Turneul AvP - etapa a II-a - Valea Argovei - 17-18 mai 2008
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
PESCUITUL ....UN ALT FEL
ADEVARAT A INVIAT ..........SA NE INTOARCEM LA CONCURS ...VA FI CU TOTUL ALTCEVA ANUL ASTA FATA DE ANUL TRECUT......ACUM VOM VEDEA ADEVARATII PESCARI DE SALAU ....CINE STIE SAL GASEASCA ,,,,,,,,E MULT SALAU PE VALEA ARGOVEI DAR NU MAI E CE A FOST ANUL TRECUT ......IAR LOCURILE BUNE DE SALAU AU FOST TAVALITE DE SCULE .......STIU MULTI CA PE VALEA ARGOVEI SALAUL NU ESTE PROTEJAT ..........CAM TOT CE MISCA IN APA NU ESTE PROTEJAT.........SPER SA SE PRINDA CEVA PESTE SI SA FIE ATMOSFERA CA ANUL TRECUT ,ADICA UNA FRUMOASA..........
SA NU NE MAI MINTIM.........
DOMNUL OVIDIU...ESTE CLAR ,,SE PUNCTEAZA DOAR SALAUL....PROBLEMA O SA FIE LA CONCURS .....SA VEDEM CATE CAPTURI VOR FI.....NORMAL AR TREBUI SA FIE MAI MULTE DECAT ANUL TRECUT....SPER SA FIE ASA....DAR TINAND CONT DE FAPTUL CA VALEA ARGOVEI SE DORESTE A FI O PISTA DE CONCURS DIN TURNEUL AVP.....TRE SA SPUNEM CA SE INTAMPLA MULTE LUCRURI URATE VIZAVI DE PESCUITUL CUU PLASELE.....S.A.M.D.....NU MAI TREBUIE SA TACEM DIN GURA PT CA VREM SA PESCUIM GRATIS LA VALEA ARGOVEI SAU SA NE DAM MARI PRETENI CU DOMNU LIVIU TOMOIOAGA.....
... 

- StefanDinu
- veteran
Domnule PREDATOR ... daca vezi unele lucruri sa nu crezi ca le si intelegi. Faptul ca ai vazut pe Argova plase nu inseamna ca salaul a disparut si cine va prinde 1-2 bucati a castigat.
Pe de alta parte te informez ca toata lumea (inclusiv membri APR si CPR) platesc tarif intreg. Adica 600.000. Si crede-ma: Argova nu are nevoie de reclama.
PS: anul trecut speci la care s-a pescuit cu predilectie a fost bibanul. Anul asta nu vor exista mai multe capturi decat anul trecut. In mod sigur.
Pe de alta parte te informez ca toata lumea (inclusiv membri APR si CPR) platesc tarif intreg. Adica 600.000. Si crede-ma: Argova nu are nevoie de reclama.
PS: anul trecut speci la care s-a pescuit cu predilectie a fost bibanul. Anul asta nu vor exista mai multe capturi decat anul trecut. In mod sigur.
totusi fata de anul trecut eu am observat niste treburi: salaii aia s-au cam strapazanit, anul trecut media capturilor fie de pe mal fie din barca era cam de 2kg/buc, cu exceptii de 100g, anul asta din 3 partide numai de pe mal, una singura cu o medie de 1.5kg (11 pesti, cel mai mare 3kg) apoi 2 partide in care nu am mai prins decat un singur salau de 52cm, restul sub 40cm, sezonul e la inceput speram la mai bine.
din pacate barca inca nu a venit , motorul e in cautari, asa ca anul asta nu voi servi concurs...dar urmaresc cu o vie curioziotate ce se va intampla mai departe!
oricum VA ramane o optiune buna de pescuit in jurul bucurestiului.
dragi concurenti: curaj!
din pacate barca inca nu a venit , motorul e in cautari, asa ca anul asta nu voi servi concurs...dar urmaresc cu o vie curioziotate ce se va intampla mai departe!
oricum VA ramane o optiune buna de pescuit in jurul bucurestiului.
dragi concurenti: curaj!

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- StefanDinu
- veteran
Constatarile tale sunt adevarate. Asta in special datorita faptului ca locurile "traditionale" sunt supuse unei presiuni constante. De aceea trebuie sa cauti locuri noi, tehnici noi, naluci noi.
Faptul ca exista strapazani multi (pe care sper ca toata lumea ii elibereaza) insemna ca peste 2-3 ani va exista o generatie abundenta de exemplare de 3-4 kg.
Nu uitati ca anul asta nu a fost ca anul trecut. Iarna aspra si toamna si iarna secetoasa.
In concluzie: consider Argova un ecosistem mult mai puternic si mai darnic decat Sarulestiul. Desi este mult mai pescuita. In Argova poti oricand sa ai surprize genul ASTA
Faptul ca exista strapazani multi (pe care sper ca toata lumea ii elibereaza) insemna ca peste 2-3 ani va exista o generatie abundenta de exemplare de 3-4 kg.
Nu uitati ca anul asta nu a fost ca anul trecut. Iarna aspra si toamna si iarna secetoasa.
In concluzie: consider Argova un ecosistem mult mai puternic si mai darnic decat Sarulestiul. Desi este mult mai pescuita. In Argova poti oricand sa ai surprize genul ASTA
Exemplul tau (salaul ala de 10.5k) este ca meteoritul: se poate intampla peste 5 minute...sau s-ar putea sa ne mai uitam niste ani de zile la poza cu salaul lui Anghelina.StefanDinu scrie:Constatarile tale sunt adevarate. Asta in special datorita faptului ca locurile "traditionale" sunt supuse unei presiuni constante. In Argova poti oricand sa ai surprize genul ASTA
Am convingerea ca in Argova sunt "meteoriti" mai mari decat salaul ala, dar trebuie muncit f mult, sa avem speranta si incredere... si sa ne rugam...

