Acte de braconaj!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

silent
utilizator constant
utilizator constant

Acte de braconaj!

Mesaj de silent » 06 Dec 2010, 11:36

Salut,

Propun acest topic pentru descrieri de acte de braconaj si ce a facut userul respectiv, scurt si la obiect, fara tam-tam/can-can, fara vaicareli ca pai dl-e anpa/ajvps/etc nu-si face treaba tralala, de chestiile astea m-am saturat.

Rog admin-ul sa stearga off-topicurile si eventual sa-l faca sticky

De ex(caz real):

Data: 2010-11-28
Loc.: Sibiu/Podul pe Olt la Turnu-Rosu

Descriere: 4-5 persoane cu parasute, de pe pod si langa pod.

Reactie: Sunat la 112 si ANPA

Rezultat: A venit sefult de post, a prins 3 persoane, carora sa facut dosar penal.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 06 Dec 2010, 13:17

Tot e bine ca a prins pe cineva, inseamna ca acolo politia isi face cat de cat datoria!!!

Eu de exemplu impreuna cu un user de pe acest forum (tali) am iesit la o partida de pescuit acum o luna de zile pe lacul Vacaresti din Bucuresti, lacul se afla la 10-15 minute de centrul magnific al Bucurestiului deci in mijlocul civilizatiei necivilizata si am constatat ca doi pescari amatori ce suntem ca pe apa se desfasurau actiuni foarte intense de braconaj, 3 barci intindeau plase, km de plase iar una baga curent,era ca la concurs!!! Am sunat la 112 bineinteles, iar doamna de la celalalt capat ne-a promis ca o sa trimita o duba cu jandarmi, precizez ca noi am avut preferinta asta!!! Dupa 5 minute ne suna un nene care avea o voce lenesa sa ne intrebe unde ne aflam!!! Ne-am dat intalnire de parca asteptam niste pitipoance in fata la Rin Grand Hotel, unde am asteptat c-am 20-25 min ca sa vina ,,baietii''!!! Dupa multe discutii, nelamuriri si contraziceri ale agentului in privinta braconajului cu curent electric pe apele publice cum ca in opinia lui nu ar fi infractiune braconajul pe o apa publica si ca nu tine de el s-a lasat convins sa sune la sectie si sa se consulte cu cineva de acolo ca sa-l lamureasca ca e intr-adevar o infractiune!!! Indignat de aceasta intamplare a decis sa mearga cu noi pe apa ca sa-i vada pe acesti cetateni ( asa le spunea)!!! Normal ca braconierii cand au vazut 2 agenti total nepregatiti si aerieni au fugit si s-au ascuns in stuf!!! Timp de 30 min agentii nostri o sa-i numesc Siguranta si Incredere au stat ca doi popandai sau ca doua suricate pe dalele de beton si priveau in zare cu speranta ca braconierii vor veni la ei sa se predea ca niste ,,cetateni'' adevarati!!! L-am intrebat pe Siguranta de ce nu se duce sa ia ,,problema in mana'' prin stuf dupa acei cetateni cum le spunea, la care Incredere vine cu o replica incredibila: ,,Da ce vrei sa ma murdaresc pe pantofi prin toata mocirla asta?!!!'' Precizez inca o data ca totul se intampla la mai putin de 10-15 min de centrul Bucurestiului!!!
Dupa inca 15 min de stat pe dale si privind in zare Siguranta si Incredere au decis sa plece si cu promisiunea fata de noi ca vor reveni!!!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 06 Dec 2010, 13:41

Ce imi pare rau ca nu am putut sa-i filmez din cauza ca nu mai aveam baterie la telefon ca sa-i vedeti si voi pe Siguranta si Incredere cum au intervenit!!!

Inca o chestie, in caz ca-i prindea pe acei ,,cetateni'' trebuia sa mergem sa dam declaratii, sa-i recunoastem pe braconieri, sa se faca dovada ca intr-adevar faceau acte de braconaj si trebuia sa mai mergem si prin tribunale cu ei si chiar si asa acei ,,cetateni'' oricum ar fi scapat!!!Cine sta sa-si piarda timpul cu niste nenorociti pe la politie sau tribunal, pentru asta sunt altii platiti, nu e de ajuns ca-i anuntam trebuie sa ne mai si implice!!! Acum eu va intreb cine dracu ar mai fi calcat pe balta aia ca oricum mai are 2-3 marlite in ea ca oricum a devenit o balta de probat voblere si lingurite asta daca nu ai norocul sa decorezi plasele cu ele!!!

