Am schimbat tabara !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 25 Aug 2004, 07:35

Intradevar, lansarile trebuie sa fie foarte precise (aici nu am avut probleme pentru ca am lansat la aprox. 10-12m) insa chiar si asa, sa agatat de doua ori de bete aflate in apa. Bineinteles ca am intrat dupa el pentru ca apa era mica si si destul de calda.
Pescuitul cu artificiale, dupa parerea mea, este asemanator cu mersul pe bicicleta - putina teorie, momentul in care strigi "am reusit", dupa care urmeaza perfectionarea tehnicii (multa practica). Trebuie sa ai neaparat o colectie cat mai bogata de naluci (eu am avut noroc cu una din 8). Dupa ce ai gasit-o pe cea potrivita, poti sa bati raul cu succes sigur.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Aug 2004, 07:38

Cu una din 28, banuiesc :)

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 25 Aug 2004, 07:49

pe jiu am prins foarte bine la fire tiger si la combinatii de galben cu portocaliu

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 25 Aug 2004, 08:13

Cu firetiger nu am reusit nimic, dar am cumparat doua Hornet unul T si unul PO (3.5 cm). Poate o sa incerc la sfarsit de saptamana.

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 25 Aug 2004, 13:19

e limpede jiul?

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 26 Aug 2004, 06:57

Da, incredibil de limpede. De fapt acum Jiul nu mai vine murdar de la carbune, doar tulbure in perioadele cu ploi. Seamana cu Oltul, dar la o scara mai mica. Se adaptase destul de bine pestele in apa murdara. Acum trebuie sa se obisnuiasca cu apa curata :D .
Am fost aseara, dar nu am avut nici-un atac. Oricum nu este concludent, pentru ca nici alti pescari care dadeau de dimineata cu lacusta, greiere, rama, viermisori, porumb in lapte nu au prins clean (doar cateva mrene, obleti si carasi).

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Aug 2004, 07:09

mugurel scrie:Oricum nu este concludent, pentru ca nici alti pescari care dadeau de dimineata cu lacusta, greiere, rama, viermisori, porumb in lapte nu au prins clean...
Pai s-a cam terminat sezonul de lacusta si greiere... chiar si de porumb in lapte de-acum. Ar trebui insistat mai mult pe broscute, mormoloci si pestisor (din seria momelilor naturale) si pe momeli artificiale mai ales dimineata cand este mai rece.
Incearca la mormoloc de broasca.... eu am facut "ravagii" intre cleni pe Buzau. Dai cu el obisnuit, la pluta, fara a-l juca ca pe broscuta sau pestisor.

Fir intins!

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 26 Aug 2004, 10:47

Am schimbat tabara!
Inca poate sunt sub impresia pestilor prinsi cu vobler, dar nu ma mai intorc la momeli naturale pentru rapitori (asa gandesc acum si cred ca este definitiv). Am zis ca altii incercau cu momeli naturale. Daca nu prind nimic intr-o zi nu ma supar. Sunt multumit cu cele doua ore de plimbare pe malul apei.
O sa gasesc voblerul potrivit, iar daca nu o sa invat sa manuiesc rotativele.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Aug 2004, 10:54

mugurel scrie:Am schimbat tabara! .........
O sa gasesc voblerul potrivit, iar daca nu o sa invat sa manuiesc rotativele.
Felicitari! - spuse Paul cu ciuda... :)

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 26 Aug 2004, 10:55

incearca la un down de 3 cm sau la un hornet de 3 CW sau mai este unul negru cu dungi galbene, eu am prins foarte bine cu astea 2 pe ape foarte limpezi.

Scrie răspuns