Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
boistean
- veteran

-
dan70 scrie:Imi cer scuze, poate nu inteleg eu bine ordinul:
Art. 1. -
(1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 5 aprilie-3 iunie inclusiv, si in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 5 aprilie-19 mai inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.
Stiucile fac exceptie?
da

-
kingofbeasts
- veteran

-
dan70 scrie:Imi cer scuze, poate nu inteleg eu bine ordinul:
Art. 1. -
(1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 5 aprilie-3 iunie inclusiv, si in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 5 aprilie-19 mai inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.
Stiucile fac exceptie?
da,citeste si mai jos:
"SECÅ¢IUNEA a 2-a
Specii şi perioade de prohibiţie
Art.5 (1) - Se interzice pescuitul comercial,recreativ/sportivşi familial a speciilor de peşti, după cum urmează:
a) ştiuca, pe o durata de 59 de zile, în perioada 1februarie - 31 martie;"
-
taicanoe
- veteran

-
kingofbeasts scrie:simplu fapt ca nu mai au dreptul legal sa fie pe malul apelor naturale
daca nu pescuiesc la stiuca cu artificiale , pentru mine e suficient ca sa le tai macaroana scurt in caz de comentarii
daca jandarmeria nu intervine la braconaj , la scandaluri se misca destulde repede si daca cu ocazia asta mai constata si altceva .....

pai nu prea mai scrie in ordinul de prohibitie fraza din anii trecuti "doar cu artificiale" asa ca o sa gasesti pescari la stiuca, stationar cu baboi in carlig si cu cate 1000000 de bete ... din pacate.
S'altare și bunăstare !
-
sorinB
- veteran

Chiar, unde mai scrie ca e voie numai cu artificiale ( noi stim ca asa e, dar na...), nici in ordinul trecut din 2009 nu pomenea nimic de artificiale...

-
dan70
- utilizator constant

In OUG 23/2008 aprobata prin legea 317/2009, Art. 24. d) " pescuitul salmonidelor in apele de munte este permis numai cu momeli artificiale;".
Despre stiuca nimic.
-
kingofbeasts
- veteran

-
practic:
din pacate nu mai este aceasta prevedere ceea ce da o sansa pescuitului stationar al stiucii pe principiul "ceea ce nu este interzis de lege , este permis".
teoretic:
faptul ca pescuitul stiucii in prohibitie se poate face doar cu momeli artificiale , a fost la un moment dat reglementat si practicat astfel ca poate fi considerat o cutuma (un obicei sau regula nescrisa) ceea ce ar reprezenta un argument destul de solid in instanta.
din nou practic:
cum la noi nici faptele grave nu ajung in instanta (decat rar) nu pot decat sa va dau dreptate.
daca la asta mai adaugam si lipsa de constiinta a unora.........
daca mai punem si lipsa de controale in perioada prohibitiei (ceea ce e foarte probabil).....
totusi vor fi si unii care vor da "dupa stiuca" cu :mamaliga, porumb, viermi etc. si aia chiar nu mai au ce comenta

-
danstiucaru
- veteran

am vazut ca ati scris mai multi si aicea si pe alte topicuri ca va bucurati ca vine perioada de prohibitie si nu mai vedeti baboieri sau ma rog alti pescari la ciprinide
eu imi aduc aminte ca anul trecut cand sa inchis pescuitul ptr prohibitie erau parca si mai multi pescari(probabil in goana nebuna dupa icrele bietilor pesti

)
si cum nu vor fi controlae nici in acest an(pana atuncea da si caldura si ies si la gratar multi) va fi plin

-
adiwolf
- veteran

king,
te imbeti cu apa rece, din pacate, danstiucaru are perfecta dreptate
-
kingofbeasts
- veteran

-
adiwolf scrie:king,
te imbeti cu apa rece, din pacate, danstiucaru are perfecta dreptate
ce sa fac, ma imbat si eu cu ce pot

ca de baut nu beau
speranta moare ultima, parca asa se zice si mie mi se aplica din plin.
-
wilddanube
- veteran

-
Am discutat cu cei de la mediu - Tulcea - si am aflat, spre marea mea bucurie, ca prohibitia generala se aplica si la stiuca.
vijelie ce zice ordinul ala ?
www.wilddanube.ro