Am schimbat tabara !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mugurel
senior
senior

Am schimbat tabara !!!

Mesaj de mugurel » 24 Aug 2004, 07:52

Evenimentul s-a produs in ultimul sfarsit de saptamana. Am fost cu un grup de prieteni pentru vineri seara-duminica pe valea Cernei, in amonte de Herculane (in amonte si de lacul de acumulare aflat la 6 km de statiune) si bineinteles ca din masina nu lipsea undita.
Prima tentativa de pescuit (sambata dimineata) am facut-o cu momeli naturale (rame, viermisori, insecte), dar exceptand un singur clean de maxim 15 cm, foarte multe atacuri (bineinteles majoritatea agatati in carlig) din partea unui peste care nu avea ce cauta in apele rapide de munte : bibanul soare. Foarte vorace, a atacat inclusiv niste gandacei negri, gasiti in tufisurile de pe malul apei. Normal ca am renuntat destul de repede la pescuit.
M-am intors la locul unde am lasat corturile si masinile (doar eu cu un prieten am mers la pescuit, ceilalti si celalalte erau in Herculane la piscina) si am luat cutia cu artificiale. Am inceput cu rotative nr. 0, apoi 1 si 2. Nu am avut nici-un atac. Am incercat cu oscilante, insa acelasi rezultat. Au urmat voblerele.
Formula castigatoare a fos MINI FAT RAP color firetiger. A fost ceva spectaculos. Si acum dupa trei zile inca sunt sub impresia atacurilor. A fost nu un peste ci 16 (numai clean peste limita legala) in mai putin de 1,5 ore. Totul a culminat cu un clean de 34 cm care mi-a inghitit voblerul cu totul. Asa am reusit sa ma opresc, pentru ca nu aveam cutit (cu pensa nu am reusit), iar calalalte naluci nu au dat nici-un rezultat.
Am trecut (anunt oficial :D ) in tabara celor care folosesc artificiale - grupul voblere.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 24 Aug 2004, 09:21

Bine ai venit! :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Aug 2004, 09:27

mugurel scrie:Am trecut (anunt oficial :D ) in tabara celor care folosesc artificiale - grupul voblere.
Pesemne asa am sa zic si eu cand am sa prind primul peste la twister sau vobler. Deocamdata in toamna asta (care se apropie) cred ca am sa ma axez pe twistere.

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 24 Aug 2004, 09:47

Ramane sa descopar voblerul care-i place cleanului de pe Jiu. Cel cu care am prins pe Cerna nu a avut succes pe Jiu.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Aug 2004, 12:12

rotativele mici 0 si 00 de la mepps ii placeau teribil cleanului de jiu anul trecut. incearca si asa ceva. :)

respect si felicitari pentru schimbarea de tabara.

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 24 Aug 2004, 13:03

Pana acum am incercat cu Aglia 0 si 1 dar nu am avut nici-un rezultat. Poate nu le recuperez cum trebuie. Oricum, o sa incerc cat mai multe variante artificiale, pentru ca toate monturile pentru momeli artificiale le-am facut cadou. Nu credeam ca aceasta trecere o sa fie totala (doar la crap o sa mai merg cu momeli naturale insa numai vegetale).

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Aug 2004, 13:10

Cum faci tu recuperarea rotativelor la clean? Eu le recuperez cu viteza medie in apa mai lina, pe langa mal, etc si maresc putin viteza in suvoaie, atunci cand "le tai" transversal.
La clean am prins si eu cu Mepps Aglia 1 si 2 (argintii cu puncte albastre)
Dar voblerele cum le "joci" ?

Fir intins!

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 24 Aug 2004, 13:53

Cu voblerul nu pot sa-ti zic decat cum am prins si cand am prins (o singura iesire la pescuit), pentru ca banuiesc ca nu te intereseaza cum l-am recuperat cand l-am aruncat fara rezultat. Majoritatea aruncarilor au fost oblic, langa malul opus, spre aval. Am recuperat foarte incet (o mica smucitura in momentul in care voblerul se aseza pe apa dupa care mulinam foarte incet), miscarea voblerului fiind ajutata de curgerea apei. Daca recuperam mai repede, voblerul iesea din apa. Nu am contabilizat, dar pestii au muscat in cel putin 80% din cazuri in primul metru recuperat. Din cand in cand tineam voblerul pe loc (aici iarasi am avut trasaturi). Oricum, calitatea voblerului si-a spus cuvantul, am avut 19 trasaturi si 16 pesti prinsi (poate nu am simtit eu pestii mai mici) si nu a fost nevoie de nici-o ajustare. Nici macar dupa ce l-am scos cu ajutorul cutitului din gatul cleanului. Am mai avut la mine doua voblere Cozma recomandate pentru clean (C2 si C3), dar nu am avut nici-un atac. Cel cu care am prins, MINI FAT RAP este de fapt recomandat pentru pastrav (pentru asta l-am cumparat).
Si cu rotativele am incercat aceeasi evolutie dar fara rezultat. Banuiesc ca trebuie recuperata cu viteza minima la care "lucreaza", insa nu simt la mana asta ca in cazul voblerului (acea vibratie foare fina pe care o si vezi daca te uiti atent la varful lansetei).
Poate nu merg in apa foarte limpede, dar nici la Jiu nu am reusit nimic, niciodata.
O sa ma axez pe voblere, trebuie sa-l gasesc pe cel care lucreaza la adancimea potrivita, cu frecventa si amplitudinea care trebuie. Bineinteles si culoarea care trebuie.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 25 Aug 2004, 06:13

Mugurel
Felicitari pentru schimbarea de tabara,nu iti va parea rau.Ai o satisfactie mult mai mare cand prinzi peste la naluca,asa este?Avantajul la voblere este ca nu ai nevoie de prea mare experienta in a-l juca,datorita barbetei care face cam toata treaba.Atentie insa la indemanarea lanseurilor,sa nu fi dezamagit dupa cateva voblere pierdute :cry: In privinta voblerelor Rapala,ai dreptate,sunt de parere ca sunt numarul 1,desi Salmo sunt cam aproape de ei si mult mai ieftini.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Aug 2004, 06:49

mugurel scrie:Am recuperat foarte incet (o mica smucitura in momentul in care voblerul se aseza pe apa dupa care mulinam foarte incet), miscarea voblerului fiind ajutata de curgerea apei.
Cred ca ar trebui ca cineva mai avansat in tehnica pescuitului cu naluci sa deschida un topic nou in care sa scrie (sa scriem) metodele de lansare si recurepare a nalucilor, pas-cu-pas.
De exemplu, eu nu am vazut pe nimeni pescuind la vobler sau la twister. iar cand pescuiam la vobler, il recuperam cu smucituri scurte si rapide din incheietura, urmate de mulinari mai ample.
N-am recuperat niciodata voblerul ca pe o rotativa.
Twisterul, pana sa intru pe forumul acesta il recuperam ca pe rotativa. Cred ca mai mult speriam pestii. Singura ocazie pe care as fi putut sa o am, sa prind vre-un pestisor era ori sa-i dau in cap cu jigul, ori sa faca infarct cand pica twisterul langa el :)

Scrie răspuns