Ar merge o revista de Fly & Lure in Romania?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Oct 2005, 13:00

Daca stam sa ne gandim cat e foametea de mare la noi in tzara eu zic k nu prea tine ideea. E adevarat k pe forumul acesta par multi pescari de spinning/fly......dar realitatea e ff trista. Eu cred k nu sunt mai mult de 1%din intreaga"populatie" de pescari din romania care sa se ocupe exclusiv(sau in cea mai mare parte) cu fly si cu spinning.
Si iti dai seama k si daca ai informa mare parte din acesti pescari de stationar, multi nu s-ar apuca de asa ceva, in primul rand datorita investitiilor care tre sa le faca in echipament. La pluta poti pescui cu aproape orice batz, la fel si la fund, da nu se mai aplica kestiile la spinning si fly, aici orice ai ace tot trebuie echipament specializat, catusi de putin.
Asta e realitatea, si oricae sondaje ai face e tot degeaba, pt k Romania este o tzara cam lipsita de informatie, si pe marea majoritatea nu ii intereseaza sa se informeze, se complac cu ce au, si se tot plang de una alta da nu se gandesc k daca ar si pune osu ar iesi ceva.... Cred k deja am deviat.
Concluzie: Ar fi frumos, dar nu se renteaza suta la suta. Cred k sunt maxim 20 de pescari de spinning/fly(in medie), cu adevarat dedicati, poate si mai putini. In arad si timisoara de exemplu aqtatia cred k sunt de tot. Am zis k poate sunt mai multi in alte orase.....

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 07 Oct 2005, 08:51

Robiti scrie:Pai...ce sa va spun eu.Pescari care practica spiningul sun aprox 7-10 % nu mai mult.Locuri care sa le publicam in revista avem destule,nici de pesti nu ne putem plang,ca sunt ei mai rari asta ii parte a doua.Pot sa spun ca suncuiusul este o zona ft buna pt spinning.In vara am fost si nici nu mi-a venit sa cred ce locuri is acolo.Am avut si rezultate un pastrav indige de rau la 1.9 kg si din astia la 300-400-500 gr am prins.Deci asta este parerea mea.Oricum abia astept vara vitoare ca asigurat merg din nou la Suncuius . :wink:
Fir intins !!!
Si eu am fost la Suncuius in toamna si m-a surprins frumusetea locului si cam atat. In rest mizerii la greu pescari la natural asemenea. Prindeau lipani la vierme (si pe atunci legea nu era suspendata) si pastravi la buldo (cu vreo 10 muste :twisted: ). Oricum mai vreau sa merg pe acolo poate chiar anul asta.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 07 Oct 2005, 09:14

Septimiu, chestia cu lipanii la vierme nu e o noutate. Pe Scrind, sunt zilnic 8-10 pescari care momesc la greu cu viermisori dupa care iau lipan la pluta, timp in care au bagate si bete la "fund" cu rame, pentru pastrav. Cand am facut "galagie" in legatura cu braconierii, padurarul de acolo mi-a explicat senin ca acolo nu sunt braconieri, ca i-a urmarit si nici unul nu are plasa sau setca! Asa ca NO COMMENT! Cat despre Suncuius, e un loc fain, unde nu am mai fost, din pacate, din timpul facultatii desi in fiecare an imi promit ca voi ajunge si la Suncuius :)

Scrie răspuns