Acte de braconaj!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 06 Dec 2010, 16:19

Dupa o zii de pescuiala in care nu prinzi nimic pui la foc toate sculele de pescuit? Nu, mai incerci si intro alta zi, cam asa e si cu reclamatiile, Insista :)

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 06 Dec 2010, 20:11

joi 25.11.2010 inspectorul ANPA de la sucursala Cluj-N . şi 4 jandarmi au întocmit 6 dosare pentru GREBLASII de pe MURES -podul Vintu de Jos.
Aveau permis ANPA eliberat de as.APULUM Alba, pe chitanta scria 30 lei permis si 10 lei donatie.
TRANSPARENTA

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 06 Dec 2010, 20:31

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 06 Dec 2010, 20:39

cat prapad de clean.si tot puietul ala....nici nu mai stii ce sa zici cand vezi deastea.....stalea-r oasele in gat......
Imagine

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 07 Dec 2010, 16:19

le-o impartit fratzeste,ce mai...
Catch & relax

pikexpert
junior
junior

Mesaj de pikexpert » 11 Dec 2010, 19:39

v-as spune si eu parerea mea dc imi permiteti! Efectiv nu pot sa inteleg de ce la noi nu functioneaza pescuitul sportiv. cand aud pescarii spunand "bah...uite ca am prins si eu un crap de 8 kg si boul ala de paznic nu m-a lasat sa il iau ca pe aia de peste 5kg nu e voie.... ee lasa ca l-am curatat si l-am ascuns". am dat si eu un exemplu. e indiferent ca e vb de rapitori sau pasnici. sunt anumite reguli atat pt avps cat si la privat.... de ce nu se pot respecta?? eu m-am plictisit de treaba asta. Nu mai umblu in tara la pescuit... sunt la 8 km de granita cu ungaria si cand vreau merg dincolo.... pescuit sportiv civilizat, prind de fiecare data, am unde sa imi arunc gunoiul..... e chestie de bun simt. sunt lacuri pline de stiuci... din 10 lanseuri 1 data prinzi.... ii faci o poza si ii dai drumul... daca vrei poti lua 1 peste sub 4 kg acasa daca il platesti.... asa este si profit dar totodata si lacul ramane sanatos si populat

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 12 Dec 2010, 11:12

pfa... pai bine ca ne-ai zis. sa vezi de acum ironii subtile ca pescuiesti in acvariu, ca nu esti pescar, gata ti-ai dat foc la caruta :lol: :lol: :lol: . Nu stii ce-i ala pescuit adevarat in salbaticie. Adica printre salbatici, unde din 5 partide prinzi un peste care a avut norocul sa fi scapat saracu de toti fomistii cu abonament la cantina lu sf. Nicolae & Neptun; pana in ziua in care l-ai prins tu si i s-a terminat si lui cu norocu....

P.S.
Ma, tu nu esti normal, aia din poza e saltea de primire?!?! :shock:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 12 Dec 2010, 11:47

[quote]P.S.
Ma, tu nu esti normal, aia din poza e saltea de primire?!?! Shocked[/quote]

:lol:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 12 Dec 2010, 11:49

pikexpert scrie:bah...uite ca am prins si eu un crap de 8 kg si boul ala de paznic nu m-a lasat sa il iau ca pe aia de peste 5kg nu e voie.... ee lasa ca l-am curatat si l-am ascuns"
Lasa ca asta nu-i chiar asa de grav, omu' nare ce manca, asta-i mentalitatea romanului, nu-mi da ? na las ca fac eu cumva ca sa-l iau.
Cel mai grav e ca oamenii ,,fac'' Braconajul si nici nu-si dau seama , pai unde pescuiesc eu la stiuca... defapt marlita, ca stiuca n-am prins acolo... oamenii nici macar nu stiu care-i marimea minima de retinere , daca prind un pix de 8 cm, il ia acasa, si cand il intrebi pai omule tu de ce-l iei acasa ? dai drumul sa mai creasca, apoi el raspunde : Eeee pai il duc la pisica sa mance, si sa vada nevasta ca am prins ceva... pai da-o dracu de pisica, ca toti pe care ii intreb de ce i-au pestele acasa daca e sub marimea legala, ei tot cu pisica si cu nevasta ma iau... Sau ii vad la clean cu bat de 3 m, prind la musca cleni de 10-15 cm si ii baga in plasuta.. De ce ? pai nu stiti ? duce la Pisica si la Nevasta.
Si cel mai al dracului este urmatorul lucru: Oameniilor eu de 3 ani imi fac permis (nu-i mult), pai sa fiu al dracului daca a venit vreodata controlul sa ma intrebe de sanatate, si am fost si cu alti pescari, si ,si ei au zis ca o data au venit cu controlul, si acei oameni au permis de peste 5 ani,. Pai si atuncia de ce se face atata tam-tam ca este braconaj in ROMANIA ? daca tu nici macar nu trimiti controlul sa verifice,.. Am vazut oameni la 60 ani, cand vorbesti cu el, zici ca-i un om de milioane, si cand il vezi ca prinde o marlita la pluta , si o baga in sacoca, abia atunci iti dai seama ce om este. Si pun pariu ca acele sanctiuni care le da conrolul, cu dosar penal si amenzi,... se intampla o data pe an.. La inceputul verii eu n-am pescuit deloc la mine pe Bega , si tot ziceau pescari de prin zona, ca i moarte pe Bega (plin de control), ca multi n-au permis si n-au curaj sa mearga , ca ii prind, Pai eu din inceputul lu' septembrie merg intr-una pe Bega , si nici urma de control. Nici macar nu stiu cati sunt in control.

Pai din permisele noastre ce se fac cu bani ?, rapitor in Vest nu a bagat, insa a bagat vreo o tona de Ciprinide, prin Cris pe la Oradea . Iar control nu este deloc.

As fi curios sa ziceti aici pe forum, dupa ce comentati ce vreti, sa scrieti de cand aveti permis, si daca v-a prins vreodata controlul.

numa' bine.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Dec 2010, 11:52

burtea scrie: P.S.
Ma, tu nu esti normal, aia din poza e saltea de primire?!?! :shock:
:lol: Daca era pe afara, mai ales pe un lac privat atunci e obligatoriu in multe locuri :cry: , o investitie in plus, altfel canci pescuit :lol: .
Insa nu am inteles cum se foloseste salteaua de primire in/din barca .... daca poate sa explice cineva ...si da pentru rapitor, ca tot suntem pe un site de rapitor :wink: .... eu asa stiu ca :
ridic pestele cu mana sau cu gripul ,las lanseta, colegul face o poza, sau nu si eliberez indata in apa...sau in straita :?, (intre timp cu mana libera scot naluca din gura...)

Scrie răspuns