apsalba scrie:aditoader,
fi atent la exprimare; este vorba despre taxa pentru eliberarea permisului de pescuit; diferenta este evidenta. Scoate din text contravaloarea permisului de pescuit.
Permisul de pescuit sportiv se elibereaza ca un drept de autorizare a pescuitului sportiv. La art. 10 gasesti o formulare de genul: In cazul neindeplinirii conditiilor de autorizare, taxa se restituie celui care a achitat-o. Oare care sunt acele conditii? Intrebarea aceasta am pus-o si noi la ANPA si nu au stiut raspunsul. Tu care crezi ca ar fi?
1.

Aveti dreptate. Rectific: taxa pentru eliberarea permisului recreativ/sportiv! Sper ca pescarii ma vor ierta pentru neglijenta din exprimare mai ales ca, cel putin deocamdata, nu se plateste contravaloarea permisului de pescuit ci numai taxa de eliberare a acestuia! Era intradevar o diferenta foarte evidenta care putea crea incurcaturi.
2. La intrebarea dvs. v-am mai raspuns undeva pe forum dar nu mai stau sa caut ci va mai raspund o data. Desi nu m-a interesat pescuitul comercial am studiat totusi si acest aspect asa ca va prezint mai jos ceea ce va intereseaza:
"ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 5 martie 2008
privind pescuitul si acvacultura
Art. 2. In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
pct. 28. licenta de pescuit - actul administrativ care da dreptul unei nave/ambarcatiuni sa desfasoare activitate de pescuit comercial;
pct. 29. autorizatie de pescuit - actul administrativ prin care se autorizeaza o persoana fizica sau juridica sa exercite o activitate speciala care are legatura cu pescuitul si acvacultura;
pct. 30. permis de pescuit - documentul individual si netransmisibil prin care se atesta dreptul de pescuit;
Art. 13
(1)
Licenta de pescuit este un document netransmisibil, emis de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, care da dreptul unei nave/ambarcatiuni sa desfasoare activitatea de pescuit comercial, in conformitate cu normele aprobate prin ordin al autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
Art. 14
(1) In situatia in care caracteristicile specifice ale unei pescarii recomanda limitarea efortului de pescuit sau masuri specifice de conservare,
Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura poate conditiona exercitarea activitatii de pescuit prin atribuirea cotelor stabilite prin studii stiintifice si eliberarea unei autorizatii de pescuit, cu caracter temporar, complementara licentei de pescuit, si care va trebui sa fie tinuta la bord.
(2) Autorizatia de pescuit contine date referitoare la identificarea navei/ambarcatiunii, la perioada de valabilitate, la zona de pescuit, la modalitatea de pescuit si la cota alocata pe specii.
(3) Un ansamblu de nave/ambarcatiuni cu aceleasi caracteristici si care activeaza in aceeasi zona de pescuit poate primi o autorizatie colectiva de pescuit.
(
5) In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, se stabilesc conditiile de atribuire si modelul autorizatiilor de pescuit, la propunerea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura."
Sper ca sunteti multumit.Acum cred ca va este clar la ce face referire art. 10 din HG 1016/2008, privind neindeplinirea conditiilor de licentiere sau/si autorizare.
Ce pot sa va mai spun este ca SIGUR nu se refera la permisul de pescuit/recreativ. Pentru acest tip de pescuit NU SE PERCEP taxe de licentiere sau autorizare! Cel putin deocamdata. Dar sunt convins ca se va gasi cineva care va avea "grija" sa apara niste conditii privind eliberarea acestui permis. Si sigur nu va fi doar obligatia de cunoastere si aplicare a legislatiei in domeniu!
P.S.Daca nici cei de la ANPA nu au stiut raspunsul la intrebarea dvs., arata ca EI HABAR NU AU de legislatia in domeniu si de propriile atributii. Nici nu cred ca-i intereseaza. Ei vor sa demoleze tot ce au abrobat cei de dinaintea lor si sa faca alte norme care sa le serveasca interesele lor si ale celor care-i pupa-n dos! Nici nu conteaza daca astea de acum sunt bune sau nu. Important e sa-si umfle ei buzunaru` Nu pot sa le spun decat "Rusinica, rusinica, rusinicaaaaa!" Ce pretentie sa mai avem de la bietii pescari amatori? Culmea este ca nici cei inscrisi in asociatii nu prea cunosc legile si iau de buna ce le spun sefii (cel putin asta rezulta din discutiile de pe forum).
@ fff Multumesc mult pentru pentru ca ai raspuns in locul meu. Eu acum nu am vrut decat ca raspunsul sa fie si mai complet!