Anghila

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 15 Dec 2004, 16:32

SF, eu nu-ti doresc sa te-ntalnesti cu una, sunt scarboase:((

un prieten de-al meu a luat una groasa rau si lunga la lanseta acum vreo 15 ani, era un mal destul de abrupt, si cand a ajuns cu ea in mal, anghila s-a suit pe mal ca sarpele si a luat-o direct spre el, asta s-a crizat si a inceput sa urle ca sarpele, ca balaurul si a dat drumul la batz din mana si a luat-o la fuga, malul fiind abrupt batul s-a dus in apa cu tot cu "balaur"
A fost prima lui intilnire cu anghila dar a capatat o scarba profunda:))

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 15 Dec 2004, 17:19

Asta a mea, cand am scos-o pe mal a fugit cu tot cu fir si plumb sub o tufa. Exact ca un sarpe. A trebuit sa tai tufa pentru a o scoate. A fost o experientza ciudata. Nici eu nu i-am scos carligul ci am taiat firul.

Ce m-a frapat cel mai tare e ca nu avea branhii. Abia dupa aia am citit ca respira prin plamani. Nici nu mai stii, e peste sau nu e... :shock:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Dec 2004, 17:24

Bine ca nu ati fugit cu totii sub o tufa :lol:
Si daca tot spui despre ea, spune-ne si cum a tras si cum a fost drilul, ce ziceai ca este? Ce-ai zis la prima aparitie a ei?
trebuie sa fi fost si comica intamplarea :)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Dec 2004, 07:36

Cine stie,poate va trebui sa te urci in copac dupa ea... :lol: ,daca fuge prin boscheti... :lol: As prinde si eu una,cand eram copil,ma jucam cu serpi,deci nu m-ar speria prea tare... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 17 Dec 2004, 17:11

Anghila se prindea si la Dej, pe Somesul Mare acu vreo 25 da ani si, daca bine imi aduc aminte, anul trecut am intalnit pe cineva care zicea ca a prins tot aici.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 18 Dec 2004, 03:43

Salut shi bine v-am gasit!
Interesanta captura pt Romania.
Eu sunt in Noua Zeelanda shi am ghinionul uneori (mai ales noaptea) sa agatz anghile...unele chiar monstru. "ghinionul" , pt ca inghit carligul aproape instant, de dus acasa nu se pune problema ( am incercat shi nu imi place deloc), iar lupta se rezuma la trasul prin apa al unei ragali. E drept ca cea mai mare pe care am prins-o era la vre-o 10 -12 kg, dar nu merita efortul.
Chiar ieri noapte am prins una de vre-o 3 kg...
Sfat: Avetzi grije cum scoatetzi carligul din gura !!! Am incercat sa scot un carlig din gura unei anghile cu mana goala...mare gresheala! Au obiceiul sa se rasuceasca (cu fortza considerabila) shi mi-a retezat jumate de unghie. Alta data am prins carligul(de 8/0) cu patentul, iar cand s-a rasucit aproape ca l-a inodat!
Shi inca ceva....feritzi-va de mucusul ei...e greu de spalat jos shi il are din belshug!
Numai bine shi fir intins!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 18 Dec 2004, 06:24

Anghile se prindeau intamplator si pe Crisul Repede,in aval de Oradea,acum vreo 15 ani, insa acum nu mai stiu daca se mai prind.

Jean Scurtu

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 18 Dec 2004, 10:54

Eu am prins anghila pe Mures,in zona Igris, insa nu mai mare de 1,5 kg. Momeala folosita a fost rima de pamint.

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 18 Dec 2004, 16:10

Cam pescareasca asta cu anghilele de 4 kg.
Eu am prins bine in primavara, numai la buchet de rama neagra, si pot sa va spun ca o anghila de 1,5kg (cea mai mare pe care am prins-o eu) avea 1,1m lungime (nu ochiometric).
Deci pastrand proportiile ...
Fir intins

Scrie răspuns