Anghila

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 18 Dec 2004, 18:22

:P Stati asa, nu plecati,ca va spun eu una pescareasca luata din ziarul local: -cica se facea ca, pe Barajul Taut salasluia o anghila uriasa care se hranea cu ratele salbatice care se opreau sa se odihneasca pe balta.Se facea apel, daca tin bine minte si la parinti, sa nu lase copiii nesupravegheati in preajma lacului.Articolul era sustinut de declaratiile pescarilor si localnicilor care frecventau balta cu regularitate si care sustineau ca au vazut "monstrul" prinzand rate si "alte animalute" care se incumetau la o balaceala in lac. :shock: :?
Pana la urma "MONSTRUL DIN TAUT" a fost dat uitarii, iar ratele, lisitele, cufundacii, cormoranii, si "alte animalute" se bucura din nou de linistea baltii...Pana cand? :roll:
Pana cand ''MONSTRUL'' :evil: va lovi din nou... :twisted:

razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de razvan m. » 18 Dec 2004, 20:43

"Lungimea 50-100 cm (până la 2 kg), rar 1-2 m (5-10 kg); femelele totdeauna mai lungi decât masculii, care nu depăşesc 50 cm. D 245-275, A 176-249; l. lat. cu 10 pori; C 7-12. Corpul mai mult cilindric, puţin turtit lateral în regiunea posterioară. Capul cu aspect conic, mai mult sau mai puţin turtit dorso-ventral; mandibula mai lungă decât maxila. Pe fălci are dinţi numeroşi şi ascuţiţi. D începe înaintea verticalei ce trece prin dreptul anusului. D, C şi A unite, formînd o înătoare continuă. Coloraţia variază după sex, mediu, deosebindu-se exemplare cu abdomenul galben sau cel puţin cu două dungi galbene şi ochi mici şi exemplare cu abdomenul alb-curat, spatele foarte întunecat şi ochii mari. La tineri predomină coloraţia gălbuie-cafenie-cenuşie; la cei maturi sexual devine metalică, abdomenul cu strălucire argintie.
Peşte migrator. Femele, până la maturitatea sexuală, în ape dulci, iar masculii la gura râurilor. Trăieşte 7-9 ani. Se hrăneşte cu peşti, icre, raci, scoici. Se reproduce între 5 şi 9 ani, când adulţii înoată din apele europene, în cârduri mari, spre insulele Bermude, unde depun produsele sexuale la adâncime de 1.000 m, apoi mor. Puii (leptocefali) se reântorc în fluvii în timp de 2-4 ani. ÃŽn acest timp forma corpului se schimbă: din lăţiţi şi lanceolaţi devin cilindrici şi transparenţi, fază cu care intră în râuri, unde devin gălbui-cafenii şi treptat se maturizează. ÃŽn ţara noastră este semnalată în apele din Transilvania (Mureş, Olt, Someşul Mare), în Dunăre (Galaţi) şi în lungul litoralului românesc, în lacul Mangalia."

Sursa: Enciclopedia Animalia - http://www.animalia.go.ro/index1.html

Deci nu vad de ce ar fi "pescareasca" prinderea uneia de 4 kg.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

Mesaj de MeHigh » 18 Dec 2004, 22:19

Pescareasaca? Hehehhe, aruncatzi o privire pe galerie shi estimatzi greutatea anghilei din imaginea pe care am pus-o. Shi va spun sincer ca am prins muuult muuuuult mai mari, dar nu am poze, avand in vedere ca nu ma duc sa pescuiesc anghile, ci le prind intamplator. Nici macar nu le mai sui pe mal, ci tai firul automat. Am vazut anghila de cel putzin 20 de kg... Nu ma refer la murene sau anghile de ocean!
salut shi fir intins!
P.S. Pana una alta , poza e aici
Imagine

Avatar utilizator
todi
veteran
veteran
Mesaje: 1241
Membru din: 06 Iul 2004, 15:29
Localitate: Limassol
Contact:

Mesaj de todi » 19 Dec 2004, 13:23

hm, asta din poza pare a fi la 8-10 kg. Ma intreb daca vorbim de aceeasi specie?

Numai bine!

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

Mesaj de MeHigh » 19 Dec 2004, 22:48

Nu-i nici o suparare, shi aproape ca ai dreptate, nu e un Conger Eel (short finned eel) ci e o Long-Finned Eel ( Aquilla Reinhartdii). Diferentzele sunt minimale...exceptzie habitatul shi forma inotatoarelor. Oricum precizasem ca le prind in Noua Zeelanda:)!
Numai bine shi fir intins!

Scrie răspuns