrav, stiuca, etc
exista momente cand pestii vor trage doar " pe cadere ", caz in care recuperarea urmata de stopare sau jocul din varga ca la plastice vor face diferenta

eu cand vad stiuca ca-mi urmareste lingura o stopez, si de cele mai multe ori ataca
mi s-a intamplat odata sa ajunga stiuca langa barca si sa dea in lingura la 1 metru de barca, a ratata, lingura a sarit din apa, am lasat-o iar in apa si s-a scufundat cam 1 m si stiuca a dat din nou sub barca

ref. la vobler, probabil este atrasa de vibratia voblerului dar respinsa de pattern-ul cromatic al acestuia

eu schimb nalucile care genereaza urmariri nefinalizate si incerc cu altele

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 14 Noi 2005, 10:37

Eu sunt dse parere ca daca e inactiva si n-are chef de mancare poti sa faci ce vrei cu orice naluca ca nu pune botu' .
Si mai ales daca apa e cristal ..... toata sta n mal si cand te apropii fuge si nu mai vine nici sa ii descanti pe musulmana .
Cel putin asa am patit eu ultima data cand am fost dupa dansa si mai vreo 3 iesiri inainte .

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 14 Noi 2005, 22:29

Merci mult pt. raspunsuri.
Pescuiesc in general cu vobler la stiuca si nu cred ca paternul cromatic al acestuia determina abandonul atacului cum sugereaza Danr,deoarece pe ape limpezi folosesc paternuri cat mai naturale.Oricum,e o idee si multumesc ca a-ti incercat sa imi raspundeti.
Salutare si fir intins!
C&R, please!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Noi 2005, 09:59

nimeni nu poate sti ce este in capul unei stiuci :lol:

eu cred asa: naluca atrage pestele de la distanta prin vibratie, in urma careia pestele determina locatia, directia, viteza, marimea si eventual isi face o idee despre ce anume vibreaza prin apa ( tipul de peste prada, alta vietate, Obiect Inotator Neidentificat, etc )....

daca dupa contactul vizual pare ok - ( peste prada, intrus sau OIN interesant sau asociat cu un intrus) atunci apare atacul

mai poate conta si "gustul", de aceea se folosesc atractanti specifici fiecarei specii de peste

cine nu e de acord sa spuna acum :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Noi 2005, 10:44

io zic ca stuk se mai uita si la om :D
daca nu-i place ce vede ....fuge
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 15 Noi 2005, 10:51

danr scrie:cine nu e de acord sa spuna acum :lol:
eu, dar nu-s convins.
teoria: http://www.in-fisherman.com/magazine/ar ... 0506_Bits/
practica: http://www.pakobaits.nl/filmpjes/hapslik.mpg

Scrie răspuns