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 06 Dec 2010, 13:57

In cazul asta trebuia sa mai suni odata la 112, din pacate de multe ori se intampla ca apar niste "agenti" analfabeti...

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 06 Dec 2010, 14:15

si ce sa le spun la aia de la 112??? :lol: :lol: :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Dec 2010, 15:11

Sa vina salvarea ca s-ar putea sa fi facut reumatism braconierii in stuf. :)

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 06 Dec 2010, 15:14

Ma da sunteti neseriosi, burtea daca ai ceva de scris in legatura cu topicul scrie, altfel nu mai umple cu pufuleti.

Am vrut un topic curat cu hard facts, fara umplutura, dar vad ca nu prea se poate...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 06 Dec 2010, 15:15

Caz real:
Apa munte, perioada de prohibitie.

Pe raul ce trecea prin fata cabanei, la 10 dimineata, apar 4 indivizi + 1 copil. 2 din ei aveau undite in mana, ceva telescopice pe la 4-5 m.

Eram deja scandalizat ca "nepotii aia" vor da la "naturale"

Insa, spre stupoarea mea, 1 din "nepoti", ia soldarii in picioare, si intra in apa, pentru a intinde ( :shock: ) una bucata plasa, cu care o obturat tot raul.
Zic...nu se poate si ies afara sa vad mai bine.

Intr-adevar abia acum observ ca acele telescopice nici nu aveau fir, ele avand rolul de recuzita doar.

2 dintre "mameluci", merg in amonte, si incep sa arunce cu pietre in apa, venind catre plasa.

Ei (cei 5 mameluci), au vazut ca sunt vazuti si de altii, dar nu i-a deranjat cu nimic asta, nici macar cand le faceam poze.

Banuind ca e ceva normala aceasta practica, am sunat la 112, de unde, o doamna ne=a spus ca va suna la seful de post cel mai apropiat sa trimita pe cineva. Evident ca acel sef de post se afla la doar 25 de km departare, si a ajuns cam dupa 35 de minute.

Dvs ati reclamat la 112?
Da. Braconau sub nasul nostru'...
Pai unde sunt acum?
Pai au plecat ceva mai la vale, ca pana ati ajuns dvs....
Pai era pranzul...si pana am ajuns si noi...
Dar stiti unde s-au dus?
Mai la vale....
Pai acum nu cred ca mai putem sa ii prindem...
Lasa ca ii avem noi filmati, si ii dam la televiziune si in presa, poate ii prind aia...
Atunci hai sa ma duc repede sa ii caut, poate ii prind pana la urma, ca eu ii caut de mult pe nemernicii aia...

Si dus a fost...
Deja faceam pariuri:
Oare ii gaseste?
Poate nu....(desi era un singur drum de acces, si nu aveau pe unde sa o ia)
Si daca ii prinde le-o face ceva....
Poate nu...

Cert e ca dupa 30 de minute, trece masina politiei, urmata de masina "pastravarilor".
Ce s-o fi intamplat dupa... probabil NIMIC.

Diverse:
masina "mamelucilor" era un peugeot partner parca..deci nu un harb de dacie, cu care au venit aia rupti de foame la braconat

mamelucii aveau soldari de neopren...

aveau copil dupa ei, educand astfel si generatia urmatoare

Actiunea se petrecea la fix 150 de m de Ocolul Silvic

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 06 Dec 2010, 16:03

are dreptate @burtea, mai bine sunam sa chem salvarea :lol: :lol: :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Dec 2010, 16:09

silent scrie:Ma da sunteti neseriosi, burtea daca ai ceva de scris in legatura cu topicul scrie, altfel nu mai umple cu pufuleti.

Am vrut un topic curat cu hard facts, fara umplutura, dar vad ca nu prea se poate...
Scuze. M-am lovit si eu de nepasarea autoritatilor iarna trecuta. Dupa ce mai fac o sesizare in urmatoarea perioada o sa povestesc aici cum a fost.

Scrie răspuns