ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fff
senior
senior

Mesaj de fff » 04 Feb 2009, 22:10

apsalba scrie:aditoader,

fi atent la exprimare; este vorba despre taxa pentru eliberarea permisului de pescuit; diferenta este evidenta. Scoate din text contravaloarea permisului de pescuit.
Permisul de pescuit sportiv se elibereaza ca un drept de autorizare a pescuitului sportiv. La art. 10 gasesti o formulare de genul: In cazul neindeplinirii conditiilor de autorizare, taxa se restituie celui care a achitat-o. Oare care sunt acele conditii? Intrebarea aceasta am pus-o si noi la ANPA si nu au stiut raspunsul. Tu care crezi ca ar fi?
Stimabile,
Iar interpretezi o prevedere legislativa dupa cum ai vrea / ti-ar conveni sa fie? Art. 10 din HG 1016/2008 este foarte clar:
Citat preluat de pe www.dreptonline.ro :
=====
Art. 10
(1) Taxele prevazute de prezenta hotarare constituie venit la bugetul de stat si se vireaza in contul corespunzator codului de cont nr. 20160103 "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare", deschis la unitatile Trezoreriei Statului.
(2) Virarea sumelor datorate se realizeaza inaintea eliberarii permisului, licentei sau autorizatiei de pescuit.
(3) Dovada achitarii taxelor prevazute de prezenta hotarare se anexeaza la cererea de eliberare a permisului, licentei sau autorizatiei de pescuit, dupa caz.
(4) Neplata taxelor prevazute in prezenta hotarare conduce la neacordarea permiselor, licentelor sau autorizatiilor de pescuit, dupa caz.
(5) In cazul neindeplinirii conditiilor de licentiere sau autorizare, taxele percepute se restituie solicitantilor.
=====

Unde scrie de conditiile de licentiere sau autorizare pentru pescuitul recreativ/sportiv??? (stiu ca una dintre conditiile care te intereseaza in mod deosebit este aceea de a se face dovada apartenentei la o asociatie de pescari sportivi, dar aia NU este prevazuta in lege - tii, mare GHINION dom'le!!! :twisted:)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 04 Feb 2009, 22:14

manubabanu scrie:
csaa scrie:Ai raspunsul in permisaul tau de pescuit. Pe viza este inscrisa si data pana la care ti s-a acordat avizul.
Multumesc pentru raspuns.
Nu sunt 'Gica Contra"...dar nu inteleg...
Pe Carnetul De Membru Pescar Sportiv,scrie asa :

VIZE DE PESCUIT RECREATIV SPORTIV IN APELE DE FRONTIERA

vizat pentru anul.......................................
valoarea cotizatiei.....................................
nr. chitanta...............................................
nr. permis de pescuit in ape colinare..........
si de ses...................................................
data...............................Comandantul UM..
LS

in carnetul meu de pescar sportiv apar urmatoarele date:
130/24.01.2008
km.flv.370,1-452
stampilat si semnat de comisar sef....V.Marg......

ce sa inteleg de aici ???...ca am avut viza PG pana pe data de 24.01.2009??
tare asta...din moment ce nu scrie perioada si nici durata, poate fi pe termen nelimitat ?:D

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 05 Feb 2009, 08:57

Multumesc pentru raspuns.
Nu sunt 'Gica Contra"...dar nu inteleg...
Pe Carnetul De Membru Pescar Sportiv,scrie asa :

VIZE DE PESCUIT RECREATIV SPORTIV IN APELE DE FRONTIERA

vizat pentru anul.......................................
valoarea cotizatiei.....................................
nr. chitanta...............................................
nr. permis de pescuit in ape colinare..........
si de ses...................................................
data...............................Comandantul UM..
LS

in carnetul meu de pescar sportiv apar urmatoarele date:
130/24.01.2008
km.flv.370,1-452
stampilat si semnat de comisar sef....V.Marg......