Eu unul eliberez fara resentiment strapii sub dimensiune si asta nu de azi - de ieri, de f mult timp.
Fenomenul cu strapii poate fi un semn ca se inmulteste salaul bine , mai ales ca VA-Frasinet are toate modelele de adancimi tipuri de fund, fapt prielnic pentru peshtoci, dar ceva imi spune ca s-au si rarit salaii aia de peste 50cm pentru simplu fapt ca gasesc de multe ori locuri beton, unde ma astept sa-l faram si dupa 1h de tatonare, in toate pozitiile prind 2 salai de 37cm. Eu nu o sa dau cu momeli extraterestre, sau cine stie ce javaloane de 50E/buc ca sa conving un strap de 41cm.
Pur si simplu atat a putut locul respectiv, 2 strapi lesinati, am mari indoieli ca alta naluca ar fi scos un salau de 5kg.
Viitorul ne va arata daca va aparea sau nu generatia aia de 3-4kg.
oricum dupa prohibitie voi cauta salai de la 50cm in sus pe Dunare...
sper ca VA sa nu fie geloasa pe noua mea dragoste

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
PredatorVALEA ARGOVEI SE DORESTE A FI O PISTA DE CONCURS DIN TURNEUL AVP
ESTE o pista din TAVP
iar despre subtilitatile cu prietenie si pescuit gratis eu zic ca nu are rost sa o dam in balaceli aiurea
supozitii nefondate nu fac cinste nimanui asa ca nu are rost
in alta ordine de idei capturi fata de anul trecut vor fi clar mai putine...vezi logica deja prezentata ...
V-Argovei spre deosebire de ceva ani in urma a devenit un lac mult mai pescuit decat era la salau
e normal a s-au rarit exemplarele mari
speram sa reziste ....si sa creasca
fir intins
si cum spune tizul meu
curaj baieti ....
.....viitorul nu suna asa bine cum cred altii....sa spuna cei care au mai pescuit intrecut pe VAcata marlitza era ...unde este stiuca aia de 3-4 kile ..raritati ..si intr-o partida normala prindeai 50 de marlitze.......salaul e mai bandit si mai destept ...asta e motivul pt care se mai prinde si azi ceva salau....niciodata ca acum 3-4 ani ca sa nu mai vbesc de 6-7 ani ..cand daca loai 50 kg la o partida era ceva normal..si exemplare de 4-5 kile vedeai mult mai des.........toti speram la mai bine dar nu tre sa uitam ce afost inainte ..si cum este acum......DUNAREA ....ma face sa ma simt in largul meu sa pescuiesc linistit ...fara oameni de bine ..pe langa mine...ovidiu scrie:Exemplul tau (salaul ala de 10.5k) este ca meteoritul: se poate intampla peste 5 minute...sau s-ar putea sa ne mai uitam niste ani de zile la poza cu salaul lui Anghelina.StefanDinu scrie:Constatarile tale sunt adevarate. Asta in special datorita faptului ca locurile "traditionale" sunt supuse unei presiuni constante. In Argova poti oricand sa ai surprize genul ASTA
Am convingerea ca in Argova sunt "meteoriti" mai mari decat salaul ala, dar trebuie muncit f mult, sa avem speranta si incredere... si sa ne rugam...![]()
Eu unul eliberez fara resentiment strapii sub dimensiune si asta nu de azi - de ieri, de f mult timp.
Fenomenul cu strapii poate fi un semn ca se inmulteste salaul bine , mai ales ca VA-Frasinet are toate modelele de adancimi tipuri de fund, fapt prielnic pentru peshtoci, dar ceva imi spune ca s-au si rarit salaii aia de peste 50cm pentru simplu fapt ca gasesc de multe ori locuri beton, unde ma astept sa-l faram si dupa 1h de tatonare, in toate pozitiile prind 2 salai de 37cm. Eu nu o sa dau cu momeli extraterestre, sau cine stie ce javaloane de 50E/buc ca sa conving un strap de 41cm.
Pur si simplu atat a putut locul respectiv, 2 strapi lesinati, am mari indoieli ca alta naluca ar fi scos un salau de 5kg.
Viitorul ne va arata daca va aparea sau nu generatia aia de 3-4kg.
oricum dupa prohibitie voi cauta salai de la 50cm in sus pe Dunare...
sper ca VA sa nu fie geloasa pe noua mea dragoste