ce sa inteleg de aici ???...ca am avut viza PG pana pe data de 24.01.2009??[/quote]
Pai ti-ai raspuns singur: @vizat pe anul 2008@. Pe 2009 trebuie alta viza
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 05 Feb 2009, 09:00

csaa
Daca stii ca AGVPS nu mai are dreptul de a elibera/viza permise de pescuit sportiv, atunci sa inteleg ca politia de frontiera nu isi va mai aplica viza de PG pe niciun carnet de membru al agvps??
Ati primit ceva oficial ca AGVPS nu mai are voie, sau acest "din cate stiu eu" e ceva auzit asa, pe forumuri, sau alte cai neoficiale.
Daca da(ati primit)...te rog informeaza-ne si pe noi ce stiti si voi oficial, caci pe Dunare voi ne intrebati de sanatate doar...[/quote]
Din cate stiu toate AVPS-urile din tara sunt in proces cu ANPA. Acum solutiionarea procesului tine, dupa cum stiti si voi, de o mare vointa politica. Situatia e cam in ceata, iau legatura cu seful AVPS din zona si va transmit.

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 05 Feb 2009, 15:12

apsalba scrie:aditoader,

fi atent la exprimare; este vorba despre taxa pentru eliberarea permisului de pescuit; diferenta este evidenta. Scoate din text contravaloarea permisului de pescuit.
Permisul de pescuit sportiv se elibereaza ca un drept de autorizare a pescuitului sportiv. La art. 10 gasesti o formulare de genul: In cazul neindeplinirii conditiilor de autorizare, taxa se restituie celui care a achitat-o. Oare care sunt acele conditii? Intrebarea aceasta am pus-o si noi la ANPA si nu au stiut raspunsul. Tu care crezi ca ar fi?
1. :oops: Aveti dreptate. Rectific: taxa pentru eliberarea permisului recreativ/sportiv! Sper ca pescarii ma vor ierta pentru neglijenta din exprimare mai ales ca, cel putin deocamdata, nu se plateste contravaloarea permisului de pescuit ci numai taxa de eliberare a acestuia! Era intradevar o diferenta foarte evidenta care putea crea incurcaturi. :wink:
2. La intrebarea dvs. v-am mai raspuns undeva pe forum dar nu mai stau sa caut ci va mai raspund o data. Desi nu m-a interesat pescuitul comercial am studiat totusi si acest aspect asa ca va prezint mai jos ceea ce va intereseaza:
"ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 5 martie 2008
privind pescuitul si acvacultura

Art. 2. In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
pct. 28. licenta de pescuit - actul administrativ care da dreptul unei nave/ambarcatiuni sa desfasoare activitate de pescuit comercial;
pct. 29. autorizatie de pescuit - actul administrativ prin care se autorizeaza o persoana fizica sau juridica sa exercite o activitate speciala care are legatura cu pescuitul si acvacultura;
pct. 30. permis de pescuit - documentul individual si netransmisibil prin care se atesta dreptul de pescuit;

Art. 13
(1) Licenta de pescuit este un document netransmisibil, emis de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, care da dreptul unei nave/ambarcatiuni sa desfasoare activitatea de pescuit comercial, in conformitate cu normele aprobate prin ordin al autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
Art. 14
(1) In situatia in care caracteristicile specifice ale unei pescarii recomanda limitarea efortului de pescuit sau masuri specifice de conservare, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura poate conditiona exercitarea activitatii de pescuit prin atribuirea cotelor stabilite prin studii stiintifice si eliberarea unei autorizatii de pescuit, cu caracter temporar, complementara licentei de pescuit, si care va trebui sa fie tinuta la bord.
(2) Autorizatia de pescuit contine date referitoare la identificarea navei/ambarcatiunii, la perioada de valabilitate, la zona de pescuit, la modalitatea de pescuit si la cota alocata pe specii.
(3) Un ansamblu de nave/ambarcatiuni cu aceleasi caracteristici si care activeaza in aceeasi zona de pescuit poate primi o autorizatie colectiva de pescuit.
(5) In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, se stabilesc conditiile de atribuire si modelul autorizatiilor de pescuit, la propunerea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura."

Sper ca sunteti multumit.Acum cred ca va este clar la ce face referire art. 10 din HG 1016/2008, privind neindeplinirea conditiilor de licentiere sau/si autorizare.
Ce pot sa va mai spun este ca SIGUR nu se refera la permisul de pescuit/recreativ. Pentru acest tip de pescuit NU SE PERCEP taxe de licentiere sau autorizare! Cel putin deocamdata. Dar sunt convins ca se va gasi cineva care va avea "grija" sa apara niste conditii privind eliberarea acestui permis. Si sigur nu va fi doar obligatia de cunoastere si aplicare a legislatiei in domeniu!

P.S.Daca nici cei de la ANPA nu au stiut raspunsul la intrebarea dvs., arata ca EI HABAR NU AU de legislatia in domeniu si de propriile atributii. Nici nu cred ca-i intereseaza. Ei vor sa demoleze tot ce au abrobat cei de dinaintea lor si sa faca alte norme care sa le serveasca interesele lor si ale celor care-i pupa-n dos! Nici nu conteaza daca astea de acum sunt bune sau nu. Important e sa-si umfle ei buzunaru` Nu pot sa le spun decat "Rusinica, rusinica, rusinicaaaaa!" Ce pretentie sa mai avem de la bietii pescari amatori? Culmea este ca nici cei inscrisi in asociatii nu prea cunosc legile si iau de buna ce le spun sefii (cel putin asta rezulta din discutiile de pe forum).

@ fff Multumesc mult pentru pentru ca ai raspuns in locul meu. Eu acum nu am vrut decat ca raspunsul sa fie si mai complet! :wink:
Fir intins!;-)

csaa
utilizator constant
utilizator constant

ATENBTIE

Mesaj de csaa » 06 Feb 2009, 22:48

Cei care vor sa pescuiasca in apele de frontiera trebuie sa obtineti urgent avizul pentru aceasta. In 15 zile intra in vigoare o ordonanta de urgenta ce impune 50 lei taxa pentru obtinerea avizului pentru pescuit sportiv in apele de frontiera. pentru eliberareaq in regim de urgenta 800 lei.
urmeaza detalii.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 06 Feb 2009, 22:54

aditoader ai un motto "infinit mai fascinant" decat al meu. Desi dupa evolutia Stelei din ultimul an mi se parea imposibil.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: ATENBTIE

Mesaj de johnnybravo » 07 Feb 2009, 12:49

csaa scrie:Cei care vor sa pescuiasca in apele de frontiera trebuie sa obtineti urgent avizul pentru aceasta. In 15 zile intra in vigoare o ordonanta de urgenta ce impune 50 lei taxa pentru obtinerea avizului pentru pescuit sportiv in apele de frontiera. pentru eliberareaq in regim de urgenta 800 lei.
urmeaza detalii.
daca nu am carnet de membru, sub ce format pot obtine acest aviz care e inca gratis in unele judete??

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 07 Feb 2009, 16:13

csaa scrie:Cei care vor sa pescuiasca in apele de frontiera trebuie sa obtineti urgent avizul pentru aceasta. In 15 zile intra in vigoare o ordonanta de urgenta ce impune 50 lei taxa pentru obtinerea avizului pentru pescuit sportiv in apele de frontiera. pentru eliberarea in regim de urgenta 800 lei.
urmeaza detalii.
Da` ce fac ei mai frate pentru banii astia? :shock: :roll:Cum poti justifica o asa suma pentru o amarata de viza?

P.S. Se pare ca motto-ul meu este bine ancorat in realitate! Trist este faptul ca zilnic am parte de cate ceva care ma face sa nu-l uit! :wink:
Fir intins!;-)

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 07 Feb 2009, 16:19

johnnybravo scrie:
csaa scrie:Cei care vor sa pescuiasca in apele de frontiera trebuie sa obtineti urgent avizul pentru aceasta. In 15 zile intra in vigoare o ordonanta de urgenta ce impune 50 lei taxa pentru obtinerea avizului pentru pescuit sportiv in apele de frontiera. pentru eliberareaq in regim de urgenta 800 lei.
urmeaza detalii.
daca nu am carnet de membru, sub ce format pot obtine acest aviz care e inca gratis in unele judete??
Avizul... se da pe o 1/2 coala A4 :wink: Problema este ca pentru obtinerea acestui aviz iti trebuie permisul de pescuit care... deocamdata lipseste :evil:
Fir intins!;-)

Scrie răspuns